Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3 Vize Başvurusu ve Sağlık Problemi

• Merhaba ben 24 yaşındayım EB3 other workers olarak mc donald’s ve ya wendy’s de bir işe başvuracağım iş şartları arasında 19 kg’a kadar yük kaldırabilmek ve 8 saat ayakta kalabilmek var. Doğuştan kalp deliğim var Askerlikten muaf oldum (yani alınmadım) fakat ameliyatlık bir durum yok günlük işlerimi kısıtlamıyor sadece askerlik, dalgıçlık ve pilotluk yapamam bunun dışında bir işi yapmamda sorun yok benim merak ettiğim soru şu bu kalp deliği konusu bana mülakatta sorun çıkartabilir mi? Unganlar hastanesinde röntgen de belli oluyor mu ya da iş yerinin sözleşme şartlarında yazdığı gibi 8 saatlik ayakta durma ve 19 kilogramlık yükleri kaldırabilirim fakat mülakat sırasında direkt ret alma gibi bir durum olabilir mi yoksa en fazla ek belge vs mi talep edilir? Cevabınıza göre başvurumu yapacağım teşekkür ederim.

• @Who-Am-I, içinde söyledi: EB-3 Vize Başvurusu ve Sağlık Problemi

Merhaba ben 24 yaşındayım EB3 other workers olarak mc donald’s ve ya wendy’s de bir işe başvuracağım iş şartları arasında 19 kg’a kadar yük kaldırabilmek ve 8 saat ayakta kalabilmek var. Doğuştan kalp deliğim var Askerlikten muaf oldum (yani alınmadım) fakat ameliyatlık bir durum yok günlük işlerimi kısıtlamıyor sadece askerlik, dalgıçlık ve pilotluk yapamam bunun dışında bir işi yapmamda sorun yok benim merak ettiğim soru şu bu kalp deliği konusu bana mülakatta sorun çıkartabilir mi? Unganlar hastanesinde röntgen de belli oluyor mu ya da iş yerinin sözleşme şartlarında yazdığı gibi 8 saatlik ayakta durma ve 19 kilogramlık yükleri kaldırabilirim fakat mülakat sırasında direkt ret alma gibi bir durum olabilir mi yoksa en fazla ek belge vs mi talep edilir? Cevabınıza göre başvurumu yapacağım teşekkür ederim.

Sayin@Who-Am-I, siz bu basvuruyu nereden yapacaksiniz bunu tam anlamis degilim. Mulakattan bahsettiginiz icin TC olarak dusunuyorum. Gocmenlik saglik testlerini gecmeniz gerekecektir. Onun disinda bunun sorun olmasi ekstra saglik masrafi cikarmasi (public charge) olmak konusunda olabilir. Saglik durumunuz detayli bilmeden bir sey diyemesem de zaten saglik kontrolunu gecemezseniz gocmen vizesi alamiyorsunuz. Bazen saglik nedeni ile istisnalar (waiver) almaniz gerekebilir. Ornegin kimi insanlar COIVD asisi olamadi, cunku bagisiklik sistemleri buna izin vermiyordu, bunun icin waiver aldiktan sonra saglik durumlari onaylandi.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• N400 Basvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    234 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @greenati, içinde söyledi: N400 Basvurusu Merhabalar N400 basvurusunu submit yaptiktan sonra fark ettim ki Turkiye de acilan davalarimi yazmamisim. Davalarim 15 sene icinde yasanmis ve hepsi kapali durumda. Bir tanesi miras hukuku davasi , digeri gorevi kotuye kullanma davasi (kurumsal bir dava). Herhangi bir ceza almadim. Davalar kendiliginden dustu. N400 uzerinde bunlari eklemem gerekli mi? Evet ise nasil gunceleme yapabilirim? Sayin@greenati, davalari yazmaniz gerekebilir. Gorusmeden once bir mektup yazarak yazili olarak bunlar degismistir diyebilirsiniz. Eger online basvuruda bulundu iseniz online ekleme ihtimaliniz de olur. Gorusmeden once mutlaka bu konuyu yazili olarak USCIS gorevlisine iletin.
  • Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

2
    0 Oy
    2 İleti
    104 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emkthengineer, içinde söyledi: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu Merhabalar, 2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor? Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi? Tesekkurler. Sayin @emkthengineer, siz resmi olarak kiz arkadasinizla evlenmeden L2B surecini veya herhangi bir size bagimli vize surecini mustakbel esiniz adina baslatamazsiniz. Evlilikle beraber nisan, nikah bilgileri ve resimleri ve bununla ilgili faturalar yararli olacaktir. Ancak ozellikle esinizle bir sure ayri yasamaniz gerekecek ise, ornegin sizin is icin ABDye erken donmeniz gerekecek ise, dokumanlari yeminli beyanatlar ve baska bazi dokumanlarla da desteklemek yararli olur. Bu vize turu sirketteki isinize bagli oldugu icin oncelikle sirketin avukati ile gorusmeniz ve nasil ilerlemek istediklerini onlara sormaniz uygun olur.
  • Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

3
    1 Oy
    3 İleti
    465 Bakış
    R
    Merhaba @Claudia J. Muslu, Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım. Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.? Teşekkür ederim.
  • EB-1A vs. EB-2 vizeleri

3
    1 Oy
    3 İleti
    878 Bakış
    C
    @claudia-j-muslu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler Claudia Hanim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k