Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese Merhaba, Colorado'ya kız arkadaşımın yanına taşınmayı düşünüyorum.Şuan Türkiye'de elektrik, aydınlatma, kamera ve alarm sistemleri üzerine küçük bir işletmem var.Colorado'da mesleğime rahat bir şekilde devam edebilir miyim ? İş bulma konusun da zorlanır mıyım?Eğer iş bulursam kazancım bana yeter mi?Sorunsuz bir şekilde mesleğime orada devam edebilirsem en kısa zaman da taşınmayı düşünüyorum bu yüzden verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli şimdiden hepinize teşekkür ederim.

• Sayın Yeşil Kart Forumu Üyeleri,

Colorado eyaletinde ikamet eden bir üye olarak sizlere ulaşıyorum. İstanbul, Türkiye’deki ailemin yanında yaşayan İran cinsi bir kedim var ve yakın zamanda bulunduğum eyalete getirilmesi için yardıma ihtiyacım var.

Eğer İstanbul’dan benim bulunduğum eyalete gelmeyi planlayan birisi varsa ve kedimi getirebilecek sorumluluk alabilecekse, bu kişiye bir ödül vermek istiyorum. Kedinin yolculuk masraflarını ve hatta havalimanından alınmasını sağlayacak makul bir ücret ödemeye hazırım.

Ancak, kesinlikle kedinin kabin içerisinde seyahat etmesi ve bagaja verilmemesi gerektiğini belirtmek isterim.

Eğer bu sorumluluğu üstlenebilecek ve kedimi güvenli bir şekilde getirebilecek bir üye varsa, bu kişiye bir ödül vermekten memnuniyet duyarım.

Lütfen, bu konuda yardımcı olabilecek veya önerisi olan herhangi birini benimle iletişime geçmeye davet ediyorum. Kedimin seyahati için yardımınız büyük bir önem taşıyor ve desteğinizi bekliyorum.

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

• @Berkay-BHR Berkay merhaba bana cevap yazarmısın gelirsem yardımcı olurum

• Arkadaşlar merhabalar. Ben Sercan, 28 yaşındayım ve İstanbul’da yaşıyorum. İyi derecede Arapça, B1 seviyesinde İngilizce biliyorum ve ana dilim Türkçe. Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse, iş hayatımın büyük bölümü Kuzey Afrika’da Araplara danışmanlık yaparak geçti. Bir kısmında ise ailemin turistik bölgelerdeki tekstil mağazalarında satış elemanı olarak birkaç yıl deneyimim oldu.

Son dönemlerde birikimimin bir kısmıyla Beşiktaş’ta kahve ve kokteyl üzerine bir mekana ortak oldum. Bu süreçte kahve ve alkol üzerine de her şeyi öğrendim. Kısacası, birbirinden çok farklı birçok işin içinde yer aldım ve hala devam ediyorum.

Kuzey Afrika’daki danışmanlık işim ise temizlik ve inşaat malzemelerinin konteyner bazında alım satımı üzerineydi. Siz değerli arkadaşlara biraz kendimi anlatma sebebim, sorularımı daha net ve doğru bir şekilde yanıtlayabilmeniz içindi.

Sorularım şöyle:

Amerika’da yaşamak istediğim iki eyalet var: Nevada ve Colorado. Las Vegas’ın turistik bir bölge olması nedeniyle Arapça, İngilizce ve Türkçe bilmemin bana iyi imkanlar sağlayacağını düşünüyorum. Ancak bu tamamen kendi düşüncem, elimde somut bir veri yok. İşim genel olarak bir ürünü veya fikri satmak üzerine olduğu için turistik bir bölgede başarı oranımın yüksek olabileceğini tahmin ediyorum.

Colorado’yu ise izlediklerim ve okuduklarımdan yola çıkarak düşünüyorum. Hava şartları, doğası, insanların daha cana yakın olması ve güvenli bir yer olarak bilinmesi nedeniyle özellikle Denver ilgimi çekiyor. Denver’da düşündüğüm iş kolları ise ilk bir buçuk iki sene Uber Black yapmak ve ardından kendi limo şirketimi kurmak ya da bildiğim alan olan tekstil veya kafe restoran işletmeciliği.

Amerika’ya geldiğimde her şey dahil yaklaşık 180 bin ile 200 bin dolar arasında bir bütçem olacak. Bu miktar sizce hayatımı kurmak için yeterli olur mu?

Sormak istediklerim özetle şunlar:

Denver mı yoksa Las Vegas mı daha mantıklı bir tercih olur?
    200 bin dolar yeni bir hayata başlamak için yeterli midir?
    Kafe restoran mı, Uber Black veya limo işi mi, yoksa tekstil mi daha doğru bir seçim olur?
    Las Vegas’ta danışmanlığa benzer bir pozisyonda daha başarılı olabilir miyim?

Açıkçası kafam çok karışık. Türkiye’den çıkmak istiyorum. Çocukluk hayalim olan Amerika’da uzun bir süre yaşamak istiyorum. Temelli olmasa bile hayatımın önemli bir bölümünü orada geçirmek istiyorum. Elbette ömrüm ne kadar yeter bilemem ama hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum.

Bu yazımı okuyup zaman ayıran ve fikir verecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

• ⭐⭐⭐⭐

@Uysal-Sercan Yerlesmeyi planladiginiz bolge ile ilgili on arastirma yapmak ve taslak bir fizibilite ile ilerlemek cok guzel ancak yasal statunuz de onemli. Mesajinizda bahsetmemissiniz, goc ederken hangi vize statusu ile gelmeyi planliyorsunuz ABD'ye?

• Selamlar kıymetli dönüşünüz için çok teşekkür ederim.E-2 yatırımcı vizesi ile geleceğim teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 127
  • 22
  • 68
  • 34
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |