Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.3k 173

  • @selamibasaran genelde maaşlar asgari ücretinin üzerinde oluyor. asgari ücret bizim maaşı geçerse bekleme sürecinde birazcık sevinebiliriz :) ama öyle bir durumda sanırım bütün yaşam maliyetleri artacağı için uzun vadede üzülebiliriz.

  • ⭐⭐

    @tufank peki 1 sene doldu GC gelmedi hala neden çalışmaya devam etmek zorundayız. anlaşmada GC gelene kadar maddesi mi var yoksa AOS yaptık geçici izinle erken çalışmaya başladık diye mi bu devam zorunluluğu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 USCIS servis merkezindeki mülakata gittiğimizde çalışır durumda olmamız gerekiyor. Aynı iş yerinde çalışmak zorunda değiliz. Bunun için I-485 Supplement J formu doldurup aynı kategoride başka bir işe geçmeyi talep edebiliriz. O zaman daha iyi bir maaş alma şansımız var tabi bu prosedürleri / işlemleri göze alıyorsak. Özetle green card'ı fiziksel olarak teslim almadan işi bırakmamız vize görüşmesinde sorun yaratacağı için mecburen çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.

  • ⭐⭐

    aynı kategoride kısmı kötü oldu aşırı bir fark yaratacak bir iş çıkabilir mi ki karşımıza unskilled de ve dediğiniz gibi prosedürler büyük ihtimalle maliyeti bile vardır bu durumun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 baktım bu formu doldurmanın bir ücreti yok. Ama ne kadar sürede onaylanır, geçiş yaptığımız işteki şartlar ne kadar iyi olur bunu bilmiyorum. bir de başladığımız yerden devam edip sonuca ulaşmayı beklemek daha sağlıklı bence. şunu da unutmamak lazım, eğer yeni geçtiğimiz işten kovulursak büyük sıkıntı yaşarız, green card'ı alamayabiliriz. bildiğimiz yerden devam edip, müdürün suyuna gitmek en iyi seçenek :)

  • ⭐⭐

    @tufank MC da da mobbing yemedik demeyiz :D

  • ⭐⭐

    @tufank evet maalesef mantıklı GC gelmeden sonraki iş risk oluşturur ama şöyle de bir durum var GC geldi 1 sene içinde ve ayrılma imkanı var ancak henüz biz de hazır olmayabiliriz belki kendi alanımızda iş bulamamış yada dili tam oturtamamış yada başka eyalete taşınma hazırlıkları meslek hazırlıkları falan derken kendimiz de bir süre daha devam etmek isteyebiliriz gibi. tabi bu süreçte kazanç artabilir


  • @tufank Bey; yazdığınız gibi bir ihtimal var mı gerçekten? yani; CP ile 2-3 yıllık süreci tamamlayıp ABD'ye ayak bastık diyelim, sponsor olan firmada 1 yılı doldurduğumuz halde hala green card ın ulaşmadığı durumlar oluyor mu?
    Lottery'den green card çıksa, DS-260 dolduruyoruz (EB3 de CP yaparsak da DS-260 doldurarak mülakat bekliyoruz) mülakat sonrası 6 ay içinde ABD'ye gittikten sonra maks. 1-2 ay içinde green card ulaşıyor elimize diye biliyorum. sponsor vasıtasıyla da CP yönteminde lottery ye benzer bir süreç işletiyoruz, ABD'ye gittikten sonra yine 1-2 ay içinde gelmeme ihtimali var mı green card ın?

  • ⭐⭐

    @Berki-Birdinç CP de onay alarak gidiliyor ve 1 2 haftaya geliyor kart ancak bu konuşulanlar AOS için

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Berki-Birdinç bu sadece AOS yapanları ilgilendiren bir durum. CP ile ilerleyenler ABD'ye ayak basar basmaz green card basım işlemleri için kuyruğa girecekler ve hazır olunca adreslerine postalacak. Yani posta beklemek dışında bir derdiniz olmayacak. Max 90 gün sürebilir bu süreç ama sorun değil, zaten sponsorda 1 yıl çalışmanız gerekiyor. O sürede elinize çoktan geçmiş olur.


  • @mesut1905 Bey, teşekkürler. soru mesajımı gönderdikten sonra diğer mesajları okurken fark ettim ben de AOS için olduğunu ama mesajı göndermiş bulundum :)


  • Arkadaşlar bu arada EB3vize.com hala yeni lokasyonu açmadı. Geçtiğimiz hafta Orçun Bey ile Whatsup üzerinden yazışmıştım, yeni lokasyonu merakla bekliyoruz diye. kendisi de merak ettiğini söyledi :)
    yeni lokasyonun ne zaman açılacağı veya alternatif lokasyonların neresi olacağı ile alakalı bilgisi olan, herhangi bir duyum alan var mıdır?


  • @tufank Bey teşekkürler.


  • Buralar şenlenmiş yine :)) napıyoruz neye karar verdik 🤣 lc onaylanınca currenta yakın gidiyo muyuz ? Toplu gidersek hemen kartı verirler belki 🤔 kavgaya giderken adam toplayan o kişi gibi oldum biraz ama 🤣

  • ⭐⭐⭐⭐

    @serel ben dün gece ve bu sabah tekrardan değerlendirdim eşimle beraber. En sağlıklısı I-140 onayından sonra bülten durumuna göre ABD’ye giriş yapmak. Diğer seçenekler gözüme çok masraflı ve yorucu geldi. Yani sizin yöntem ile aynı ilerleyeceğiz kavgaya gider gibi gideriz artık :)

  • ⭐⭐

    @tufank ben seçenekleri anlattıkça eşim darlanıyor artık bebek var bi yandan bi zaman sonra dinlemek istemiyor bu konuyu bence. sizde nasıl ilgi alaka yoksa tamamen size mi bırakıldı süreç :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 detaya girdiğim zaman kafalar çok karışıyor ve "hangisi sana uygunsa öyle ilerleyelim" cevabı geliyor :) hak veriyorum, süreç çok karmaşık her gün burada fikir alışverişi yaptığımız halde biz bile yeni yeni öğreniyoruz ve güncelliyoruz kendimizi. ama şunda hemfikir olduk; boşuna erkenden gidip orada para harcamaya ve belirsizliğe girmeye gerek yok. süreci takip edip hareket etmek en iyisi. olumsuz konuları fazla dillendirmemek lazım, riskleri biliyoruz ama onun için hazırlığı sonra yapacağız.
    planımız da şu:

    2024 yazında LC onayı almak ve I-140 doldurup onaylanmasını beklemek. Bu süre zarfında ABD'yi ziyaret edeceğiz, muhtemelen Ağustos ayında ama o zaman I-140 onayı gelmemiş olur büyük ihtimal. Yine süreç içerisinde belki 1 kez de I-140 onayından sonra masrafsız bir ABD gezisi yapıp hem girişi test etmek hem de görevliye "bakın biz sürekli gelip gidiyoruz amacız gezmek, yine onun için geldik" demek.

    Bültenin durumuna göre 2025 yazında ABD'ye giriş ve I-485 formunu doldurmak için 60 gün beklemek. Eğer bülten geriye giderse vizemizin süresine göre biraz daha beklemek, olmuyorsa da F1 alternatiflerine bakmak. En kötü senaryoda TR'de evimizin duruyor olacak, dönüp kaldığımız yerden devam etmeye çalışacağız. sonrasında duruma göre tekrardan giriş yapıp işlemlere devam edeceğiz veya duruma göre CP ile ilerleyeceğiz. Bu son seçenek olacak. Nasıl olsa parasını ödedik, 2 seçenek de elimizde.

  • ⭐⭐

    @mesut1905 Süreç çok uzun ve meşakkatli. Ben ev okul dahi baktım ama biz gidene kadar okulun puanı bile düşebilir , o kadar bence belirsiz. Çok keskin değişiklik olmaz belki ama yine de olabilirliği var. Süreç hakkında eşime genel bilgiler veriyorum ama en az 3 sene burdayız diye de belirtiyorum. Kendimizi şartlandırmamak adına.
    Bu süreçte çelik gibi bir irade , sınırsız sabır gerekiyor.

  • ⭐⭐

    @tufank evet her gün yeni bir bilgiye döndü bu başlık :) ama çok verimli oluyor bence '' I- '' formları hariç diğer sürece az çok hakim oldum ama hala I-140 ve I-485 tam oturmadı bende bile :)
    peki dönüp geriye kaldığımız yerden devam derken bu durumda Türkiye'de bülteni beklemeye devam edip tekrar ABD'ye gitmek mi yoksa CP zorunluluğu mu devreye giriyor. yani statü dğeişikliği yapmadınız ama bültende 6 ay içinde yetişmedi geri gelip 6 ay ay Türkiye'de kalınabilip hala bülten müsait değilse bir 6 ay sonra geri gidilebilir mi. giriş çıkışa müsade var yani

  • ⭐⭐

    @serel Toplu gidersek nakitte indirim yapar mı acaba Uscis ? :)


Benzer Başlıklar

  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • 7 Oy
    5k İleti
    370k Bakış
    P
    @gunduzguleryuz teşekkürler:(
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum