DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ebaris86 Teşekkür ederim. Hak veriyorum. Bence de gayet mantıklı bir cevap olmuş. Umarım o aşamaya geliriz de tek derdimiz bu olur. 🙏


  • @Olası-Jonny Aracınızı satmanızı tavsiye etmem, aracınızın bedelini belirleyen yerlerden aldığınız belgeleri götürmenizi tavsiye ederim. Ekstra yakın çevrenizden birilerinin maddi tasarruflarını banka hesabınızda süreç için geçici olarak siz de muhafaza edebilirsiniz. Tabii size bu konuda yardımcı olacak kişiler varsa çevrenizde.
    Şunu unutmayın; mülakat günü almış olmanız vize almanızı garantilemez. Mülakata katılmanız bile vize alacağınızı garantilemiyor. Oldu ki vize görüşmesi sonrası AP'e kaldınız, belki AP süreciniz aylar sürecek ve sonuçlanana kadar süreç sonu gelecek/vize numarası kalmayacak ve hakkınızı kaybedeceksiniz. Bunların hepsi yaşanan şeyler. Vize almama ihtimalinde arabayı sattığınıza pişman olmayacaksanız süreç içerisinde satıp nakite çevirebilirsiniz. Tamamen sizin kişisel durumunuza bağlı.


  • @Yıldıray81 Teşekkürler. Daha garantici yöntem bu sanırım. Tabi ki emin olunamaz ama ruhsat + 10K$ gibi bir para yeterli olur diye tahmin ediyorum. Sonuçta diğer arkadaşın dediği gibi vize alındığı takdirde arabamı satacağım denebilir. Mantıklı.

    O zamana kadar maddi olarak istenen seviyeye gelemezsem, sanırım Türk bankalarından kredi çekip giderdim. Buradaki kredi skorum max seviyede. Sağlık raporu, vize ve kart basım ücretlerini kart ile ödeyip, en son da ihtiyaç kredisi çekilebilir. Gitmeden önce de güvendiğiniz birine vekalet verip, asgari düzeyde bu borçlar geri kapatılabilir. Sonuçta işe girilirse dolar kazanılacak, daha kolay olacaktır. Ya da araba, ev eşyaları vs satıldığı zaman da komple ödenebilir.

    Sesli düşündüm sanırım ama fena fikir değil sanki 🙂


  • @phenex Teşekkürler. Evet, bu ihtimal benim kabusum olurdu sanırım. Green Kart sürecinde en sıkıntılı durum AP sürecinin uzaması ve hakkın yanması olsa gerek. Tam hayallerin gerçekleştiğini düşünürken bir an da her şeyin berbat olması... Düşmanımın başına gelsin istemem.

    Yine de temkinli olmakta yarar var. Dediğiniz gibi vize almadan önce arabayı satmak mantıklı olmayacak.

    Yalnız cevabınız ayrı bir soru yarattı zihnimde. Tanıdıklarımızdan aldığımız ödünç paranın kaynağını sormayacaklar mı? Mülakata 1-2 ay kala hesabımıza yatan belirsiz bir 15-20K$.


  • Bugün ABD de Columbus günüymüş buradan kutlu olsun 🎉🎈
    1971 den beri her yıl ekim ayının ikinci pazartesi günü Amerika’nın keşfinin kutlandığı ilk etkinlikmiş.


  • Nasipten öte yol yoktur. Bismillah diyelim 🙂


  • Merhabalar bu yıl ilk kez başvuru yaptım evliyim 2 tane de kızım var. Ankara' da yaşıyorum ve memurum. çıkarsa düşük bir ihtimal tabi 🙂 ne yaparım ne ederim onu da bilmiyorum. Bana çıksa ve tek başıma gitsem ailemi daha sonra yanıma alabiliyor muyum yoksa hep beraber mi gitmemiz gerekiyor ? Aklıma takıldığı için yazıyorum çünkü hiç bilmiyorum foruma da yeni üye oldum araştırdım biraz ama bulamadım galiba. şimdiden teşekkürler


  • @mert0653 Vizeyi aldıktan sonra 6 ay içerisinde ilk girişi asıl talihlinin yapması gerekiyor yani aile üyeleriyle birlikte ilk girişi yapmak zorunda değilsiniz. (6 aylık sürenin başlangıcı sağlık raporunuzun alındığı tarihe göre ayarlanır.) Ama vizesi olan diğer aile bireylerinin de ilk giriş için bu altı aylık süre zarfı içerisinde ülkeye giriş yapmaları gerekiyor.


  • @phenex anladım çok teşekkür ediyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @phenex yanlış bilgi vermeyin lütfen. @mert0653 her türlü aklına takılan soruları sorabilirsin. Mülakata gitmeden önce sağlık raporu için senin memlekete geliyoruz. Kuğulu parkın yanında ungan https://www.doctorun.com/tr/iletisim bu adrese geliyoruz. Orada röntgen aşılar tahliller oluyorsun. Daha sonra bir sonra saat 16.00 dan sonra sana bu zarfı veriyorlar. İşte can alıcı nokta burası bu muayene tarihin senin 180 gün içinde amerikaya gitmen için gerekli olan sayacı çalıştırır. Sen sağlık raporu aldığın tarihten itibaren aileden kaç kişi için işlem yaptıysan kendin veya ailen için de girmelisin. Ancak şurada bir hassas konu var. Eğer kazanan talihli kim ise eşin yada sen o kişi giriş yapmadan amerikaya diğer kişiler giriş yapamaz. Yani eşin talihli ve tüm ailenle mülakattan çıktınız pasaportlar da geldi. Sen tek başına gidemezsin. Eşin ile birlikte gitmelisin. Bu yüzden ailesi ile gitmek isteyenler en çok şu yolu seçiyorlar. 3-5 gün ailecek gidiyorlar ilk giriş yapıp green kartın kart olarak basılması işlemleri başlıyor. Daha sonra sen tek kalacaksan aileni geri gönderiyorsun. Daha sonra 2 yıl için de mazeret olması şartı ile onlar amerikaya giriş yapabilirler.


  • @ayvalik10 Aynı şeyden bahsettiğimizi düşünüyorum zaten benim de söylediklerim buna yönelik. Kaçırdığım nokta ya da yanlış bilgi nerede farkına varamadım, teşekkürler.


  • Merhaba herkese ben ikinci kez evlendim 1 kendi oz oglum birde yeni evlendigim esimden 1 uvey oglum var uvey oglum 22 yasinda oz oglum 19 greencard basvurusunda uvey oglumu yazmalimiyim yoksa 1 cocukmu yazmalimiyim?


  • @phenex İlk girişi aile üyeleriyle birlikte yapmalısınız dediğiniz kısımda ayrılıyorsunuz

  • ⭐⭐

    @phenex sağlık raporu tarihinden itibaren 6 ay içerisinde girmeniz gerekiyor. Aradaki fark o.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yıldıray81 @selamibasaran dediği gibi vize aldığın tarihten itibaren değil sağlık raporundan itibaren 6 ay içinde girmelisin eğer bu 6 ay geçerse ikinci kez sağlık raporu alıyorsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @phenex @selamibasaran dediği gibi vize aldığın tarihten itibaren değil sağlık raporundan itibaren 6 ay içinde girmelisin eğer bu 6 ay geçerse ikinci kez sağlık raporu alıyorsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nima 21 yaş ve üstü kişiler birey oldukları için onları saymıyorsun. ondan 1 çocuk yazacaksın. 22 yaşında ki kendi adına başvuru yapabilir.


  • @Yıldıray81 İlk girişi aile üyeleriyle birlikte yapmalısınız demedim zaten asıl talihlinin ilk girişi yapması gerekiyor yazdım.


  • @ayvalik10 @selamibasaran Ben de zaten 6 aylık sürenin başlangıcının sağlık raporuna göre ayarlandığını söylemiştim, parantez içine dikkat etmediniz sanırım.

  • ⭐⭐

    @phenex ben iletinizi sonuna kadar okudum, orjinal haline de baktım verdiğiniz bilgiler doğru. bir hata göremedim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum