Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 241.1k 173

  • Merhaba;
    Başlığın ilk iletisi çok bilgilendirici olmuş, herkesin emeğine sağlık.
    Bir sorum olacak EB3 AOS için yaklaşık bekleme /GC alma süresi nedir? Bir de AOS sürecinin tam olarak hangi aşamasında Amerika'da olmamız gerekli? Elimde turist vizesi var gidince F1 statüsü alacağım. Sonrasında da çok beklemek istemiyorum (malum çalışma iznim olmayacağı için ) Bu süreyi minimumda tutmak istesem ne önerirsiniz?

    AOS yapma CP ile ülkende bekle diyebilirsiniz ancak o da çok uzun sürüyor, bir an önce gidelim bu belirsizlikle 2-3 yılı burada geçirmeyelim çocuğun okulu vs gibi çeşitli değişkenlerim var :)


  • @agb_48 Hangi kurum ile çalişmayi dusunuyorsunuz? Ben BDV ile basladim....BDV ülkeye girdikten 60 gün sonra statu değişikliği yapilmali diyor...diğer firmalar 90 gün diyor...LC onayından sonra I-140 formu aşamasinda karar vermelisiniz...lakin AOS secerseniz de malum bekleme sureci uzun olabilir bunun farkında olun lutfen...F1 yaparsaniz da F1 sürecinde çalişma imkanı da olmayacagini göz önünde bulundurun...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @agb_48 bunun için bültenin durumu ve PD tarihiniz önemli. Örnekse bugün LC onayı alsanız varsayalım ki PD tarihiniz de 19 Ekim 2022 olsun ( LC doldurma tarihiniz) , AOS yapabilmeniz için yani I-485 formunu doldurabilmeniz için kasım 2023 bültenine göre B tablosu baz alınıyor. Buradaki tarih 15 Aralık 2020 yani PD tarihi bu tarih ve öncesindekiler AOS işlemlerini başlatabilirler. LC onayından sonra ABD ye girseniz I-140 formunu hemen doldurabiliyorsunuz , bunu doldurmak için bültene ihtiyacınız yok. Peki I-485 formunu ne zaman doldurabiliyorsunuz? Mevcut bültendeki tarihe ve PD’e göre yaklaşık 22 ay sonra başvurunuzu verebilirsiniz. 22 ay boyunca statünüzü korumanız ve çalışma izni olmadan ayakta durmanız lazım. F1 size haftada en fazla 20 saat çalışma imkanı verir.

    Riskleri de göze alarak I-140 formunu TR de doldurup, bültenin durumuna göre ABD ye girebilirsininiz. Bu şekilde statünüzü korumanız daha kolay olacaktır. I-485 formunu ( EAD geçici çalışma formu ile birlikte) doldurulduktan sonra artık mevcut vizeniz ve kalış süreleri ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.

    Buradaki bütün senaryolar ABD’se AOS işlemlerini başlatabilmeniz için. Green card alabilmeniz için A.final action dates tablosuna göre current olmayı ve randevu almayı beklemeniz gerekecektir.


  • @tufank Hocam F1 vize de haftada 20 saat sadece okul içi vb tarzi işlerde deniyor doğru mu? Misal uber vb veya dişarda bir firmada 20 saat çalişilabiliyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Koray283 evet sanırım öyle. Özellikle dil okuluna gidecekler için çalışma seçenekleri kampüs ile kısıtlı sanırım.

    Ben de bu arada E2 ye bakmaya başladım. Haziran 2024 gibi ABD ye geçsek ve eşim için E2 süreci başlatsak ve benim EB3 sürecini orada beklesek nasıl olur diye düşünmeye başladık. Tabi minimum yatırımla bir iş kurmamız lazım..


  • @tufank ayni düşünce bizde de var…iyi kötü bir gelir lazim…ama o kadar riskli ki benim açımdan…hiç bişey bilmeden 80-100K para…ne olacagi belli olmayan bir iş….yani en az risklisi yine franchise…yoksa kanununu vergisini vs bilmeden bir işletme zor…aklinda ne var?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Koray283 açıkçası en düşük maliyetle ABD de kalmamızı ve bana evden remote olarak çalışmamı sağlayacak alternatif arıyoruz. Yoksa E2 den bir kar beklentim yok, beni zarara uğratmaması yeterli. Bu bekleme sürecinde benim ABD de evden çalışmama olanak sağlayacak her alternatifi araştırıyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    sağolsun sayın @btek14 ile özelden yazıştık. F1 ile üniversite kaydı yaptırmak daha cazip görünüyor. Bunun üzerine odaklanacağız, gelişmeleri buradan paylaşacağım.


  • @tufank E2 de min. 100-120 K yı işe yatırmanız, Amerikalı işçi istihdam etmeniz ve işin marjinal olmaması yani yaygın genel kabul görmüş bir iş olması ana kıstaslar, ben 1 sene araştırdım E2 işini ama uzaktan kolay gözüktüğü gibi değil, o parayı en basitinden cofe shop a bile bağlıyım desen dükkan kiraları uçmuş durumda min. 1 yıl kara geçmek çok ama çok zor 1 yıl keseden yemekle birlikte dükkan için yedek akçedende gidecek, ssn olmadığı için sağlam karlı franchise lar yüzüne bakmıyor, yeni türemiş kendini ispatlamamış firmalarada bel bağlamak benim işime gelmiyor, yani E2 adamı paranoyak ediyor ya gözü karartıp dalacaksın yada hiç bulaşmamak en iyisi


  • @tufank Ayrıca E2 de avukat ve bussines plan için 13K min. ücret çıkartıyorlar, ucu açık ayrıca çıkan 1-2 K ek masraflarda olabiliyor

  • ⭐⭐

    @caglar_oz amerikada ticaret ile ilgili hiç bilgim yok benim mesela. İşyeri açmak için belediyeden,itfaiyeden,sağlık bakanlığından çalışma bakanlığından çeşitli belgeler isteniliyordur muhakkak.Türkiye de bunlardan bazıları olmadan bile işletmeye devam edebiliyorsun. Birde vergi ve işçi kanunları var. Türkiyede ticaret yapmak kolay bana göre,ana sıkıntı tahsilat türkiyede. Amerikada acaba nasıl? Ben turist olarak dahi ülkeyi görmedim,orada yaşamadan bana göre sizin dediğiniz gibi E2 ye o kadar para gömmek mantıklı gelmiyor.Ama gidip bir statüde yaşanır,bakılır sonra bir işletme açılabilir. Yinede zor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @caglar_oz evet haklısınız, epey masraflı ve riskli. Ben 2-3 senelik bir üniversite kaydı bakıyorum. Haziran 2024 itibari ile giriş yapıp sonrasında F1 a geçip orada beklemeyi düşünüyoruz. Bu sayede EB3 sürecinde AOS yapmamız daha doğal seyrinde ilerlerler ve bülten durumuna göre 60 gün beklemeye gerek kalmadan AOS filing yapma şansımız olabilir.


  • @selamibasaran Amerika da herşey sistematik ama bürokrasi çok uzun bizdeki gibi ruhsat izin itfaiye onayı vs almak çok ciddi prosedürleri olan işler, o nedenle E2 için sıfırdan iş kurmak yerine hava parasına katlanıp hazır işleyen işletmeleri devir almak daha garanti ve hızlı sonuç veriyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu arada B1/B2 den F1 a geçiş için de minimum 3 ay beklemek ve risk almak gerekiyormuş. Ayrıca süreçler uzun sürdüğü için mevcut turist vizesinin süresini uzatmamız gerekebiliyormuş onaylanıncaya kadar. ( AOS te olduğu gibi başvuru yapar yapmaz statümüzü dondurmuyor bu işlem) F1 onayı aldıktan sonra ABD den çıkış yaparsak statümüzü kaybediyoruz, konsolosluktan tekrar F1 a başvurmamız gerekiyor bu da “change of status” yaptığımız için bize sıkıntı yaratabiliyormuş. F1 a en başta konsolosluk aracılığı ile başvurmak daha sağlıklı görünüyor. Bakalım seçeneklerin hepsini değerlendiriyoruz.


  • @tufank Arkadaslar burada Tufan Bey'in de bahsettigi bir seye değinmek istiyorum,bence cok önemli....Turist vizesi ile gidip orada F1 a geçtiğiniz zaman ülkeyi terk ettiğin an F1 statun bitiyor...Tekrar turkiyedeki konsolosluktan sıfırdan F1 a basvurmanız gerekecek....bu sürede amerikadaki ev kiranız işleyecek vs vs...Ayrica yaş kriteri burada devreye giriyor....30+ yaşinda univ basvurulari konsolosluktan olumsuz yanıt alabiliyor....Uzun lafin kısası ; Turist vizesi ile gidip F1 a döndük diyelim okul için yıllık min 10.000 USD yi gozden çıkarın + diyelim ki 1 yıl da beklemek gerekti en basit hesapla aylık 5.000 usd den 60.000 usd eder yıllık...Yani 1 yıllık okul ve yasam min 70.000 USD edicek....bu sürec simdiki bulletin ile bakıldıgında 2 yıl surse 130.000-140.000 usd ler....ayrica sure zarfinda turkiyeye gelemeyeceksiniz...Bunlari iyi hesap edin....E2 de ögrencilikte öyle kolay yollar değil...acele edip perişan olmaktansa ben süreci TR de beklemenin sanki daha mantikli olacagi kanaatindeyim...Yukarida yaptigim hesap icin F1 dusunecek kisilerin bence min 100.000 USD ile gitmeleri gerekir yanılıyormuyum??


  • @Koray283 Haklısınız Koray Bey, F-1 ile süreci beklemek maliyet gerektiren bir konu fakat bahsettiğiniz tutarlar bana biraz yüksek geldi, hangi eyalet için hesapladınız? Benim de kendi çapımda ufak araştırmalarım oldu, örnek veriyorum Teksas ve Utah eyaleti için konuşursam dil okulu yıllık 6000-7000 USD civarında. Yaşam maliyeti de aylık 5000 USD harcanır mı harcanır ama sonuçta oraya bu 1-2 yıllık sürecin kısıtlı olduğu bilinci ve dişimizi sıkmamız gerektiği anlayışıyla gidersek 3500-4000 USD gibi düşünüyorum. Tabi Teksas ve Utah eyaletlerinin görece ucuz olduğunu söylemem lazım. Her halükarda bir birikmiş olması lazım sonuç olarak ama AOS için en mantıklı gözüken yol da buradan geçiyor gözüküyor.


  • @Koray283 sizinle tamamen aynı görüşteyim. Remote ve esnek saatler çalışıyorum gelirimde iyi, çocuğum 7 yaşında ama acele etmiyorum. Oraya gidip belki Abd’den soğuyacak hale gelmektense. Tam hazır bi şekilde kemik gibi hazırlanıp başlangıç yapmak daha iyi olabilir diye Cp devam etme kararı almıştım.


  • @Koray283

    Ben de aynı görüşteyim, sıkıntıları çok büyük. Allah korusun birine bir şey olsa ailenizden, ülkeye gelememe ihtimali bile var bu bürokrasiler yüzünden, parasını pulunu geçtim. CP çok daha mantıklı, biraz daha bekletse bile. Ama çocuğu olanları da anlamak lazım, okul süreçleri gecikmesin istiyorlar normal olarak.

    4-5 yıl da sürse ben Türkiye'de bekleyip bunlarla uğraşmadan gitmek istiyorum açıkçası. Hem de makul bir birikimle gidilip boşa harcanacak para yerine, direkt bir ev bile satın alınabilir.


  • @emre911 @swingest @sametyavuz Arkadaslar valla ayni düsüncelere sahip insanlar oldugunu gormek beni de cok rahatlatiyor...etrafimda genelde abarttigimi,korktugumu vs soyluyorlar ama en min yasasak bile aylik 5.000 degil 3.500 ile gecinsek bile bir belirsizligi yasamak....neyin ne zaman olacagini bilmemek...mutlu birsey icin gidiyoruz...arkadaslar ulke degistirmek,hayat degistirmek baslı basına travmatik bir durum zaten....birde dediginiz gibi gittigimize pisman olmak vs vs....Hepimizin iyi kotu bir isi bir kazanci var...biraz daha burada disimizi sıkıp oraya hayallerimiz ve elimizde biraz daha fazla parayla gitmeyi tercih ederim....ama bu benim dusuncem sadece herkese saygım var.....

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Koray283 evet bu yöntem çok makul gözükmüyor ( change of status). ancak konsolosluk aracılığı ile alınacak bir F1 vizesi bir nebze daha iyi. En azından ülkeye giriş çıkış yapma olanağı var. Tabi ailece bu vizeyi alabilmek için yine mülakata girmek gerekiyor, ne kadar zorlu bilmiyorum. Dil okulu olsa biraz daha kolay ama orada da süre kısıtlı bildiğim kadarıyla ( gerçi farklı okullara kayıt yapılabilir sanırım), bu süre için ailece oraya gitme niyetimiz mülakatta hoş karşılanmayabilir. 5 yıllık bir vize oluyor bu. Bu süre içerisinde eğitim durumunu ayarladıkça orada kalabiliyorsun.

    Dediğiniz gibi karmaşık süreçler, ama erken gitmek isteyenler için bir alternatif olabilir. Bu yollara girmeden I-140 onayı sonrası ABD'ye giriş ve AOS yapma seçeneği var elde, en az masraflısı o gözüküyor riskleri göze aldığımız lazım.

    Tabi elbette CP yapmak bunlar arasında en sağlıklı ve masrafsız olanı. Bekleme süreleri kişi açısından çok büyük sorun olmadığı sürece tercih edilecek en sıkıntısız yöntem.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    1 İleti
    658 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 7 Oy
    5k İleti
    380k Bakış
    S
    @emkey İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, hocam.
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum