@T-C-Kubilay-Dikici
Merhaba,
Türkiye'deki meslegim geregi ingilizcem bi tik iyiydi.
Ingilizce anlayip konusamayan veya hic bilgisi olmayan arkadaslar icinde kiliselerin veya okullarin ozel programlari oluyor tamamen ucretsiz sekilde kayit olup derslere katilabiliyorsunuz. Gercekten ogretmek icin ellerinden geleni fazlasiyla yapiyorlar. Bazen durup neden bu kadar ugrasiyorlar ki bedava kurs diye dusunuyorum 
Esim suan bir kursa basladi ilk etapta tanisma ve seviye tespit sinavi daha sonrasinda seviyesine uygun bir sinifa yerlestirildi. kurs ekim sonu basladi ve martta biticek daha sonrasinda tekrar sinav olup bir ust seviyeye gecebilirse devam edecek.
Amerika da is bulma sureci bence herkesin beklediginden daha cetrefilli ve uzun suren bir islem.. CV nize gore genelde donus yaparlar online bir gorusme olur hersey harika derler bi kac evrak talep ederler sonra yine hersey harika der ama bir sonraki asama icin mail gelmez 
Ben meslegim olan yolcu hizmetleri icin United Airlines a basvurdum direk aradilar CV okey hersey guzel ama amerika da 1 yil ikamet etmis olmak sarti nedeniyle suanda sizi alamiyoruz dediler. Daha sonra Southwest airlines a basvurdum ve surekli mulakat icin mail ve telefon aldim bu seferde ben gitmedim 
Suanda Denver'da Lyft driver olarak tam zamanli calisiyorum. gunde 8-12 saat arasi haftalik olarak 40-50 saat.
Denver diger sehirlere gore bence pahali bir sehir. kiralar market faturalar olarak baktigimda pahali ama en basit is olarak Lyft & Uber bile yapsaniz aylik cok rahat gecinir ve birikim yapabilirsiniz.
Yardimci olabilecegim baska bir konu olursa buralardayim