Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lavender 600 x 600 zaten olacak ki ondan elendim diye kendini paralama. Ayrıca KCC çalışanların dışında dünya da kazanamayanların neden kazanamadığını bilemezler.


  • @T-C-Kubilay-Dikici bence bu bilgileri ogrenmeyi gc ciktan sonraya saklayin, gunler gecmiyor yoksa . Tecrubeyle sabittir 😁 (ben siteyi ciktiktan sonra ögrendim)

  • ⭐⭐

    Geçen rakı masasında yeni tanıştığım adam (X) ile aramda geçen sohbet. (Konuşma esnasında daha ilk kadehdeydik)
    X: İstesem ABD'ye hemen gider yerleşirim.
    S: Nasıl, E2 falan mı?
    X: Yok. Bir arkadaşım var ABD'de, istediğine GC çıkartıyormuş. Bana da dedi, "sana da çıkaralım, çok maliyeti yok. 3-4 bin USD"
    Bunu duyduktan sonra ben "aha dedim gecenin eğlencesi çıktı, makara zamanı".
    S: Aa öyle mi? Ne kadar sürüyormuş peki?
    X: Çok değil, yılbaşına orada girebilirim.
    S: Keşke daha önce olsa, Black Friday'e yetişsen.
    X: 5-6K verirsem daha öne çekilir.
    S: O zaman kaçırma, yerinde olsam hemen havaleyi yaparım ama adama güveniyorsan. Merak ettim bu arkadaşın nereden?
    X: Paterson diye bir yermiş. Çok Türk'ü almış oraya yanına. Güven problemi yok, buraya gelince birlikte yedik içtik, bizde kaldı.
    Rakıyı yudumlamıştım tam, heba oldu püskürtünce.

    O günden beri düşünüyorum. Bu ABD'deki "arkadaş" bizim Yağlıdere'den mi yoksa Kayserili mi...

    Selam gençler...


  • @ayvalik10 Teşekkürler içim rahatladı


  • başvuru notu falan olmalı ya. artık beni seçin bıktım kaç yıl oldu diye not yazmak istiyorum konsolosluğa. zaten her 2-3 haftada bir amerikan konsolosluğunun önünden geçiyorum beni içten içe mutlu eden bir hisle ama aynı zamanda buruk bir bakışla... bi sigara yakıp izliyorum bazen, uzaktan uzaktan.

    bazen orada çalışanlar, çalıştığım iş yerine geliyorlar. bir kaç kere sohbet muhabbet edip kaynaşma girişiminde bulundum ama inanılmaz soğuk yaptılar. ben de ısrarcı olmadım. eğer olsaydı sistemi içten çökertecektim, kısmet değilmiş :face_with_tears_of_joy:


  • @katafalk2 Hocam beni yanlış anlama ama kazanma ihtimalinin çok düşük olduğu bir çekilişe niyetlenip ardından kazandıktan sonra süreci ilerletmemek nasıl bir düşünce yapısıydı çözemedim..


  • @SUAT-GUNAY çok güldüm 😁😁😁


  • Sakin Sakin Çok Sakin Buralar :)


  • @SUAT-GUNAY As. Allahtan washington köprüsünü de senin üzerine yapalım dememiş o arkadaş :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • Merhabalar, abim 20 yaşında ve GC başvurusunda bulundu. Ben 17 yaşındayım yakında 18 olacağım. Abime diyelim ki çıktı onunla beraber gidebilir miyim? Ayrıca 20 yaşında diyelim abime çıkarsa ve vize, kontrol gibi süreç içerisinde abim 21 yaşına gelirse onunla hala gitme şansına sahip miyim? Duyduğuma göre 21 yaş ve üstü ise aile yararlanamıyormuş.


  • Abim 20 yaşında ve GC başvurusu yaptı. Ben 17 yaşındayım yakında 18 olacağım. Abime çıkarsa onunla beraber gidebilir miyim? Ayrıca diyelim abime çıkarsa ve oraya gitme sürecinde 21 yaşına girerse ben hala gitme şansına sahip olur muyum? 21 yaş ve üstü kişilerin GC kazanmasından aile üyeleri faydalanamıyormuş.


  • Silindi.

  • ⭐⭐

    @Onurfidan şöyle bir şey ki çıkma ihtimali çok zor olan bir çekilişe eğer çıkıyor, çıktı, çıkacak keşke şöyle böyle bu sefer olacak, pozitif enerji, evrene olumlu mesajlar, dualar, dilekler, nevruzda yapılan ritüeller, yoooook çalışmıyor etkisi yok yani :D neyse bu tür hayaller yoruyor. sonuçlar belli olmadan ds260 nasıl doldurulur nasıl dolduracağım onu mu, bunu mu yazmalayım derken şakkk mayıs ayında herkes o ekranı görünce işin gerçeği ortaya çıkıyor.

  • ⭐⭐

    199 gün kaldı sonuçlara :)


  • @Uçan-hollandalı, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @katafalk2 Hocam beni yanlış anlama ama kazanma ihtimalinin çok düşük olduğu bir çekilişe niyetlenip ardından kazandıktan sonra süreci ilerletmemek nasıl bir düşünce yapısıydı çözemedim..

    Hocam bana çıkmadı zaten, eşime çıkmıştı. O zaman da evli değildik.

    Bana göre piyangoda büyük ikramiye çıkıp gidip almamakla değer.

    Söylenecek daha çok şey var da, neyse.


  • @Metehan-Wayne iyi akşamlar kişi bekar ise tek başına gider. Evli ise eşi ve 21 yaş altı çocuklarını götürebilir. Sen abinle birlikte gidemezsin.


  • .Silindi.


  • @Lalo-Salamanca, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @SUAT-GUNAY As. Allahtan washington köprüsünü de senin üzerine yapalım dememiş o arkadaş :beaming_face_with_smiling_eyes:

    Sülün Osman'ın ABD versiyonu :)


  • @Metehan-Wayne Abin seni götüremez maalesef ,Ancak 5 yılını doldurduktan sonra ABD vatandaşı olup “ Aile birleşimi “ yapması gerekiyor bir avukatla beraber , Süreci profesyonel bir şekilde ilerleyen her vatandaş Ailesini bu şekilde yanına alabiliyor .


  • @ayvalik10 ben eşimden ayrıldım diyelim ki bana çıktı 18 yaşındaki oğlum benimle gelemez mi yani çocukların gelebilmesi için illaki evlilik mi gerekiyor?


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum