Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @the-black-eagle Evet yapabilir. Herhangi bir etkisi olmuyor. Kişisel bir tercih ama mantıken numarası büyük olanların 2020 için 2019 Ekim ayında başvuru yapması olumlu bir yaklaşım olur.

  • ⭐⭐

    @NeverGiveUP Aslında herhangi bir istatistik yayınlanmıyor. CEAC Data denilen bir bilgi var. Herkes Case No ve Captcha girerek durumunu süreç içerisinde görüyor. Örneğin dosyanız hala KCC de ise "At KCC", konsoloslukta ise "At Ankara" gibi bilgi oluyor. Eğer girilen Case Number gerçekte yoksa None diye görünüyor. İşte burada tüm dünyadaki gönüllüler devreye girip bu captchaları çözüyorlar. Kimisi 100, kimisi 1000 kez girip bilgilerin oluşmasını sağlıyor. Bu bilgilerde https://dvcharts.xarthisius.xyz/issuances.html# bu linkte görülüyor. O zaman anlıyorsunuz ki kaç dolu numara kaç boş numara var. Tahmini çıkarımlar yapabiliyorsunuz. Atlamalar nerede olur görebiliyorsunuz.

  • ⭐⭐

    @redcka teşekkür ederim. Geç olması bazen hatta çoğu zaman daha iyi oluyor. Buradan giderken daha sağlam gitme imkanı oluyor. Orada yeni bir hayata başlanacak, ama orada emekleme, yürüme gibi evreler olmayacak, ilk günden koşmaya başlamanın gerektiği bir hayat.


  • @caglaror biz maalesef başvuru yapmadık. Dolayısıyla alamazsak patladık. İnşallah bizim numaralara görüşme için sıra gelir ve vizemizi alırız.


  • 18 bine gelir diye dusunuyorum .risk 24 25 ten sonr basliyor ve bence yine gecen seneki gibi bitecek


  • @the-black-eagle 18k sıra gelmeyeceğini sanmıyorum. Bence risk 25k - 27k aralığında başlıyor (geçen senenin sayılarına bakarak). Geçen sene bu ihtimaller çok tartışıldı, sayılar ve sistem değişse de gündelik hayata odaklanırsanız çok daha rahat geçer zaman. Değiştiremeyeceğimiz koşullar için kafa yormamak gerek.


  • Herkese iyi geceler diliyorum. Cok sukur vize mulakat asamasini da gecerek pasaportumu ve o sari zarfi ptt kargodan aldim. Burada sira numarasi ne olursa olsun bu hayali gerceklestirmek isteyen herkese sonsuz basarilar diliyorum.

    Benim icin asil zorluk bundan sonra baslayacak. Soyle ki burasi yeri mi konu olarak bilmiyorum ama paylasmak istedigim birsey var.

    Daha once baska bir konu basliginda belirttigim gibi benim ABD'de eski is arkadasim disinda ( ki kendisiyle bir kanka durumumuz da yok) kimim kimsem yok 🙂 Benimki biraz pubg oyunu gibi bir durum olucak o yuzden. Madem oyle niye basvurdun, hadi kazandin madem kimsen yok niye o kadar surecle ugrastin diye soracak arkadaslar olabilir. Buna sadece kendi hayalimi gerceklestirmek istedim cevabini verebilirim.

    Herneyse, arkadas yada bir kafa dengi yada aile es vs olmadan tek tabanca bu isin cok zor olacagini bildigim icin, eger Ankara'da veya Istanbulda farketmez bu senenin kazananlarindan arkadaslar varsa kendileriyle iletisime gecmek belki de tanismak isterim.

    Burada kastim benim gibi kazanan ama daha once ABD'de hicbir akrabasi can dostu vs olmayanlar elbette. Yada orada tanidiklari olan ve bana tavsiyede bulunabilecek, yoldaslik edebilecek birileri.

    Umarim komik olmamisimdir lakin sehir disi veya avrupadan degil, herseyin kendine ozgu kurallari oldugu ve onbinlerce km otede bir yerden bahsettigimiz icin belki buradan bazi arkadaslarla iletisime gecme sansim olur diye dusundum.

    Su anki planim San Diego, CA. Tabi yukarida bahsettigim cercevede bana oneride bulunabilecek arkadaslar varsa, lokasyon degisebilir. ( Turizm mezunuyum, 4 yildir THY musteri iliskilerinde calisiyorum)

    Tesekkurler.


  • brit simon'ın bu ay için yorumu:
    Again the numbers are low, which is most likely because of the number of people that were current for January, but were not scheduled. The new document procedure has had some impact because as KCC warned, they did not schedule cases where people had not provided the documents by the new procedure. That meant there were significant numbers of people that could not be scheduled in January, and those people will need a large proportion of the available visa interview slots for February. Additionally KCC have to take into account the Christmas season, and that they do not have as many staff available to schedule interviews as a normal month.

    buna göre panik yapmadan şubatı ve önümüzdeki ayları bekleyelim derim.


  • Merhaba ben ds 260 formunu doldurup gönderdim haziran da az önce bana konsolosluktan şöyle bir yazı geldi Documents Required for All Applicants:

    ·         Copy of passport biodata page (no translation required)
    ·         Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries

    ·         If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record
    Burada yazan Pasaport biodata sayfasının kopyası (çeviri gerektirmez)

    · Gerekli tüm ülkelerden 16 yaşında veya daha büyük olan adaylar için polis sertifikaları
    Nedir bunlar lütfen yardımcı olun acil


  • @cenk mailde sizden KCC'ye gondermenizi istedikleri evraklarin listesini yollamislar. Belgeleri temin edip verilen mail adresine gonderin. Bu arada cn kac binlerde?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @panda33 hayirli olsun, deneyimlerinizi surada bekliyoruz 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cenk DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba ben ds 260 formunu doldurup gönderdim haziran da az önce bana konsolosluktan şöyle bir yazı geldi Documents Required for All Applicants:

    ·         Copy of passport biodata page (no translation required)
    ·         Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries

    ·         If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record
    Burada yazan Pasaport biodata sayfasının kopyası (çeviri gerektirmez)

    · Gerekli tüm ülkelerden 16 yaşında veya daha büyük olan adaylar için polis sertifikaları
    Nedir bunlar lütfen yardımcı olun acil

    Su konudan bilgi alabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri


  • @caglaror değiştiremeyeceğimiz şeylere tabi ki kafa yormuyorum ancak kazansan da gelecek yılın çekilişine başvuru yapabildiğimi bilmiyordum. Yani riskli bir numara gibi durmuyor ve umarım sorun olmaz ama olması durumunda bu senenin şansını kaybetmiş olacağız. Bu bakımdan keşke başvuru yapsaydım diyorum. Hoş yapsan çıkacağı malum ama insan aklı işte umut önemli 🙂 Yıllardır başvurup çıkmayanlar var. Senelerce vize için problem olur deyip başvurmamıza engel olan arkadaşlar vardı. 12 yıl önce abd de bulundum ve keşke 12 yıl deneseydik bugüne kadar belki çıkardı hayıflanmalarıyla 2019 a başvuru yaptık eşim ve arkadaşlarım. Kısmete bakın ki ilk başvuru da biz avucumuzu yalarken eşime çıktı. Dolayısıyla bana da. Lakin numaralar ile ilgili bazı yorumlar ürküttü. Eşşm de ben de gemileri yakmıştuk başvururken. Elimize geçen fırsatın senden kaynaklanmayan nedenle kayıp gittiğini düşünmek bile insanı acayip derece stres ediyor. Hayırlısı diyelim. Umutla bekkiyoruz. Henüz mail de almadık KCC den ama zaten 12binlere kadar gitmiş sanırım.


  • @panda33 Selamlar,
    Başaracağınıza dair kendi motivasyonunuzu yaratmalısınız. Elbette orada birilerinin size eş dost olması, sürecinize olumlu katkıda bulunacaktır ama bunun bir gereklilik olmadığını unutmayın. Birden fazla plan yapın, bunlara katkı sağlayacak kişileri bulun ve görüşlerini alın ve planları tekrar tekrar gözden geçirin... İyi bir hazırlık süreci geçirmeniz orada "pubg" 🙂 deneyimi yaşama olasılığını azaltacaktır diye düşünüyorum. Kısmetse yolculuk ne zaman?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @panda33 hayırlı olsun. Uzaklarda kolay gelsin şimdiden


  • mulakatı başarılı geçip onaylananlara hayırlı olsun , gideceğiniz bolgede yardımcı olacak birileri vardır endişe etmeyin.
    @The-Black-Eagle , bu sene tedbiren başvuru benımden aklımdan geçmedi değil ama ilgilenmedim başvurmadım, endişem geeksizmiş.
    numaranız 18xxx current olur zaten ve ayrıca sabıka kaydı , para ve diploma sorunu olmayanların mulakatı gecmeme olasılığı %1.


  • @sash teşekkürler umarım dediğin gibi olur 🙂 Çok şükür eşim de ben de diploma sahibiyiz. Sabıka vs zaten yok. Kötü günlerin hatrına köşeye attığımız bişeyler vardı. İlk kuruluma yetecek inşallah. KCC den evrak mailini alsak rahatlayacağım biraz 🙂


  • @the-black-eagle sizin korkmanizi gerektiren hic birsey yok ama 24-25 ustundekiler alternatiflere bakmaya baslasa iyi olur eger goc etmeyi sadece greencard olarak dusunmiyorlarsa kac gundur arastiriyorum istatistiklere bakiyorum gecen senn verileri vs (tabi daha deneyimli olan arkadaslar her yil birbirinden farklidir diyecek ama) isin icinden cikamiyorum cunku gorunen koy klavuz istemez tabiki once kendimi sonrada burada ayni durumda oldugum arkadaslarimi umitsizlige suruklemek istemem ama bizim gibi kacicak yol arayan diger ulkedeki insanlarda bu sansi kacirmak istemiyorlar arnavutluk, ukrayna, ozbekistan ve rusya bu ulkenin kazananlarinin yuksek olmasi ve katilim oranlarinin asiri yuksek olmasi vs.. ya kcc bu ulkelerden birini eliyecek yada bir mucize olucak.


  • @nevergiveup o zaman nick inden hareketle umut açısından da never give up diyelim 🙂


  • @panda33 Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum.. Bence hiç kimsenin elde edemediği çok güzel bir şans yakalamışsınız. Güzel günler sizinle olsun..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum