@Koray283 evet ben izledim yayını. gruptaki paylaşımı da gördüm. ancak bu kişi yaşadığı bu sorunla ilgili BDV ile hiç iletişime geçmemiş söylenen o, biraz garip yani olaylar. bu kadar sürede seyahat izni çıkması gerekiyordu normalde.
2 yıl bekleme olayı da tamamen şansızlık olabilir. denk gelme olasılığı var ama düşük. şimdi normalde AOS filing yapmamız için A veya B tablosu kullanılıyor. B tablosu daha ileride bildiğimiz gibi. Bu kişi B tablosuna göre doldurmuştur sonra bülten retrogression'a girince tablolar geriye gitti bildiğiniz gibi. Haziran 2022 tarihinde Other workers tablosu "08MAY19" olarak geri bir tarihi göstermeye başladı. Bugüne kadar bu tarih A tablosu için 01AUG20'a kadar ilerledi. Yani bu kişinin acaba PD'i nedir? 2020'nin son ayları veya 2021'nin başıysa yakında bülten oralara gelecektir diye düşünüyorum. Gelmezse ne olur? Sponsoru için çalışmaya devam eder maalesef. Bu şekilde beklemede olan bir TR vatandaşı da var kendisinin youtube kanalındaki video'yu izlemiştim.
AOS ile CP bu noktada ayrılıyor işte. CP'de bu bekleme süresinde TR'de oluyoruz ve green card alıp öyle başlıyoruz. AOS'ta ABD'de olduğumuz ve green card'ı henüz alamadığımız içni sponsorda çalışmaya devam ediyoruz.