kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
@charon pasaportu almanın cok avantajı yok. Sadece vizesiz schengen ulkelerine seyahat saglıyor. Zaten vize alma sorunun yoksa kanada pasaportuda almak cok önemli değil.
3 yıllık work permit ile zaten istedigin gibi oturum / calısma hakkına sahip oluyorsun
-
@Erdem-AKDEMİR Kanada' da yasamak istedigimden degil, ben kanada' ya tamamen turistik amacli basvuru yapmistim. ikinci sebep ise pasaportumu guclendirmek ve kendime B secegi olusturmak. Hepsi bu. Deprem oncesi ve deprem sonrasi iki basvurum var. Maalesef ikiside red. Red sebebi olarak ABD de gecici calisma vizemin olusu.
-
@Mehmet-8, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@cruelboys bu cok iyi bir sure bana 14 gun verdiler
arkadaslar, vfsglobal (passport and visa service) denen bir yer var. Orada verdim parmak izimi. cok hizli.
-
@orhanozbekk abd den calisma vizesi olması ret nedeni mi oluyormuş ? Eminmisiniz ?
-
Turist vizesi için bir çok evrakımı yükledim.Bir evim ve arabam var. Ev tapusunu da yükledim. Banka dekontu göstermesem red mi yerim.
-
@lastdays46 şöyle; benim sezonluk H2B çalışma vizem var. Altı aylık periyodlarla uzatıyorum. İş yerinden letter almama rağmen bulunduğum ülkede çalışma süremin kısıtlı olması ve geri döneceklerine inanmamaları sebebi ile red verildi maalesef. Davetiye letterı ekleseydim farklı olabilirdi. Zaten abd içinde onay alanlarım çoğu ya turist vizesinde yada F1 vizesinde olanlar.
-
@Forsted merhaba, ne yaptınız soruşturdunuz mu? Bende hala bir yanıt yok

-
@orhanozbekk Galiba kanada'da yaşam amerika'dan çok daha iyiki o nedenle amerikada olanlar bile TS2023 basvurusu yapıyorlar.
-
@lastdays46 Beklentilerinize gore degiskenlik gosterir bana kalirsa. Kanada sosyal bir devlet ve gocmen surecleri cok hizli ilerliyor. ABD bunun tam tersi ama business seceneklerinin kanada' ya gore daha iyi oldugunu dusunenerdenim. Bana soracak olursaniz asla kanada' da yasamak istemem. Tercihim ABD den yanadir. Dedigim gibi herkesin planlari ve beklentileriene gore degiskenlik gosterdigine inaniyorum.
-
@baharlıbahceli ne yazıkki bekleyişimiz sürüyor.birkaç kişiyle daha iletişim halindeyim dün 4 Temmuzda biyometrik veren birisine pasaport istemi geldi yani olumlu sonuçlandı. düşünüyorum 4 Temmuz'a daha dün döndülerse bize daha 1 ay var

-
Arkadaşlar... TS2023 basvurusu ile open work permit aldım ve hali hazırdada 8 yıllık visitor - trv vizemde pasaportumda var.
Şu an kanada dısındayim ve yakın zamanda kanadaya gidecegim.
Bu durumda girişte kanadaya geliş amacını ne göstermem gerekiyor.- Normal turist / visitor olarak giriş yapabilirmiyim ?
- Yoksa work - çalışma için giriş yapacagım diye belirtmek zorundamıyım. Farkı nedir ?
Kişisel fikrim her ne amaçla giriş yaparsam yapayım farketmez diye dusunuyorum.
Neticede resmi olarak çalışma iznim var ve ayrıca trv- visitor vizeside var. Farketmez değil mi ?
Turist / visitor amaçlıda giriş yapabilirim veya work - çalışma amaçlıda olabilir diye dusunuyorum.
Work olarak giriş amaçını belirtirsem bir soru yagmuruna alırlar diye supheleniyorum.. Nerede calısacaksın ? Ne kadar sure kalacaksın ? İş buldun mu v.b. tonlarca soru sorabilirler..
Ama turist olarak tatile geldim desem cok kolay sorunsuz girerim diye dusunuyorum. Bu konuda deneyimli arkadasların tavsiyesini bekliyorumLutfen acil yardım
-
Arkadaşlar merhaba,
Ben eşimle 18 Temmuzda biyometrik verdik. Turist vizesi için başvurmuştuk. Deprem vizesi değil yani. Normal bir başvuru. 9 Kasım'da(bugün) onaylandı. Umutla bekleyen diğer arkadaşların da vizelerinin onaylanması umuduyla hoşça kalın. -
@Forsted Gruplardaki geri donuslere gore, degerlendirmeler basvuru tarihine gore gitmiyor maalesef. Gec basvuru yapip erken sonuc alanda var, tam tersi olanda var. Haliyle planlarinizi buna gore sekillendirmenizi oneririm.
-
@orhanozbekk Mesela vancouver / kanada dünyada en yasanılacak, yasam kalitesi yuksek yerler arasında ilk üçte her zaman. Yani teorikte amerika'dan çok daha iyi görünüyor. Hatta bir çok amerikalı kanadaya gelip yaşıyor. Kaldıki amerikada yasayan birçok kişide TS2023 basvurusu yapabilmek icin kanadaya gelmiş. Bunlar kanada'nın daha iyi oldugunu göstermiyor mu ?
Ayrıca kanada pek çok kişinin yaşamayı hayal ettiği bir yer gibi. Üst segment bir hedef denilebilinir. Eğitimli donanımlı kişiler genelde kanadayı tercih ediyor.
-
@orhanozbekk Haklısınız belli bir standartı yok ama bu haliyle epey karamsar havaya büründük.Böyle beklemek(belirsizlik) can sıkıcı.
-
Merhabalar dv 2024 talihlisiyim. Ve kanada turist vizesini başvurmayi düşünüyorum amcam uzun yıllardır orda yaşıyor davet mektubu yollayabilir yada sponsor olabilir seyahatime dv2024 talihlisi olmam bi dezavantaj mi amerika vizesinde olduğu gibi daha önce bu durumda vize alan oldu mu. Ve son olarak 24 bin cn Ankaraya guvenmeyen ve dosya taşımak için yol arayan biriyim. Daha önce bi schangen reddim var Bi kez yurtdisi olarak misir seyahatim mevcut kendi is yerim var uzun yıllardır. Konu ile ilgli cevap verebilcek varsa merakla bekliyorum.
-
@bigthinks Ben kanada' yi kotuleyecek birsey demedim ama

Bende cevremde H2B calisma vizesi ile gelen cok kanada' li gordum. Sizin mantiginiza gore benimde kanada' yi kotulemem lazim. Dedigim gibi bne kotuleycek birsey demedim. Her insanin beklentisi ve planlarina gore farklilik gosterir demistim
-
@orhanozbekk, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@bigthinks Ben kanada' yi kotuleyecek birsey demedim ama

Bende cevremde H2B calisma vizesi ile gelen cok kanada' li gordum. Sizin mantiginiza gore benimde kanada' yi kotulemem lazim. Dedigim gibi bne kotuleycek birsey demedim. Her insanin beklentisi ve planlarina gore farklilik gosterir demistim
Şöyle bir yorumla iki tarafı da daha iyi anlayabiliriz.
Amerikada j1 f1 ve ya b1 gibi, geleceği muallak bir vize türüyle bulunan kişiler, ülkelerin bir birine karşı avantajından ziyade kanadaya geçip 3 yıllarını garanti altına alıp belki de ilerleyen süreçte kanada vatandaşı olabilme ihtimalini elde etmek istiyorlardır. Sonuçta 2 ülke de iyi ülkeler. Her birinin eyalet ve şehirlerinde yaşanacak ve yaşanmayacak yerler var. ikisinin de sağlık, eğitim, barınma, maaş, doğal zenginlikler yönünden, kişilerin tercihine yönelik artı ve eksileri vardır. Biri daha iyi, diğeri daha kötü demek komik. -
@ibrahimasar şu an bu kadar kolay oturum ve çalışma izni veren başka bir gelişmiş ülke yok. Tek bir basvuru ile direk oturum ve çalışma izni alıyorsun. Normalde bu oturum ve çalışma iznini almak kolay değil ve uzun bir süreç. Kısaca tarihi muthiş bir fırsat. Bu nedenle insanlar bu fırsatı degerlendirmek amacında olabilir. Cunku bunun gibi fırsatlar her zaman olmuyor
-
@mrt-gkce Bu saatten sonra Kanada vizen 3 Ocak'a yetişmez. Hem sen ABD Green Cart kazanmışsın hayırlı olsun. Bence ABD daha mantıklı Kanada'dan. Hemen bir ABD göçmen avukatıyla iletişim kur sana yapcaklarını söylesin. Umarım her şey istediğin gibi olur.
Benzer Başlıklar
151
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k