Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 157 241.5k 174
  • ⭐⭐⭐⭐

    @btek14 developer sıkıntılarını halletmiş, kendini işine vermiş, hayırlı olsun :)


  • @tufank bence burayi takip ediyor daha son sakasini yapmadi gibi geliyor bana :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @btek14 bu arada USCIS vize kuyruğunu ayarlamada sıkıntı yaşıyor olabilir. Şu an BDV Solutions’a ait kapalı Facebook grubunda millet isyanda, PD si 2020 ve 2021’in daha erken aylarında olanlar nasıl daha geride olabilir ve vize kuyruğuna giremez diye. Nisan 2022 bülteninde A ve B tablosu all current olmuş ama bu case nasıl aradan sıyrılıp başkalarının önüne geçerek vizesini almış? Ya paylaşım hatalı ya da bu vize kuyruğunda bir adaletsizlik var. Tartışma yaratan case aşağıdaki gibi:

    IMG_3269.jpeg


  • @tufank cevap c sikki yani her ikisi de olabilir. firmalar caselerde biraz sisirme yapabiliyor pozitif basmak icin ama bunun yaninda diger tarafta siralama olarak biraz karisiklik oldugu dogru.

    konuyla biraz alakasiz bir ornek verebilirim. twitterdan bir immigration avukatinin paylasiminda USCIS'in yapmis oldugu bir tarihsel hata sebebiyle kendilerinin arandigini soylemisti yani acikcasi her sey olabiliyor tum tahminler ongoruler bosa cikiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @btek14 Aracı firma bu örnekleri milleti avlamak için veriyorsa , süreç içerisinde bekleyen diğer adayları fena halde kızdırıyorlar. Ama sistemde bir karışıklık varsa ve bu sürekli oluyorsa o daha da kötü. Biriken başvurulardan dolayı ne yapacaklarını şaşırmamışlardır umarım.


  • @tufank kimsenin gunahini almak istemem ama pembe tablo sunmak islerine gelecektir. isin icine biraz girince bazi surelerin bypass edilemeyecegini anliyoruz o yuzden bana cok mantikli gelmiyor.

    su an baslansa perm surecinin ne kadar surecegi malum. sonrasinda AOS yapildigini ve current oldugunu dusunelim, nerden bakilsa minimum 1.5 sene ama tum sartlar olumlu olursa. peki sorsak su an araci kurumlara hic current olma vs konusmadan 1.5-2 sene diyeceklerdir. audit, current olma, aos bekleme uzamasi falan gibi durumlar sureci cok uzatabiliyor ama bunlari cok seffaf paylasacaklarini dusunmuyorum.

    diger adaylar da haliyle kizmakta haklilar bence cunku insanoglu neden benim de o sekilde olmuyor diye dusunecektir. misal eylul-ekim-kasim dosyalari onay bekliyor ama gruplardan biri cikip ben mayis 2023 PD'li olarak eylul 2023'de onay aldim diyor. simdi bu surec olarak dogru bir veri verir mi vermez.

    benim artik dogrular yanlislar birbirine girdi, ogrendigim tek sey her surec farkli ve belirsiz.

    sikintisi az, sureci hizli, hayri bol caseler olsun demekten baska bir sey dusunemiyorum :)


  • Ben 20 ay case ini potansiyel müşteri avlamak için yaptıklarını düşünmüyorum çünkü yeri geliyor 42 aylık yeri geliyor 38 aylık CP ve AOS case leri paylaşıyorlar.


  • @caglar_oz ozel olmazsa bir soru sorabilir miyim?

    EB2 seceneginin size uymama sebebi nedir? bu konuda bir CV degerlendirme yaptirip akabinde mi other workers secenegine yoneldiniz?


  • @tufank bu sundan kaynaklanıyor olabilir, geçmişte 2021'in bazı ayları bir ara current olmuştu sonra bir anda daha sonra gerileme yaşadı 2020 lere geldi. Bu durumda ilerleme tekrar yaşandığında 2021 bir kısmını direk geçecekler kapatıldığı için gibi bir pembe tablo :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @pigaro kimileri için pembe kimileri için kara bir tablo 🙂 PD’si daha önce olanların durumu aşağıdaki gibi:

    https://youtu.be/gBRQGqb04Y0?si=Z_ARMZ6OgwDjoJzu


  • @btek14 Hiç cv değerlendirme vs yapmadım, benim amacım en kısa yoldan greencard alabilmek, zaten 1 yıllık zorunlu hizmet sonrası kendi iş yerimi açmak istiyorum nasipse o nedenle kalifiye işçilik yada ırgatlık fark etmiyor benim için açıkcası.

  • ⭐⭐

    Dün bunu instada paylaştılar. Altında yorumlarda da gerçek olup olmadığını tartışıyorlardı.Vietnamlı şansı herhalde.

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @btek14 bu arada USCIS vize kuyruğunu ayarlamada sıkıntı yaşıyor olabilir. Şu an BDV Solutions’a ait kapalı Facebook grubunda millet isyanda, PD si 2020 ve 2021’in daha erken aylarında olanlar nasıl daha geride olabilir ve vize kuyruğuna giremez diye. Nisan 2022 bülteninde A ve B tablosu all current olmuş ama bu case nasıl aradan sıyrılıp başkalarının önüne geçerek vizesini almış? Ya paylaşım hatalı ya da bu vize kuyruğunda bir adaletsizlik var. Tartışma yaratan case aşağıdaki gibi:

    IMG_3269.jpeg

  • ⭐⭐

    Yazılan yorumlar bu yönde zaten. Current olmuş ,sonra gerileme sonra tekrar ilerleme yaşndığı için aradan sıyrılmış diye yazıyorlardı.

    @pigaro, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @tufank bu sundan kaynaklanıyor olabilir, geçmişte 2021'in bazı ayları bir ara current olmuştu sonra bir anda daha sonra gerileme yaşadı 2020 lere geldi. Bu durumda ilerleme tekrar yaşandığında 2021 bir kısmını direk geçecekler kapatıldığı için gibi bir pembe tablo :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @selamibasaran I-485 onay tarihi 3 Mart 2023 olarak gözüküyor. "A. Final action dates" tablosu o tarihte çok geride 01JAN2020 'yi gösteriyor. Hadi diyelim birkaç ay önceye göre baz aldılar. Haziran 2022'den bu yana bülten geride. PD'i 12 Ağustos 2021 olan bu arkadaş nasıl araya girdi? I-485 formu 7 Nisan 2022'de doldurulmuş, o dönemden Haziran ayına kadar hem A hem B tablosu current olmuştu. Bundan faydalandı desek vizeyi Mayıs 2022'de alması gerekirdi ( yine tartışılırdı tabi o kadar hızlı sonuçlanması ). Yani bir piyango çıkmış olabilir elamana ya da paylaşımda ufak bir tarih hatası var.


  • @tufank aynen...tarihlerde tutarsızlık var...bende girip visa bulletinleri inceledim...bu sekilde almasinin imkanı yok...ama koskoca bdv nin de fake birsey yayinlayacagini sanmam ama kafamda oturtamadim...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Koray283 Paylaşılan bu örnek EB3 "skilled" veya "professional" kategorisinde olabilir diye yorumlar var ama BDV'nin böyle bir hizmeti yok. ilginç bakalım, mutlaka bir cevap gelecektir bu konuyla ilgili.


  • @tufank BDV de sadece unskilled var dediğin gibi....yada ben galiba tam hakim değilim süreclere veya bilmedigim/atladigim birsey var cunku kendi bilgim ile bu denklemde bu sekilde alamamasi lazim.....


  • @caglar_oz detaylara cok hakim olmasam da EB2 kriterleri ile PERM surecini asarak daha kolay green card alabilirsiniz belki diye dusundum.
    allah hepimizin gonlune gore versin :)


  • Merhaba;
    Başlığın ilk iletisi çok bilgilendirici olmuş, herkesin emeğine sağlık.
    Bir sorum olacak EB3 AOS için yaklaşık bekleme /GC alma süresi nedir? Bir de AOS sürecinin tam olarak hangi aşamasında Amerika'da olmamız gerekli? Elimde turist vizesi var gidince F1 statüsü alacağım. Sonrasında da çok beklemek istemiyorum (malum çalışma iznim olmayacağı için ) Bu süreyi minimumda tutmak istesem ne önerirsiniz?

    AOS yapma CP ile ülkende bekle diyebilirsiniz ancak o da çok uzun sürüyor, bir an önce gidelim bu belirsizlikle 2-3 yılı burada geçirmeyelim çocuğun okulu vs gibi çeşitli değişkenlerim var :)


  • @agb_48 Hangi kurum ile çalişmayi dusunuyorsunuz? Ben BDV ile basladim....BDV ülkeye girdikten 60 gün sonra statu değişikliği yapilmali diyor...diğer firmalar 90 gün diyor...LC onayından sonra I-140 formu aşamasinda karar vermelisiniz...lakin AOS secerseniz de malum bekleme sureci uzun olabilir bunun farkında olun lutfen...F1 yaparsaniz da F1 sürecinde çalişma imkanı da olmayacagini göz önünde bulundurun...


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    977 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    6k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • 0 Oy
    972 İleti
    64k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum