EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@serel teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. şu risk var ama her zaman bunu da belirtleyim. Şimdi diyelim ki PD'niz 15 Ağustos 2020. Bugün itibariyle bültende current olduğunuzu varsayalım. ABD'ye seyahat ettiniz ve aradan 60 gün geçti. Bülten değişecek ve eğer bültende bir gerileme olursa yasal statünüzü korumanız gerekecek. Yani 60 gün sonra bülten sizin PD'nize göre current olduysa sıkıntı yok ve I-485 formu doldurabilir. Ama B1/B2 vize kalış süreniz bitene kadar current olmazsanız bu durumda başka bir vizeye geçmeniz gerekebilir.
Bu genelde şu durumda olabilir. AOS filing tablosu "B. DATE OF FILING" 'İ gösteriyor ekim ve kasım aylarında. Sonrasında A. FINAL ACTION DATES tablosu baz alınıyor genelde. Ekim veya kasımda giriş yapanlar için 9-10 ay beklemek gerekebilir tablo değiştiği zaman. Ekim 2023 için konuşursak bülten B tablosuna bakarak doldurabilirsiniz diyor başvuraları. Tabloya bakıyoruz ve tarih 15DEC20. Sonra ABD'ye giriş yapıyoruz 60 gün geçiyor. Bu sefer diyelim ki bülten bize "A" tablosunu baz alın derse oradaki tarih. 01AUG20. İşte burada 15 günle kaybediyoruz ve dolduramıyoruz formu.
-
@tufank evet böyle bir risk var ama bunları düşünmeden olumlu enerjilerle yolumuza devam ediyoruz :D su gibi akıp gidecek inşallah :D
-
@serel bunlar en olumsuz senaryolar. zaten çok büyük bir sorun da değil, en kötü ihtimalle bir dil okuluna kayıt yaptırırsınız ve yasal olarak kalmanızı sağlar bu durum. su gibi akar umarım hiç bir sorun çıkmaz :)
-
-
@mrwelif hayırlısı olsun. bu sürece başvuran herkesi excel listemize bekliyoruz, yerimiz çok :)
-
ben de her gün listeye bakıyrm acaba aos yazn oldu mu diye ama maalsf :) sanki biri daha olsa bir rahatlık gelecek gibi :D
-
Biz ekip çalışmasına ne derece yatkın olduğumuzu bizatihi büyükelçiye ispat etmek için hep beraber CP'ye girdik :D Mülakat esnasında ağır kutular, hamburgerler, hesap fişleri falan havalarda uçuşacak. Siz bu işe overqualified sınız, ırgat değilsiniz, bi kutu bile taşıyamazsınız derlerse diye ağırlık bile çalışıyoruz evde eşimle artık.
-
@emre911 Hele ben randevuya 6 ay kala bir McDonald's a girip çalışacağım :)) Bir şey derse zaten yaptığım iş dedim mi çenesi kapanır diye umut ediyorum hehehhe. Hele bir de ayın elemanı seçilirsem ohooooo :))
-
@tufank yanlış bilmiyorsam turist ile süreleri ayarlarsanız dahi EB3 e geçiş yapamıyorsunuz. Statünüz olmadığı için abd de o nedenle F1 e geçiliyor.
-
@serel
Zamanı gelince herkes yerini alacaktır... -
@selamibasaran Aynen ben de böyle biliyorum. Turist vizesi dışında bir statüye geçmeden "bona fide" bir yaklaşım olarak bakılmıyor diye biliyorum. Avukat tavsiyesiyle hareket etmekte fayda var.
-
@emre911 :D biz kısa süre önce taşındık eşim kutu yük taşıma konusunda byağı bi tecrübe edindi kanıt isterlerse fotoğraflarla kanıtlamayı düşünüyoruz. ben de zaten 2.5 senedir kilosu 2 yaş önden giden bir bebekle bu işi hallettiğimi düşünüyorm :))
-
@Riethian TR'de MC de işini normal yapsanız ayın elemanısınız zaten direk :D 6 ay üst üste bu ödülü alırsanız ABD'de dikkat çektim beni özel çağırdılar diyebilirsiniz mülakatta.
-
@mesut1905 ahahahaha :face_with_tears_of_joy:
-
@selamibasaran bunu bir araştıralım ben zaman problemi yoksa ekstradan statü değiştirme durumuna gerek yok diye gördüm çoğu yerde ama ayrıntılı bir bakmak lazım. hatta bir yorumda buna benzer bir soru vardı üst üste statü değişim talebi uygun değil diye cevap vermişlerdi. sanırım aos başlığındaydı
-
@selamibasaran aslında buna gerek yok diye biliyorum eğer kalış süreleri açısından sıkıntı yaratmıyorsa mevcut B1/B2 vizesi ile ilerlenebilir. 90 gün bekleme süresi iyi niyeti belirtmek açısından var. Formu doldurduktan sonra artık vize durumu ve kalış sürelerinin bir önemi kalmıyor.
-
@serel eskiden “şans kapıyı çalınca” yarışması vardı. O yarışmadaki gibi evde çalışacağız yakında eşler çocuklarla birlikte 😆
-
@tufank çok güzel benzetme cidden :D :D
-
@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@serel eskiden “şans kapıyı çalınca” yarışması vardı. O yarışmadaki gibi evde çalışacağız yakında eşler çocuklarla birlikte 😆
Filmi çekilmişti :D şans kapıyı kırınca diye
-
@serel Bence kesinlikle sorun.Çünkü turist bir statü değil.Gezmeye gelmiş insanlar aslında. Hukuki olarak düşününce geçerli bir statü , ben okula gidiyorum, ben burda zaten doktora yapıyorum gibi gibi bir statüde olmak ve o okul onayını aldıktan bir müddet sonrada eb3 ile alakalı dilekçeleri vermek şeklinde anlatmıştı orçun bey.
-
T tufank bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum