DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Koray283 evet dediğiniz gibi TR vatandaşı AOS yapan öğrenciler var biliyorum. CP yöntemi için başka bir örnek yok ise ( aracı firma ile başvuran) en erken PD bana ait şu an. deneyimlerimi çekip paylaşırım artık bu gidişle 😄 gelecek hafta sorup öğrenmeye çalışacağım, bakalım. Geçmiş aylarda basılan EW vizeleri kime ait, aracı firma mı, akraba eş dost mu bilemiyoruz.


  • @tufank elbet vardir…foruma gitmeyen veya forumu bilmeyen elbet vardir…gitmiş yerleşmiş veya gitmek üzere olan…deneyimleri bizler için yol gösterici olucaktir eminim


  • @tufank Youtube tarzı bişey mi düşünüyorsun yoksa buradan post mu ? Youtube olursa iyi olur ileride yaşayacağın tecrübelere ihtiyacımız olacak

  • ⭐⭐

    @emrebalc1 vaktim olduğunda bir youtube kanalı açmayı düşünüyorum ama buradaki başlığı da aktif tutmak istiyorum, çünkü yazılı bilgi hepsinden kıymetli. video çekmeye fırsatım olursa bu başlık altındaki konuların üzerinden geçmek ve yine başlık altında deneyimlerini paylaşan diğer üyelerle birlikte kısa yayınlar yapmak isterim. sürecini başlatmış ancak forumu bilmeyen diğer kişilere bu sayede ulaşabiliriz belki de.

  • ⭐⭐

    @tufank hocam ilk röportajı kendinizle yaparak başlayabilirsiniz. 😁 ilk siz alacaksınız kartı pd nize göre. Sonrası tombala. Aos cp durumuna göre değişecek. Ben destek olurum. Video röportaj yapabiliriz.
    Bu arada hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
    Yaşasın Cumhuriyet. Özgür olmayı,yaşanacak bir vatan sahibi olmayı ve en önemlisi tebaa değil vatandaş olmayı atamıza borçlu olduğumuzu düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    @selamibasaran teşekkürler desteğiniz için, ben organize etmeye çalışacağım uygun bir zamanda 🙂

    Biz de şimdi çocuğun okulunda düzenlenen 29 Ekim kutlamasından geldik, çoşkulu ve eğlenceli bir tören oldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!


  • @tufank oturumdan kastınız çalışma izni öğrenci vizesi vs. Zannedersen Kanada için TRV bu kapsamda değil.

  • ⭐⭐

    @nbbyr geçici de olsa bir oturum izniniz mevcut olacağı için kabul edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ancak vize randevusu + vize alıncaya kadar oturum izninizi korumanız lazım, EB-3 other workers kategorisi biraz geriden geliyor, dolayısıyla bu mümkün olmayabilir. ama oturum izninizi uzatma şansınız var ise tabi ki mümkün. PD'nizin de önemi var bu noktada.


  • @tufank Kanada için TRV geçici oturum vizesi 10 yıllık zaten (ayrıca alırsak 3 yıllık çalışma iznide mümkün). CP süreci Kanada üzerinden yönetilebilir o halde

  • ⭐⭐

    @nbbyr 10 yıllık oturum izni veriliyorsa o zaman süreç Kanada üzerinden çok rahat yönetilebilir. Hatta I-140 formunu dolduruyorken daha DS-260 form doldurma aşamasına geçmeden Kanada'da oturuyorsak dosya taşımak yerine direk CP süreci için seçilebilir. İşlemlerin Ankara'ya göre çok hızlı ilerleyeceği kesin.


  • @tufank tereddüte düştüğüm nokta geçici oturum yeterli mi yoksa adres değişikliği gerekiyor mu? Yani adres değişikliği için çalışma iznine dönüştürmek gerekiyor bildiğim kadarıyla. Kanada Türkiye Konsolosluğundan adres değişikliği yapmak çalışma izni ya da öğrenci statüsü gerekli bildiğim kadarıyla.

  • ⭐⭐

    @nbbyr evet adres değişikliği yapmanız gerekecek. oturum izniniz ve ikametiniz olduktan sonra taşımaları lazım, ama her konsolosluğun dosya taşım gereksinimleri farklı olabilir, sormak gerekecek. immigrant visa işlemlerine sadece Montreal bakıyormuş bu arada: https://ca.usembassy.gov/embassy-consulates/consular-operations-updates/


  • Maltadan da alınabilir oturum orda da bu vizeyi veriyorlar

  • ⭐⭐

    Ocak 2021 ve öncesindeki aylık vize istatistikleri raporunda EW vizeleri ve aile üyelerini ayrı olarak yazıyorlarmış. Bu sadece bizim kategori de değil diğer EB ve Family based vizelerde de öyleymiş. Bu tarihten sonra artık üşenmişler ve sadece EW olarak yazmaya başlamışlar raporlara. Şu başlıkta hangi vize kodu ne anlam ifade ediyor bulabilirsiniz. Bunlar konsolosluk verileri olduğu için EW3,EW4,EW5 başlıkları mevcut sadece.

    Ben en uygun zamanda bu verileri bir database'e işleyip ülke / konsolosluk bazlı bir rapor oluşturmaya çalışacağım. bu tabloya göre basılan vize sayılarını görüp fikir yürütebiliriz. aynı zamanda PD tarihimiz, vize bülteni, perm işlem sürelerine göre tahmini bir zaman çizelgesi çıkarmaya çalışacağım. bu kesin bir veri olmayacaktır, aydan aya değişecektir ama bir hesaplama yapabiliriz yaklaşık olarak.

    Screenshot 2023-10-31 at 13.15.34.png


  • @tufank hocam; bu başlık altında yorum yazan, bilgi almak, birşeyler öğrenmek için yazılanları okuyan herkes adına (müsadeleri olursa) size teşekkür ediyorum. Gerçekten çok ciddi emek ve araştırmalar ile bildiğinizi öğrendiğinizi anlatıyorsunuz.

    EB3vize nin yeni açacağı lokasyonu merakla bekleyen ve Sürecimizi başlatabilmek adına birçok detayı ve hesaplamayı kendince yapmaya çalışan biri olarak ben şahsen yazdıklarınız ve verdiğiniz bilgiler için minnettarım.

    Sürecinizin tüm aşamaları su gibi geçer umarım. Ellerinize sağlık.

  • ⭐⭐

    @Berki-Birdinç çok teşekkür ederim yorumunuz için. umarım bu başlık sürecini başlatmış veya başlatacak olan tüm adaylara referans olur. bu bilgiler resmi kaynaklarda çok dağınık, hepsini bir araya toparlamak ve anlamak için hepimiz çok uğraştık. Aracı firma ayrımı olmaksızın beraberce gelişmeleri takip edip sürecimizi değerlendirmeye devam edeceğiz. hepimizin dileği bir an önce vizemizi almak. herkese sürecinde kolaylıklar diliyorum.


  • Neler dönmüş burada 🙂 Ben sessiz sakin processime devam ederken benim gibi bir sürü insan olduğunu öğrendim. Selamlar. İkinci kere bu process'e giriyorum, ilkinde avukatın yaptıgı bir typo'dan dolayı process'i I-140 aşamasında yeniden başlatmayı tercih ettik, ben Amerika'da idim o sıralar H1-B ile, dedim consular processing yapayım uzaktan çalışayım, strese girmeyeyim, fakat Ankara vize vermiyormuş arkadaş, it has been 84 years misali bekliyoruz hehe. Remote çalışmaktan usandım.

    Şimdi bir baktım da ikinci I-140'ımı 8/2022 de approve etmişler, PERM'in Priority Date'i de 11/2021 olarak gözüküyor. Sanırım consular processing için DQ tarihini bekliyoruz çünkü hala buradayım 🐖 Ya da bilemedim çünkü Ankara...

    DQ'da 2/2023 de olmuşum. Benim kategori E-32 bu arada ama çok bir fark olduğunu zannetmiyorum. Herkese iyi şanslar. Umarım Ankara'da bir şeyler değişir de ayda 4 kişiden daha fazlaya vize verirler.

    Bekleyen kaç kişi var sanırım bunu öğrenemiyoruz değil mi?

  • ⭐⭐

    @cloudenv hoşgeldiniz aramıza. Sanırım EB3 professional kategorisinde başvurunuz. PD niz Kasım 2021. Bülten Ağustos 2023’de gerilemeye girmiş. Şu an “A. Final dates” tablosu sizin kategoride 01DEC21 tarihini gösteriyor. Tekrar cut off içerisine girmişsiniz ve Ankara’nın boş slotları NVC ye iletmesini ve sizin de burada kendinize yer bulmanız bekleniyor. Bülten tekrar gerilemezse ve sizin gibi bekleyen kişi sayısı çok değilse , yakında randevu maili almanız muhtemel. Konsolosluk bazında bekleyen dosya sayısını göremiyoruz ancak ilgili kategoride vize almayı bekleyen toplam kişi sayısını görebiliyoruz. Umarım en kısa zamanda vizenizi alırsınız


  • @cloudenv, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    Neler dönmüş burada 🙂 Ben sessiz sakin processime devam ederken benim gibi bir sürü insan olduğunu öğrendim. Selamlar. İkinci kere bu process'e giriyorum, ilkinde avukatın yaptıgı bir typo'dan dolayı process'i I-140 aşamasında yeniden başlatmayı tercih ettik, ben Amerika'da idim o sıralar H1-B ile, dedim consular processing yapayım uzaktan çalışayım, strese girmeyeyim, fakat Ankara vize vermiyormuş arkadaş, it has been 84 years misali bekliyoruz hehe. Remote çalışmaktan usandım.

    Şimdi bir baktım da ikinci I-140'ımı 8/2022 de approve etmişler, PERM'in Priority Date'i de 11/2021 olarak gözüküyor. Sanırım consular processing için DQ tarihini bekliyoruz çünkü hala buradayım 🐖 Ya da bilemedim çünkü Ankara...

    DQ'da 2/2023 de olmuşum. Benim kategori E-32 bu arada ama çok bir fark olduğunu zannetmiyorum. Herkese iyi şanslar. Umarım Ankara'da bir şeyler değişir de ayda 4 kişiden daha fazlaya vize verirler.

    Bekleyen kaç kişi var sanırım bunu öğrenemiyoruz değil mi?

    Bir avukatın açtığı davadan 23 Mart 2023 tarihinde Ankara için EB kategorisinde 761 randevu beklediğini biliyoruz. Sizin DQ Şubat olduğu için iyi ihtimalle o tarihte önünüzde 700 randevu bekleyen vardı. Aradan geçen sürede (Ekim hariç) 145 randevu verildi tüm EB kategorisi için. Aynı hızda ilerlerse yaklaşık 30 ay daha bekleme süreniz var.


  • herkese günaydın. 31/10 itibariyle lc girişimiz sonunda yapıldı. umarım bizim için hayırlı/uğurlu bir tarih olur. şimdiye kadar sanki pek somutlaşmamıştı kafamda. artık aşılması gereken koca bir kaya gibi karşımızda duruyor. bu kayayı parça parça kırıp yolumuzu açarız inşallah...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

176
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum