Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selamlar, foruma yazan tüm arkadaşlara çok teşekkürler çoğu mesajı okuyup, ben de yazmak istedim. Umarım hepimiz bir gün istediğimiz onayları alırız. Benim iki sorum olacak belki bilen, duyan, gören vardır ve katkısı olur bana ve benim gibi durumda olanlara. Birincisi danışman aracılığıyla yapılan başvurular daha çok onay içeriyor gibi bir söylenti var, sizin fikirleriniz nedir? Ben buna çok fazla katılmıyorum, pasaportumda Amerika için hem eğitim hem turist vizesi var ve kendim başvurdum aldım onayı. İkinci sorum ise ben şuan kanada için başvursam ve diyelim ki şans bu ya her şey yolunda gitti onay aldım ve 3 Ocak’tan önce Kanada’ya gittim work permit için başvurdum ve o da onay geldi. Bu durumda Türkiye’de bulunan eşim için durum nasıl ilerliyor bilginiz var mı? Kanada vizesi olmayacak ve Amerika’dan da vize reddi mevcut. Bir şekilde benim onayım ona da pozitif etki sağlayıp yanıma gelmesini sağlıyor mu. Evli olanlardan duyduğunuz benzer bilgiler var mı? Eğer tek başıma olacağım bir süreç ise hiç atraksiyona girmek istemiyorum. Teşekkürler şimdiden.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @thisistheway, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    Biz bu belgeleri yüklüyoruz ama çoğunun geçerlilik süresi 1 ay özellikle edevletten alınanların. 2-3 ay sonra dönüş yapacaklarsa nasıl emin olacaklar belgelerden..

    Vizeye başvurduğunuz günkü mevcut durumunuzu gösterir evraklarınıza göre değerlendiriliyorsunuz. Örneğin 30 eylülde başvurdunuz, sizin için zaman 30 eylülde dondu, 6 kasımda da 9 aralıkta da sizin durumunuzu aynı kabul ediyorlar. Sorun olmayacaktır yani.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @pirilparlak, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    Herkese selamlar, foruma yazan tüm arkadaşlara çok teşekkürler çoğu mesajı okuyup, ben de yazmak istedim. Umarım hepimiz bir gün istediğimiz onayları alırız. Benim iki sorum olacak belki bilen, duyan, gören vardır ve katkısı olur bana ve benim gibi durumda olanlara. Birincisi danışman aracılığıyla yapılan başvurular daha çok onay içeriyor gibi bir söylenti var, sizin fikirleriniz nedir? Ben buna çok fazla katılmıyorum, pasaportumda Amerika için hem eğitim hem turist vizesi var ve kendim başvurdum aldım onayı. İkinci sorum ise ben şuan kanada için başvursam ve diyelim ki şans bu ya her şey yolunda gitti onay aldım ve 3 Ocak’tan önce Kanada’ya gittim work permit için başvurdum ve o da onay geldi. Bu durumda Türkiye’de bulunan eşim için durum nasıl ilerliyor bilginiz var mı? Kanada vizesi olmayacak ve Amerika’dan da vize reddi mevcut. Bir şekilde benim onayım ona da pozitif etki sağlayıp yanıma gelmesini sağlıyor mu. Evli olanlardan duyduğunuz benzer bilgiler var mı? Eğer tek başıma olacağım bir süreç ise hiç atraksiyona girmek istemiyorum. Teşekkürler şimdiden.

    Bu konuda tecrübeler okudum. Anladığım kadarıyla, siz sürece tek başlarsanız, eşiniz ve çocuklarınızı ileride sürece dahil etmek istediğinizde, en az 6 aylık belirlenmiş bir iş sözleşmesi ve bu işte en az 3 aylık çalıştığınızı gösterir paycheck ler ile eşiniz ve çocuğunuzun vize başvurularını hazırladığınızda sürece sizin gibi dahil olabiliyorlar.

    Danışmanlarla da çok onay çıkıyor konusu, adamların tecrübeli olup doğru yerlere doğru evrakları eksiksiz yükleme ihtimalinden kaynaklanıyor bence. Bir de tutarlı ve başarılı bir niyet mektubunun (kişiye özel uygun bir mektup tabi) tecrübeli biri tarafından yazılmış olması etkiliyordur. Yoksa aynı şeyleri sen de yapabilirsin tabi. Benim bu konuda kendime güvenmememin sebebi 2 amerika reddi, ve bu redlerin %100 benden kaynaklanan hatalarla olmuş olduğuna inanmam. Sonrasında schengen aldık seyahat acentesiyle, sorun yaşamadık. Bunda da kısıtlı zamanda belki de tek başvuru şansımız varken, kişi başı 200 Usd verip bir danışmanla çalıştık. Danışman konusunda verebileceğim tek tavsiye, bir eğitim acentasının vize departmanıyla çalışın. Bir çoğu bu konuda başarılı. Piyasadaki ben danışmanım, 300 e 500 e hele hele 1000 dolara bu işi yaparım diyen tokatçılara itibar etmeyin. Eğitim acentası vize departmanları hem yüzlerce öğrenci ve velisi konusunda tecrübeli, hem profilleri iyi yorumlayıp kolay çözümleyen, hem de konsoloslukların hangi evrakları bekleyeceklerini, neye kabul neye red vereceklerini iyi bilen işletmeler. Haa, danışmanla da başvurur yine de alamayabiliriz. Her tür yetki konsolosun elinde. Ama hiç değilse ben mi hata yaptım diye düşünmeyiz. Bu arada Usa redlerinin gerekçesi önemli sadece, bizim red sebeplerimizin ikisi de ülken ile yeterli bağların yok şeklinde idi. Bu konuda ds 160 doldururken herhangi bir bağ bilgisi vermedim bir yerde. Kanada için danışman bir bilgi formu göndererek benim de eşimin de anne baba ve kardeşlerimizin isim adres ve meslekleriyle ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Ben özellikle sordum, bunları doldurmamıza gerek var mı, öğrenci için mi bu sorular diye, mutlaka doldurun dedi. Bunu bir yerde yazmıştır herhalde başvuru esnasında. Bu söylediklerim turist vizesi için. Çalışma iznine başvuracağınızda kendiniz de yapabilirsiniz sanırım. Çok çok birinin yol göstermesi gerekir en fazla. O konuda da forumda tecrübe sahibi kişiler var.


  • @gembruce tam emin olamadigim bir sey var, ben basvururken sure 45 gun gosteriyordu, simdi 107 . ben bugun gozuken 107 yi mi dikkate almaliyim yoksa basvurdugum gun olan 45`i mi ? zaten 87 kusur gun oldu ama kafamda oturmadi tam bu durum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bunebicimbahane, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    @gembruce tam emin olamadigim bir sey var, ben basvururken sure 45 gun gosteriyordu, simdi 107 . ben bugun gozuken 107 yi mi dikkate almaliyim yoksa basvurdugum gun olan 45`i mi ? zaten 87 kusur gun oldu ama kafamda oturmadi tam bu durum.

    Bazı başvurular 45 günde sonuçlanıyor, bazıları 145 günde. Ortalaması 107. Ve sadece iş günü olarak hesaplayın. Yani haftasonu ve resmi tatiller yok içinde. Bir ay ortalama 20 gün demek oluyor. 107 gün dediğinde 5 ay gibi bir süreyi anlamalıyız. Acı ama gerçek. Dolayısıyla siz başvurduğunuz zaman ortalama 2 ayda sonuçlanıyormuş. Şu an sonuç elde edememiş olduğunuza göre ortalama 107 ye tabisiniz. Muhtemelen yakın zamanda sonuçlanır.


  • @pirilparlak danışmana göre değişir. Türkiyede tokatçı çok oldugu için bu tür insanları kullanmak vize reddine sebep olabilir.
    niyet mektubunu chatgpt ile de yazabilirsiniz bu arada.


  • @bunebicimbahane parmak izi verdiğiniz güm yazan sayı sizin için geçerli olan ortalama süredir.


  • Merhaba, 24 temmuz biometri verdim hala bekliyorum, geçerli abd vizem var daha önce 6 ay- 6 ay şeklinde kalmıştım amerika'da biri j1 biri turistti.
    Vakit çok daraldığı için amerika'ya gidip oradan kanada'ya tekrardan başvuru yapma olasılığımı merak ediyorum.
    1)Bu başvurumdan bi onay red gelmeden, gidip Amerika'dan başvruu yapabilir miyim?
    2)İlk başvurumu iptal mi etmem gerekir, öyleyse parmak izi tekrar mı vermem gerekir, ya da bu başvurum duracak ama 2. bir ırcc hesabı açarak en baştan mı başvırmm gerekir?
    Deneyimli olanlar varsa çok sevinirim.


  • @ibrahimasar sanirim bu konuda yaniliyorsun. IRCC sitesi su sekilde bilgi paylasmis.
    Why has Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) switched from business days to calendar days to communicate its service standards?
    We have switched from business days to calendar days so that service standards are clear and easy to understand. Calendar days are more meaningful. Now, you do not need to account for public holidays or weekends when looking at service standards. Also, using calendar days makes it easier for us to plan and track its processes fairly and transparently.

    Siz ne kadar eminsiniz business day olduguna? ve sanirim red alanlar hizli sekilde aliyor. onaylayabilecekleri kisilerin islemlerini daha uzunsurede cikartiyorlar. gecen duydugum bir depremzede red almis basvurudan 45 gun sonra.


  • @bunebicimbahane "onaylayabilecekleri kişileri daha uzun sürede çıkartıyorlar" cümlenize tutunuyorum adeta umarım dediğiniz gibi olur


  • Merhabalar, forumu bugün gördüm ve hemen üye oldum. Neredeyse bütün cevapları okudum belki soruma yanıt vardır diye ancak bulamadım.
    Depremzedeyim, deprem bölgesinde yaşamıyordum ancak tapusu benim üzerime olan evim yıkıldı ve ailemi kaybettim. Kanada'ya başvurmaya karar verdikten sonra biraz geç oldu ama yine de denemek istedim. Yalnız bir yerde takıldım. İlk form olan 5257 formunu doldurduktan sonra validate ettim ancak imzalayamıyorum. Birkaç arkadaşıma gösterdim yapamadık. Diğer belgelerde imza hiç sorun olmadı ama bu belgeyi imzalayamıyorum. Bir bilgisi olan var mı acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bunebicimbahane kendi sitesinde degil de bir yazışma grubunda okumustum işgünleri olduguna dair. Umuyorum haftasonu dahil olsun o zaman. 87. 97. Gun red alanlar da var. Pek bir garantisi yok bence sürenin.


  • @ibrahimasar hocam süre ortalama, yani adamlar geriye dönük belirli bir sürede onay süreci tamamlanan herkesin ortalamasını alıp yazıyorlar. Fikir versin diye. Orada ortalama 110 yazıyorsa %80 ihtimalle 80-140 gün arası sonuçlanacak diye beklentiye girmek gerekir normal dağılımdan. Başvuruların %20'si de 200 gün, 30 gün gibi daha ender sürelerde sonuçlanacaktır.

    Ayrıca yazan iş günü değil takvim günü.


  • Gecenlerde fas ( morocco )'da deprem olmustu. Kanada fas vatandasları içinde depremden dolayı gene ts2023 gibi acık calısma izni basvuru hakkı vermiş. Kodu MAR2023 olarak belirtmişler ama şartı depremin oldugu gun kanada içinde bulunan fas vatandaslarını kapsıyor.. Demekki ts2023 konusunda deneyim kazandılar ve artık herkese calisma izni vermiyorlar sanki..


  • Merak edilen en önemli konulardan bir tanesi TS2023 - open work permit varsa ve TRV- Visitor vize ile kanadaya giriş yaptıgımızda 6 ay sonra kalıs suremizi uzatmak icin herhangi bir işlem yapmamız gerekiyor mu ?

    Neticede Visitor / turist statusu ile giriş oldugundan maksimum 6 ay kalıs hakkı oluyor. CBSA - Pasaport kontrol ve sınır bilgileri buna göre sisteme giriş yapıyor deniliyor. Bizdeki work permit ise IRCC tarafından veriliyor ve bu iki farklı departmant.

    TS2023 yeni bir konu oldugu icin bu kalıs suresini henuz pratikte deneyimleyen yok gibi ve bu 6 ay kalıs suresi uzatma konusu net degil gibi.


  • Arkadaşlar Kanada turist vizesi için arkadaş davetiyesinin resmî kurumdan imzalatılması yada aslının olması gerekli mi? Evrakı tarayıp gönderse olmuyor mu? Davet mektubu ile ilgili spesifik detaylar konusunda bilgi sahibi olan var mı acaba?


  • TS2023 e başvurduktan tam 7 ay sonra bir correspondence letter aldım. Sanırım bir kaç gün içinde bir sonuç alacağım nihayet. Bu konuda rekor bende olmalı 210 gündür bekliyorum.


  • Kanada vizesine başvururken herkes 6 aydan az şeklinde mi başvuruyor genel olarak nasıl başvurdunuz? Ve 6 aylık mı çıktı yoksa pasaport süresi kadar mı?


  • @thisistheway Turist vizesinde normalde pasaportunuzun bitiş tarihine kadar vize veriliyor.


  • @Forsted 6 aydan az veya 6 aydan uzun şeklinde iki şekilde başvuruluyor. Pasaport süresi kadarsa böyle bir ayrım neden var? Geçerlilik süresi pasaport süresi kadar, en fazla kalış ise 6 ay anlamında olabilir mi şengen gibi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum