Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kanada icinde turist olarak TS2023 basvurusu yaparak çalışma izni çıkan var mı ?

    Kanada'ya turist olarak 4-5 gunlugune v.b. kısa bir seyahat gercekleştirip TS2023 basvuru yapıp sonra geri dönen ve basvurusu onaylanıp 3 yıllık calisma izni alan / duyan / gören v.b. var mı ?

    Şu ana kadar bu minvalde tek bir kişi gormedik / duymadık. Genelde söylemler ve duyumlar hali hazırda kanada icinde ogrenci v.b. olup yasayanlara calisma izni onaylanıyor gibi ve ustelik onaylananlarda herkese 3 yıllık degil 1 veya 2 yıllık calisma izni cıkanlarda oluyormus.

    TS2023 basvurularının başlayalı neredeyse 5 ay gibi surec oldu bu zamana kadar mutlaka neticesi belli olan var dır ? Yoksa cogu netice negatif bu nedenlemi soylemiyorlar ?
    Özellikle turist olarak basvuru yapıp ve sonra kanada dışına çıkanlardan tek bir kişinin çalışma izni onaylandıgını gormedik.


  • Merhaba, uzmanların Youtube videolarında, geçerli bir vize ile Kanada sınırlarında bulunan her Türk vatandaşının 3 yıla kadar açık çalışma iznine başvurabileceği ve başvuru sonuçlanana kadar da Kanada'da bekleme zorunluluğu olmadığı söyleniyor. Kabul edilen göremediğimiz gibi, red alan da göremedim. Şu an 4-6 ay arasında başvurular değerlendiriliyormuş ve genel olarak 3 yıla kadar açık çalışma izni veriliyormuş.

    Benim de geçerli bir vizem var ve Eylül ayında gidip başvurmayı düşünüyorum @Julio-Covanni . Sen de aynı durumda mısın?


  • Merhaba arkadaşlar, aranızda çalışma iznine başvuru yapıp çalışma izni çıkan kimseler var mı? Eğer varsa detaylı olarak hangi formları eklemiştiniz açıklar mısınız? Depremzede olduğumuzu gösteren belge eklenmesi gibi…


  • 19 eylül başvuru
    27 eylül onay geldi.
    an itibariyle türkiye deyim.


  • Merhaba, bu vize sadece deprem bölgesinde ikamet edenler için mi geçerli yoksa öncelik onlarda mı? Sanki bir yerlerde "Deprem bölgesinde ikamet etmenize gerek yok Türkiye'nin herhangibir şehrinde olmanız yeterli" diye okumuştum ama bu onuda resmi bir bilgi bulamadım. Bu konuda net bilgisi olan var mı? Yani ikametgahı deprem bölgesinde olmayan bir kii de bu çalışma vizesine baivurabilir mi?


  • eğer halihazırda bir vizeniz var ve kanadaya giriş yapabilir durumdaysanız, Kanada içinden çalışma iznine başvurulabiliyor.
    Vizenin yok ve bu kapsamda çalışma iznine çevirmek üzere bir vize talebiniz varsa, o zmn depremzede olma şartı aranıyor.
    Ama örnek olarak; İstanbul'da yaşayan ( depremzede olmayan) bugün vizeye başvurup ( turistik / öğrenci ... ) 3 ocak 2024 tarihine kadar kanadaya giriş yapabilirseniz yine çalışma iznine başvuru hakkınız var.


  • Selamlar,
    Vizem çıktı kasım sonu gibi Kanada'ya giderek başvuru yapacağım. Son zamanlarda başvuru yapan ve sonuç alan var mı ? Ne kadar sürede dönüş aldınız TS2023'ten alanlar bilgi verebilir mi ?

    Teşekkürler


  • kanada ya gidip başvuran bir arkadaşıma 10 günde çalışma izni geldi


  • bana da bugün ankara konsolosluğundan vize ret kararı geldi. Kanada'dan geri döneceğine inanmadık demişler. Zaten gidip çalışma iznine başvuracağız diye açık açık yazmıştık halbuki.


  • @Ademst kanada içinde olanlara 10-20 gün içinde çıkıyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Adnan, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    bana da bugün ankara konsolosluğundan vize ret kararı geldi. Kanada'dan geri döneceğine inanmadık demişler. Zaten gidip çalışma iznine başvuracağız diye açık açık yazmıştık halbuki.

    Gidip çalışma iznine başvuracağım diye yazarsan adam turist vizesi verir mi sana?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ademst, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    Selamlar,
    Vizem çıktı kasım sonu gibi Kanada'ya giderek başvuru yapacağım. Son zamanlarda başvuru yapan ve sonuç alan var mı ? Ne kadar sürede dönüş aldınız TS2023'ten alanlar bilgi verebilir mi ?

    Teşekkürler

    Şu aralar Kanadaya girmiş olup başvurusunu yapanlara hızlı bir şekilde çıktığını görüyorum. 4-5 günde 10 günde çıkıyormuş. Geç kalmadan girişinizi yapıp başvurun bence.


  • Kanada'ya turist vizesi ile giriş yapıp çalışma izni başvurusu yapmak istiyorum. Ama merak ettiği hesap cüzdanında ne kadar gösterdiğiniz? Ve aile ile gitmek mi mantıklı olan? Çalışma izni diyelim ki aldım, ailemi de yanıma alabiliyor muyum?


  • bir arkadaşıma geçen hafta Ankara konsolosluğundan vize reddi geldi. Mektup da Kanada'dan geri döneceğinize inanmadık yazmışlar. halbuki oraya gidip çalışma iznine başvuracağımı açıkça beyan etmiştim. Bir kaç arkadaştan daha duydum bugünlerde vize ret etmeye başlamışlar sanırım resmiyette uzat ama vize verme insanlara güzel iş

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmetatal, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    bir arkadaşıma geçen hafta Ankara konsolosluğundan vize reddi geldi. Mektup da Kanada'dan geri döneceğinize inanmadık yazmışlar. halbuki oraya gidip çalışma iznine başvuracağımı açıkça beyan etmiştim. Bir kaç arkadaştan daha duydum bugünlerde vize ret etmeye başlamışlar sanırım resmiyette uzat ama vize verme insanlara güzel iş

    Bunu galiba Facebook grubunda da yazmıştın. Turist vizesine başvururken orada çalışma iznine başvuracağım dersen adam sana turist vizesi verir mi? Ne olursan ol gel demiyor ki adam. Eğer turist, öğrenci ve ya başka bir çalışma izniyle buradaysan başvur, çalışma izni vereyim diyor. Biz turist vizesine başvurup süreye yetişirsek, hadi bize de ver demeye çalışıyoruz. Sonuçta bu bir hak değil bir iltimas. Şartlara uygun gibi görünüp turist vizesi alabilen, turist olarak kanadaya girebilen, başvurmayı deneyecek. Ona bile red alan var. Vermezse vermiyor adamlar.


  • TS2023 çalışma izni online olarak onaylandıktan sonra posta ile adrese orjinal belgeni gelmesi kaç gun oluyor ? Adresin bulundugu şehir önemlimi süre için ? Örnek: Toronto adresine 10 gunde gelirken vancouver adresine 20 gunde mi geliyor ?


  • @ibrahimasar hocam ezbere konuşma bu kadar olur zaten. Arkadaş başvuruyu daha önceden başvurup onay alan birisinin aynısı olacak şekilde yaptı. Ezbere yapmadı. Kaldı ki evi hasar gören gerçek deprem mağduru birisi. Adam yılların elektrik mühendisi yani kalifiye. aynı başvuru ile onay alan arkadaşı Kanada'ya gitti çalışma izni de çıktı. Onay alan kişi mühendis değil kalifiye bile sayılmaz. Lütfen ezberden bilmeden konuşmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmetatal, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    @ibrahimasar hocam ezbere konuşma bu kadar olur zaten. Arkadaş başvuruyu daha önceden başvurup onay alan birisinin aynısı olacak şekilde yaptı. Ezbere yapmadı. Kaldı ki evi hasar gören gerçek deprem mağduru birisi. Adam yılların elektrik mühendisi yani kalifiye. aynı başvuru ile onay alan arkadaşı Kanada'ya gitti çalışma izni de çıktı. Onay alan kişi mühendis değil kalifiye bile sayılmaz. Lütfen ezberden bilmeden konuşmayın.

    Çok yerinde bir tespit. İşimiz yok akşama kadar da ezbere konuşuyoruz. Kimsenin ne yaptığından haberimiz yok. Sadece insanların canını sıkmak için yorum yapıyoruz. Haklısın. Madem onay almanın tek bir formülü var, bir kişi bir şey yaparak onay aldı, herkes aynısını yapıp alsın onayını, neden uğraşıyoruz ki. Hiç bir değişken faktör yok. Yaş, gelir durumu, aile bağları, mali durum, ülkesiyle bağlar. Depremzede olmanın hiç bir artı yanı yok değerlendirme kriterleri açısından. Depremzedenin başvurusu incelenirken öne çekiliyor sadece. Başvuran herkes olağan turist vizesine başvuruyor. Nitelik olarak turist vizesi kriterleri tek belirleyici etmen. Ukraynaya verilen bir savaş vizesi gibi doğal hak tanıma yok. Eğer depremzede ise, Kanadada bir yakını varsa, ve bu kişi deprem sebebiyle barınmasını kaybettiyse, kanadada yakının yanına sığınıp 6 ayını mali olarak karşılayabilecek durumdaysa, pozitif bir etmen olarak görülüyor. Gene de vermeyebilirim diyor. Konsolosun gözünden bakarsak, vizeyi alabilen kişi eğer eğitim bakımından daha düşük profildeyse, mali olarak kanadada bir süre barınıp geri dönecektir. Elektrik mühendisi ise bir şekilde olanaklarını aktif edip dönememenin yolunu bulur. Mühendise vermemesinin sebeplerinden biri bu olabilir. Başkaca da pek çok sebep olması muhtemeldir. Bu süreçte 6 aydır, binlerce başvuru öyküsü, red ve kabul öyküsü okudum, dinledim. İnsanların tüm donanımlarına rağmen bazen gözden kaçan ufak ayrıntıların büyük resmi bozduğunu biliyoruz. Adamlar kabul için done olabilecek her kuralı tek tek söylemiyorlar. En garibi turist vizesi alıp geleceğini ve orada çalışma iznine başvuracağını söyleyen kişiye onay vermeleri imiş. Böyle onay alanı ilk kez duyuyorum. Yani ezbere konuşmanın bu kadarı olur diyerek aşağıladığın yorumum, açıklanmaya muhtaç olacağı bir kesime de hitabetmediği doğrudur.


  • @best06 merhaba bize 5 günde adrese geldi Montreal deyiz.


  • Merhabalar,

    Ts2023 sürecinde online form doldururken kafam çok karıştı.

    Which status do you want to change to? (required)
    visitor
    worker
    student

    Bu soruda hangisini seçmek gerekiyor çalışma izni için?

    Worker seçeneğini seçince “Complete the online application to extend or change the conditions on your work permit” seçeneği çıkıyor. Benim çalışma izni yok ki çalışma iznimdeki koşulları değiştirmek için online form doldurayım.. acaba ilk soruda visitor mı seçmek gerekir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum