Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

  • @Lalo-Salamanca @Onurfidan söylediği olay kişilerin geçen seneki neşeleri umutları hayalleri yok bu sene geçen sene 365 günün 300 gününde organizasyonlarda yapılmıştı apartman kompleksi tutulacaktı herkes aynı yerde ikamet edecekti. Mangal partisi vardı herkes ne getirecek onun listesi yazılmıştı.


  • @ayvalik10 Anladım hocam o yazıları biraz okumuştum. Tutunamayanlarda deniyorduya hocam ''İnsan yenile yenile de sıkılıyor'' diye belkide arkadaşlarda aynı hissediyor artık.


  • @Lalo-Salamanca hislerine tercüman oldun aynen

  • ⭐⭐⭐

    @Onurfidan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Mertoidvania Buralarda kimse yok evet :) ilginç

    Burdaki kemik kadronun forumu bırakmasından sonra oldu böyle :) 15-20 kişilik bi grup vardı resmen forumun eğlencesiydi onlarda gidince iyicene sessizleşti buralar..

    herkes farklı yolları deniyor , her gün farklı bişeyler öğreniyor onu uygulamaya çalışıyor derken hayat hengamesi unutturuyor burayı söylemedende geçemeyeceğim bir günde küsmedik biz buralara ;)


  • @waterman günümün çoğu burada geçiyor ve sürekli bir bilgi öğreniyorum mümkün oldukça her konuyu okumaya çalışıyorum allah nasip eder GC çıkarsa orada her şeye hazırlıklı olmak için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @T-C-Kubilay-Dikici açıklandıktan sonra burada ben bir dosya paylaşcam ozaman hiçbir konuda fikrin yok demeyeceksin.


  • @T-C-Kubilay-Dikici Gideceğin eyaleti şimdiden belirlemediysen, gideceğin eyalette kalmayı planladığın yerleri sokak sokak cadde cadde google earth'ten bakmadıysan, airbnb'den, zilow'dan veya apartments'ten kiralık evlere bakmadıysan, iş ilanlarına bakmadıysan zamanının bir kısmını bunlara da harcamanı öneririm. Hem zevkli oluyor, huzurlu hissettiriyor hem de güncel fiyatlara ve de olanaklara erişiyorsun. :)


  • @ayvalik10 gözüm sendeki yıldızlarda :) bu platformu dv24 sürecinde tanıdım gördüğüm kadarıyla bu yıldızları buradaki senelere göre değil yardım etmelere göre alıyorsunuz çok verimli bilgilere sahip değilim sadece sorulan sorulara verilen cevapları okuyarak bilgi sahibi olmaya çalışıyorum ama benim için doğru bilgi yaşanılan deneyimlerle olur daha deneyim için çok yeniyim bu yüzden bir kaç yıl daha zamanın var :) :)


  • @T-C-Kubilay-Dikici aşağıdaki linkten her yıldızın üstüne tıkladığın zaman nasıl alabilirsin onunla ilgili bilgi veriliyor.

    https://yesilkartforum.com/forum/groups

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lavender 600 x 600 zaten olacak ki ondan elendim diye kendini paralama. Ayrıca KCC çalışanların dışında dünya da kazanamayanların neden kazanamadığını bilemezler.


  • @T-C-Kubilay-Dikici bence bu bilgileri ogrenmeyi gc ciktan sonraya saklayin, gunler gecmiyor yoksa . Tecrubeyle sabittir 😁 (ben siteyi ciktiktan sonra ögrendim)

  • ⭐⭐

    Geçen rakı masasında yeni tanıştığım adam (X) ile aramda geçen sohbet. (Konuşma esnasında daha ilk kadehdeydik)
    X: İstesem ABD'ye hemen gider yerleşirim.
    S: Nasıl, E2 falan mı?
    X: Yok. Bir arkadaşım var ABD'de, istediğine GC çıkartıyormuş. Bana da dedi, "sana da çıkaralım, çok maliyeti yok. 3-4 bin USD"
    Bunu duyduktan sonra ben "aha dedim gecenin eğlencesi çıktı, makara zamanı".
    S: Aa öyle mi? Ne kadar sürüyormuş peki?
    X: Çok değil, yılbaşına orada girebilirim.
    S: Keşke daha önce olsa, Black Friday'e yetişsen.
    X: 5-6K verirsem daha öne çekilir.
    S: O zaman kaçırma, yerinde olsam hemen havaleyi yaparım ama adama güveniyorsan. Merak ettim bu arkadaşın nereden?
    X: Paterson diye bir yermiş. Çok Türk'ü almış oraya yanına. Güven problemi yok, buraya gelince birlikte yedik içtik, bizde kaldı.
    Rakıyı yudumlamıştım tam, heba oldu püskürtünce.

    O günden beri düşünüyorum. Bu ABD'deki "arkadaş" bizim Yağlıdere'den mi yoksa Kayserili mi...

    Selam gençler...


  • @ayvalik10 Teşekkürler içim rahatladı


  • başvuru notu falan olmalı ya. artık beni seçin bıktım kaç yıl oldu diye not yazmak istiyorum konsolosluğa. zaten her 2-3 haftada bir amerikan konsolosluğunun önünden geçiyorum beni içten içe mutlu eden bir hisle ama aynı zamanda buruk bir bakışla... bi sigara yakıp izliyorum bazen, uzaktan uzaktan.

    bazen orada çalışanlar, çalıştığım iş yerine geliyorlar. bir kaç kere sohbet muhabbet edip kaynaşma girişiminde bulundum ama inanılmaz soğuk yaptılar. ben de ısrarcı olmadım. eğer olsaydı sistemi içten çökertecektim, kısmet değilmiş :face_with_tears_of_joy:


  • @katafalk2 Hocam beni yanlış anlama ama kazanma ihtimalinin çok düşük olduğu bir çekilişe niyetlenip ardından kazandıktan sonra süreci ilerletmemek nasıl bir düşünce yapısıydı çözemedim..


  • @SUAT-GUNAY çok güldüm 😁😁😁


  • Sakin Sakin Çok Sakin Buralar :)


  • @SUAT-GUNAY As. Allahtan washington köprüsünü de senin üzerine yapalım dememiş o arkadaş :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • Merhabalar, abim 20 yaşında ve GC başvurusunda bulundu. Ben 17 yaşındayım yakında 18 olacağım. Abime diyelim ki çıktı onunla beraber gidebilir miyim? Ayrıca 20 yaşında diyelim abime çıkarsa ve vize, kontrol gibi süreç içerisinde abim 21 yaşına gelirse onunla hala gitme şansına sahip miyim? Duyduğuma göre 21 yaş ve üstü ise aile yararlanamıyormuş.


  • Abim 20 yaşında ve GC başvurusu yaptı. Ben 17 yaşındayım yakında 18 olacağım. Abime çıkarsa onunla beraber gidebilir miyim? Ayrıca diyelim abime çıkarsa ve oraya gitme sürecinde 21 yaşına girerse ben hala gitme şansına sahip olur muyum? 21 yaş ve üstü kişilerin GC kazanmasından aile üyeleri faydalanamıyormuş.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    A
    Brit Simon’a göre; Dv 2027 en geç Ağustos’un sonuna kadar açılacak. Yönetmeliğe göre de en geç Ağustos sonunda açılması gerekecek. Arka tarafta hazırlıkların tamamlandığını ve kısa sürede açılmasını beklediğini dile getiriyor. Bu sene gerek pasaport ve ücret şartı gerekse de başvuru döneminin çok uzun olmayacağı için başvuru sayısında düşüş öngörüyor. Anlattıklarından yarım ingilizcem ile bunları anladım.
  • DV2025 Sonuç Kontrolü Sırasında Karşılaşılan Hatalar

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    28
    5
    8 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    M
    Merhaba arkadaşlar ceca state.gov adresini visa status check sayfasına giriyorum bilgilerimi girmeme rağmen Invalid Immigrant Visa Case Number. bu hatayı alıyorum sebebi nedir yardımcı olur musunuz
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum