Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 157 241.4k 174

  • merhaba ,şu anda nvc evrak onayından sonra mülakat bekleme süresi ne kadar bilen varmı 10 aydır bekliyoruz

  • ⭐⭐

    @tufank @selamibasaran aydınlatıcı gerçek bilgiler için teşekkür ederim. bunu yazan arkadaş sürecin içinde değil sadece çok uzun araştırmalarını yaptım vs yazmış ve bu riskleri sıralamış bu yorumu gören bazı insanlar buradan etkilenip bence sürece başlayacaksa cayabilir ama yazan kişinin bu umurunda mı bilemiyorum. Bu sebeple emin olmadan teyit etmeden gerçekten bilgi vermemek çok önemli. ARGO videosunu bende izlemiştim hayali pozisyonlara başvurular alıp dolandırıcılıklar yapılmış ama bakıldığında firmalar hep yurtdışı merkezli. tedbiri ve güvenceyi elden bırakmamak lazım ama köklü firmaların bu yola başvurabileceğini düşünmüyorum bende

  • ⭐⭐

    Geçen gün benim aklıma da başka bir soru geldi. Süreç 2-3 sene sürüyor. O süre içerisinde asıl anlaştığımız saat ücretinin günün şartlarına göre değişme ihtimali var mı? Yada gittin diyelim 3 ay sonra süper performans gösterdin ayın elemanı seçildin @Riethian beyin tabiriyle,o zaman seni yükseltirler mi , yoksa zaten o pozisyona adam buluyoruz alt kadro aynen devam etsin derler mi. Fikirlerinizi merak ediyorum?


  • @selamibasaran eğer PWD ile tespit edilen ve sınır olarak kabul edilen maaş asgari ücretin altında kalırsa bunu asgari ücretin üzerine çıkarma zorunlulukları var. Yasalar bunu söylüyor. PWD ile belirlenen maaş sınır seviyedeki maaş, işveren isterse bunun üzerinde bir ödeme / prim eklemesi yapabilir. Yani belirtilen tutarın üstünde vermek sponsorun insafına kalmış, ama altında vermesi yasak.

  • ⭐⭐

    @tufank acaba tecrübe etmiş birileri varmıdır. örnek 14,50 USD saatlik minimum ama ilk işe başladım işveren 20 USD ile başlattı gibi. herhalde şuan süreci başlatanlar forumda 2 3 sene sonra bu süreci bizzat yaşayan ilk kişiler olacak.

  • ⭐⭐

    @tufank Evet aslında ben onu demek istedim.Asgari ücret enflasyon oranında artarsa gidene kadar maaşlarımıza zam gelebilir. :) Bozdurup bozdurup harcarız.

    Bende bu şekilde düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 Zorunlu çalışma süremiz olan 1 sene içerisinde bence hiçbir iyileştirme yapmayacaklardır. 1 sene dolduktan sonra green card'ımızı aldıysak ve hala çalışmak istiyorsak iyi bir zam yapma ihtimalleri yüksek. 1 sene dolduysa ve hala green card alamadıysak bültene göre, o zaman yine işverenin insafına kalmış.


  • @selamibasaran genelde maaşlar asgari ücretinin üzerinde oluyor. asgari ücret bizim maaşı geçerse bekleme sürecinde birazcık sevinebiliriz :) ama öyle bir durumda sanırım bütün yaşam maliyetleri artacağı için uzun vadede üzülebiliriz.

  • ⭐⭐

    @tufank peki 1 sene doldu GC gelmedi hala neden çalışmaya devam etmek zorundayız. anlaşmada GC gelene kadar maddesi mi var yoksa AOS yaptık geçici izinle erken çalışmaya başladık diye mi bu devam zorunluluğu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 USCIS servis merkezindeki mülakata gittiğimizde çalışır durumda olmamız gerekiyor. Aynı iş yerinde çalışmak zorunda değiliz. Bunun için I-485 Supplement J formu doldurup aynı kategoride başka bir işe geçmeyi talep edebiliriz. O zaman daha iyi bir maaş alma şansımız var tabi bu prosedürleri / işlemleri göze alıyorsak. Özetle green card'ı fiziksel olarak teslim almadan işi bırakmamız vize görüşmesinde sorun yaratacağı için mecburen çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.

  • ⭐⭐

    aynı kategoride kısmı kötü oldu aşırı bir fark yaratacak bir iş çıkabilir mi ki karşımıza unskilled de ve dediğiniz gibi prosedürler büyük ihtimalle maliyeti bile vardır bu durumun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 baktım bu formu doldurmanın bir ücreti yok. Ama ne kadar sürede onaylanır, geçiş yaptığımız işteki şartlar ne kadar iyi olur bunu bilmiyorum. bir de başladığımız yerden devam edip sonuca ulaşmayı beklemek daha sağlıklı bence. şunu da unutmamak lazım, eğer yeni geçtiğimiz işten kovulursak büyük sıkıntı yaşarız, green card'ı alamayabiliriz. bildiğimiz yerden devam edip, müdürün suyuna gitmek en iyi seçenek :)

  • ⭐⭐

    @tufank MC da da mobbing yemedik demeyiz :D

  • ⭐⭐

    @tufank evet maalesef mantıklı GC gelmeden sonraki iş risk oluşturur ama şöyle de bir durum var GC geldi 1 sene içinde ve ayrılma imkanı var ancak henüz biz de hazır olmayabiliriz belki kendi alanımızda iş bulamamış yada dili tam oturtamamış yada başka eyalete taşınma hazırlıkları meslek hazırlıkları falan derken kendimiz de bir süre daha devam etmek isteyebiliriz gibi. tabi bu süreçte kazanç artabilir


  • @tufank Bey; yazdığınız gibi bir ihtimal var mı gerçekten? yani; CP ile 2-3 yıllık süreci tamamlayıp ABD'ye ayak bastık diyelim, sponsor olan firmada 1 yılı doldurduğumuz halde hala green card ın ulaşmadığı durumlar oluyor mu?
    Lottery'den green card çıksa, DS-260 dolduruyoruz (EB3 de CP yaparsak da DS-260 doldurarak mülakat bekliyoruz) mülakat sonrası 6 ay içinde ABD'ye gittikten sonra maks. 1-2 ay içinde green card ulaşıyor elimize diye biliyorum. sponsor vasıtasıyla da CP yönteminde lottery ye benzer bir süreç işletiyoruz, ABD'ye gittikten sonra yine 1-2 ay içinde gelmeme ihtimali var mı green card ın?

  • ⭐⭐

    @Berki-Birdinç CP de onay alarak gidiliyor ve 1 2 haftaya geliyor kart ancak bu konuşulanlar AOS için

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Berki-Birdinç bu sadece AOS yapanları ilgilendiren bir durum. CP ile ilerleyenler ABD'ye ayak basar basmaz green card basım işlemleri için kuyruğa girecekler ve hazır olunca adreslerine postalacak. Yani posta beklemek dışında bir derdiniz olmayacak. Max 90 gün sürebilir bu süreç ama sorun değil, zaten sponsorda 1 yıl çalışmanız gerekiyor. O sürede elinize çoktan geçmiş olur.


  • @mesut1905 Bey, teşekkürler. soru mesajımı gönderdikten sonra diğer mesajları okurken fark ettim ben de AOS için olduğunu ama mesajı göndermiş bulundum :)


  • Arkadaşlar bu arada EB3vize.com hala yeni lokasyonu açmadı. Geçtiğimiz hafta Orçun Bey ile Whatsup üzerinden yazışmıştım, yeni lokasyonu merakla bekliyoruz diye. kendisi de merak ettiğini söyledi :)
    yeni lokasyonun ne zaman açılacağı veya alternatif lokasyonların neresi olacağı ile alakalı bilgisi olan, herhangi bir duyum alan var mıdır?


  • @tufank Bey teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    1 İleti
    664 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
  • 0 Oy
    972 İleti
    64k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum