IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhabalar herkese amerika'ya 2.girisimde kacak calıstıgım farkedildi ve ban yedim 5 sene 9 ocak 2025 te ban bitiyor amerikalı kız arkadasım benim icin türkiyeye taşındı 3 senedir burda yasıyoruz ve evlendik green kart sürecini başlatmak istiyoruz babası sponsor olucak yalnız avukat amerikalı eşimin orda tax göstermesi ve yaşaması gerektiğini söyledi ve bu durumda 1 sene ayrı kalmış olucaz bunun doğruluk payı nedir? Biz türkiyede yasayıp babasının sponsor olmasıyla süreci türkiyede bekliyemezmiyiz eşim kesinlikle amerikada calısması gerekiyormu ?
-
@Gönül-Akbaş tax transcriptleriniz vardı ve buna ek olarak bir de tax return mü istediler? Kusura bakmayın tam anlayamadım...
-
@crazycells merhaba ben ve amerikalı eşimde türkiyede yasıyoruz green kart süreci başlatmak istiyoruz. Tüm süreci türkiyeden eşimin amerikaya gitme sartı koymadan herseyi türkiyeden halledebiliyor muyuz. Amerikalı sponsor bulma sartıyla tabi??
-
@Naerys Çok teşekkür ederim siz iyi ki bana Facebook daki sayfayı önerdiniz o bize gerçekten yabancı doğumlu olarak yol gösterdi. Tekrar teşekkürler

-
Bu ileti silindi! -
@ecom çok teşekkür ederim. Sonuçlanınca buraya sa yazacağım
-
@ahsenas tax transcriptim yoktu. Eşim bugün belgeyi aldı. Tax return transcript yazıyor belgenin üstünde. Doğru bir belgedir umarım
-
@Gönül-Akbaş ben ekledim eksik belgeyi iki gün içinde ekle onaylıcam vizeni dedi ben aynı gün ekledim 2 gündür submitted olarak bekliyor diken üstünde bekliyorum bende nasıl ilerlicek süreç bilmiyorum
-
@Taşkentler-Şirket bizde eksik evragi yükledik bekliyoruz bakalım ne zaman onaylanacak
-
@oğuzhan-adıyaman submitted mi sizinkide?
-
Bu ileti silindi! -
İyi akşamlar @uogzh beyefendi beni de listenize ekleyebilir misiniz? DQ :07.August 2023.
-
@Taşkentler-Şirket evet
-
@Handan merhaba bende aynı sıkıntıyı yaşadım aynı gün yükledim ama hala kabul olmadı dosya sizde durum nedir?
-
E ecom bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba...
dün itibari ile Amerikalı kız arkadaşımla İstanbul'da evlendik...
avukatların verdiği fiyatlar bizi şok etti bu yüzden yolumuza kesinlikle kendi başımıza devam edeceğiz.
dediğim gibi dün itibariyle evliliğimizi gerçekleştirdik bundan sonrası için süreci bize tanımlayacak birilerine ihtiyacımız var.
şimdi ilk işimiz ne olmalı hangi kapıyı çalmalıyız ilk olarak hangi evraklara girişmeliyiz kısacası ne yapmalıyız kafamız çok karıştı.
sevgiler
-
.............................
-
@emredemirelgeo, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Refiks forumda yararlı bilgi oldugu kadar yanıltıcı bilgi de çok fazla. Biz ne avukat ne de forum üzerinden ilerledik. Resmi sitede belirtilen yönergeleri takip ederek ilerledik. Ne USCIS ne de NVC aşamasında RFE yaşamadan direkt approved aldık. Size de tavsiyem, forumu takip edin fakat resmi sitelerden araştırarak ilerleyin.. Her şey orada yazıyor zaten.
Aynı zamanda adım adım çok detaylı olarak süreçleri anlatan ve aynı zamanda kafa karıştırıcı olmayan İngilizce siteler var. Onları okuyarak da bilgi edinilebilir. Ben çok faydalı bulmuştum.
-
.............................
-
@oğuzhan-adıyaman benimde aynı şekilde İRS formu eksik olması sebebi ile aile içi şiddete dayalı beyaz kagıt ve sarı kağıtla ugurladı pasaportumuda verdi tabii , şimdi ne kadar beklememiz gerekiyor vs hiç bir bilgeye ulaşamıyoruz aynı gün içersinde irs ve pasaportumu konsolosluga gönderdim bekliyorum…
-
@Taşkentler-Şirket Merhaba, az evvel eşimle konuştum onunda dosyada bir değişiklik yok (yani CEAC case durumunda) dedi. Pasaport da gelmedi henüz. Bazen zaman alıyor, eminim kısa zamanda gelecektir

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum