Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

• @Müberra-Dikici, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

E2 statüsüne geçmek için bir cafe devraldık. Avukat, cefenin kazandığı paranın işletme hesabında kalması gerektiğini, statüyü alana kadar şahsi harcamalar için kullanilamayacagini söylemiş. Statüye almak uzun sürerse, cafe para kazansa bile, harcayamayacak mıyız? Geçim nasıl olacak? Şahsi hesapta fazla para bırakmadık, paranın tamamına yakınını işletme hesabına aktardık. İşletme hesabında para var ama dokunamiyoruz. Anlayamadım bu olayı, yönetici maaşı gibi bir şey olamaz mı? Bu konuda bilgisi olan var mı?

Müberra Hanım e2 adımınız için tebrik ederim umarım en kısa sürede onayınızı alırsınız. Yaşadığınız durumu biz de yaşadık ve başvurumuz sonuçlanıncaya kadar kazanılan paraya dokunmamamızı önerdi avukatımız, onaydan sonra yönetici olarak paradan alabileceğimizi söyledi. Bu süreçte şahsi hesaptaki paramızı kullanıyoruz. Bizim az kaldı sizin de bir an önce güzel haberlerinizi alırız umarım 👍🏻👍🏻

• @dytmelek Teşekkürler Melek hanım. Avukatımız uyarmadı bizi bu şahsi hesap/işletme hesabi konusunda. Biz de parayı oğluma aktarinca o da tamamına yakın kısmını işletme hesabına aktarmış. Şahsi hesabında az birsey kalmış. Baştan bilseydik, sahsi hesapta daha fazla bırakırdı. Biz de deneme/yanılma yoluyla öğreniyoruz bazı şeyleri. Deneyimlerimizi burada paylaşalım ki, aynı yolu izleyenler aynı hataları yapmasın. Bu mevcut parayı kullanamama durumu bizi baya sıkıntıya soksa da, bir şekilde hallediyoruz yavaş yavaş. Bu ayın sonunda eşimle ben de geleceğiz ABD ye turist amaçlı. Umarım herkesin yolu güzel olur 🙏

• @Müberra-Dikici, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

@dytmelek Teşekkürler Melek hanım. Avukatımız uyarmadı bizi bu şahsi hesap/işletme hesabi konusunda. Biz de parayı oğluma aktarinca o da tamamına yakın kısmını işletme hesabına aktarmış. Şahsi hesabında az birsey kalmış. Baştan bilseydik, sahsi hesapta daha fazla bırakırdı. Biz de deneme/yanılma yoluyla öğreniyoruz bazı şeyleri. Deneyimlerimizi burada paylaşalım ki, aynı yolu izleyenler aynı hataları yapmasın. Bu mevcut parayı kullanamama durumu bizi baya sıkıntıya soksa da, bir şekilde hallediyoruz yavaş yavaş. Bu ayın sonunda eşimle ben de geleceğiz ABD ye turist amaçlı. Umarım herkesin yolu güzel olur 🙏

Üzücü olmuş ama dediğiniz gibi bazen deneme yanılma yoluyla öğreniyoruz biz de. Siz hangi eyalete şehre karar verdiniz peki? Sizin de yolunuz şimdiden açık olsun güzel haberlerinizi bekliyorum 🙏🏻

• Oklahoma eyaletinde, Lawton şehrinde. Dallas'a 2.5 saat mesafede küçük bir şehir. Şehirde askeri bir üs olduğundan, potansiyeli olduğunu düşündük. Oğlum da, Türk lerin az olduğu bir yer tercih etti önceki kötü tecrübelerinden😃 Tek endişemiz tornado bölgesi olması, hayırlısı diyoruz artık. Forumda olup Oklahoma eyaletini seçen tek aile olabiliriz. Yaşamın çok ucuz olduğu, belki yaşanacak değil ama para kazanilabilecek bir yer olduğunu düşündük. Eb3 süreci sonuçlanana dek yasal olarak yaşamını idare edebileceği bir yer. Sonrasında başka yerlere de geçebilir. Hem biz de farklı eyaletler görmüş olacağız eşimle, 3 farklı eyalet için güzel roadtripler planladık kısmetse. İzlenimlerimi yazarım gidip görünce. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

• arkadaslar nacizane ufak bir tavsiyem var. yatirimci vizesi ya da herhangi bir vize / statu vs alinirken hazirlanan dosyanizin softcopy de olsa bir kopyasini mutlaka avukatinizdan talep etmeyi unutmayin.

kisisel belge vs bir sekilde bulunur ama avukatin kendi hazirlamis oldugu on yazi, finansal ongoru, business plan gibi dokumanlara daha sonradan ulasmak cok zor ve avukat degisikligi ya da vize uzatimi konularinda eski dosyanizda yazan ongoruler (kar orani, calisacak kisi sayisi vs) tutarli olmak zorunda. ne kadar dogru yanlis bilemiyorum ama avukat dosya onaylandiktan sonra tum ekleri imha ettigini iletti ve eski business planimizda ne yazdigini bilmiyoruz bu sebeple USCIS'e "Freedom of Information Act" (FOIA) cercevesinde basvurduk eski dosyamizin bize bir kopyasini verilmesi icin. maalesef bu da hem zaman hem de vakit kaybi.

konuyu cok uzatmadan baglayayim. her zaman bir full kopya mutlaka bulunsun sizde.

• Dallas Plano’da bulunan (bizi E-2’li yapan) Cafemizi employment bazlı sponsor bulduğumuz ve eyalet değiştirmemiz gerektiği için satmak istiyoruz. İlgilenen olursa bana mesaj yolu ile ulaşabilir.

• merhaba, e2 vizesi için bır yer alırken broker ıle iş yapan varmı ?

• Merhaba yakın bir tarihte E1 vizesi görüşmem var. Görüşmeyi Türkçe yapmak istiyorum. Bu konuda bir tercih sunuluyor mu görüşme esnasında?

Amerika'da bir avukat üzerinden başvurumuzu yaptık. Amerika'daki şirket çalışanlarımız ve müşteri portföyümüz Türklerden oluşuyor. Avukatımız bu açıklama ile mülakatı Türkçe yapmamızın sorun olmayacağını söyledi. Mülakatını Türkçe gerçekleştirmiş olanlar var mı? Tecrübelerini paylaşabilirler mi? En kısa sürede cevaplarsanız sevinirim.

• Abd'ye turist vizesi geldikten sonra yapılan E2 başvurularında çok daha düşük tutarda (30-40 bin $) yapılan yatırımlarla onay alındığına dair bir video izledim. Bu şekilde yapılan başvurulardan sonra Türkiye'ye giriş çıkışta problem oluyor mu? Türkiye'den E2 başvurusu yapmak ile Abd içinde yapmak arasındaki avantaj & dezavantajları nasıl öğrenebilirim?

• @bruce81, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

Abd'ye turist vizesi geldikten sonra yapılan E2 başvurularında çok daha düşük tutarda (30-40 bin $) yapılan yatırımlarla onay alındığına dair bir video izledim. Bu şekilde yapılan başvurulardan sonra Türkiye'ye giriş çıkışta problem oluyor mu? Türkiye'den E2 başvurusu yapmak ile Abd içinde yapmak arasındaki avantaj & dezavantajları nasıl öğrenebilirim?

Evet Amerika’dan yapılan E2 statü değişikliği durumlarında daha düşük bütçe ile onay alabiliyorsunuz ama 2 yıllık alınan bu statü değişikliğinde Amerika’dan çıktığınız anda statünüz iptal oluyor. Yani e2 vizesinde olduğu gibi Türkiye’ye girip çıkma gibi bir durum olmuyor. Eğer Türkiye’ye git gel yapma planınız varsa konsolosluktan e2 vizesi almanız gerekiyor

• @btek14 bu çok önemli bir konu bence de, biz de avukatımızdan istedik ve gönderdi, 2 sene sonrasında olası bir süre uzatımında lazım olacaktır diye düşünüyor biz de 👍🏻

• Merhabalar, Amerika’ya geldikten sonra uzun araştırmalardan sonra elektronik ürün ticareti üzerine bir şirket kurduk. Gelmeden önce hiç aklımızda olan bir alan değildi. Ya bir Cafe devralır ya da foodtruck işletiriz ve bununla e2 ye başvururuz diyorduk ama araştırdıkça bu iş de aklımıza yattı. Turist statümüz bitmeden E2 dosyamızı premium prosses ile göndermiştik ve 2 günde onay aldık🙏🏻 Bu yola baş koymuş herkesin hedefine kolayca ulaşmasını diliyorum.

• @dytmelek cevap için teşekkür ederim.

bir şekilde Türkiye'ye gidip gelmek gerekirse oradaki işletmemizin akibeti ne olacak? turist olarak tekrar abd'ye dönülebiliyor mu?

• @dytmelek kesinlikle. cok iyi yapmissiniz. hayatta her ihtimal var, biz tedbirimizi alalim da sonrasina bakariz.
    kisisel hata olabilir, kotu niyet olabilir, ihmal olabilir en azindan sorunun nerde olundugu bilinirse toparlamasi da bir sekilde mumkun olur.
    basvuru sonucunuz olumlu gelmis tebrik ederim :)

• @bruce81 maalesef abdden çıktıysanız ya turist olarak girersiniz ya da konsolosluktan e2 vizesi almaya çalışırsınız. İkisinin de bence riskleri var turist olarak girerken görevli memur sorun çıkarabilir, e2 vizesi almak isterseniz de hem süreç çok uzun hem de masraflı. Abdden statü alan dosyaların konsolosluktan red alma gibi durumları da var geçen bir Danışmanlık video atmıştı bu konuda. Eğer Türkiye’ye gidip gelmek istiyorsanız ilk başta 5 yıllık e2 vizesi almanızı tavsiye ederim 👍🏻

• @btek14 aynen katılıyorum size, teşekkür ederim ayrıca 🙏🏻🙏🏻

• ⭐⭐

@dytmelek elçiliğin websitesinde yazıyor zaten statu almak vize alma garantisi vermez diye.
    eğer ki işletme düzgün çalışıyor, vergisini veriyor, abd vatandaşı istihdam ediyorsa konsoloslugun vize vermemesi gibi bir durum çok az bir ihtimaldir.

• @charon maalesef cevremde 2 adet kotu ornek var bu durumla ilgili. o sebeple ne olacagi belli olmuyor boyle meselelerde.
    is bir sekilde cozuluyor ama kayiplarin telafisi zor olabiliyor.
    yanlis bilmiyorsam turist vizesi statu sebebiyle iptal edilmiyor ama ulkeden cikip turist vizesi ile girmeye calisinca izin vermediklerine de sahit oldum maalesef.

• @charon, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

@dytmelek elçiliğin websitesinde yazıyor zaten statu almak vize alma garantisi vermez diye.
    eğer ki işletme düzgün çalışıyor, vergisini veriyor, abd vatandaşı istihdam ediyorsa konsoloslugun vize vermemesi gibi bir durum çok az bir ihtimaldir.

Evet websitesinde yazıyor olabilir arkadaş sormuş ben de buradan cevap verdim, duyduğum bir örneği de ekledim ki geri dönüşü olmayan bir hata yapılmasın. Konsolosluk tabiki düzgün bir dosyaya red vermiyordur ama arkadaş yukarıda düşük bütçe ile e2 statü değişikliği olayını sorduğu için geçenlerde danışmandan duyduğum 2 tane e2 statüsü sonrası vize reddi olayını söylemek istedim. Yani konsoloslukta kim nasıl bir mülakat geçirir bilemem, bu konuda da en doğru şekilde avukat bilgi verecektir.

• ⭐⭐

@dytmelek düşük bütçeli e2'ye red verilmesi olabilen birşey tabi lakin düşük bütçeyle onay alanlar da var.
    benim okudugum eğer ki e2 ile iş kurulduysa ve belli bir süre devam ediyorsa, elçiliğin baktığı noktalar ne kadar vergi verildiği, işin büyüme durumu, kaç kişiye istihdam sağlamış olduğu, işçilerin w2leri vs.

lakin statü aldıktan sonra belli bir süre trye geri dönmemekte yarar var diye düşünüyorum ben.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    1 İleti
    234 Bakış
    Y
    Boston’da E-2 Yatırımcı Vizesine Uygun Satılık Turk Restorani ve Coffee Shop Herkese merhaba, Boston’ın gözde ve merkezi bir lokasyonunda, yıllardır başarıyla işletilen bir Turk restoranı ve hemen yanındaki butik kahve & tatlı dükkânımiz satışa sunulmuştur. Sağlıklı, ev yapımı lezzetler ve özgün tatlı-kahve konsepti ile güçlü ve sadik bir müşteri kitlesine sahip bu işletmeler, kârlı ve oturmuş operasyonlarıyla öne çıkmaktadır. Satış, tüm ekipman, marka hakları ve mevcut operasyonla birlikte devredilecektir. İşletmeler, E-2 yatırımcı vizesi başvurusu için gerekli tüm kriterleri karşılamakta olup, geçiş sürecinde satıcı tarafından tam destek sağlanacaktır. Ilgilenenler bana ulasabilir.
  • i797 formu ile Türkiye’yi ziyaret etmek, e2 vize başvuruları

Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2)
    5
    0 Oy
    5 İleti
    662 Bakış
    orhanozbekkO
    @yigitcolorado Yigit bey merhaba; yazimi detayli okursaniz sayet net birsey yazmadim asla. Kendi arastirmalarim ve cevremdeki benzer ornekleri dile getirdim. Risk aldiginizin altini da cizmistim. Cevremdeki diger milletlerden kisilerin bu sekilde vize bastigini biliyorum. Calisma vizelerinde de I-797 belgesi aldigimizdan dolayi calisma vizesi ile benzerligi olmasindan kaynakli risk alinip denenebilir belki diye konuya aciklik getirmek istedim. Elbette son karar sizlerin.
  • F1'dan Yatirimci vizesine gecis.

1
    0 Oy
    1 İleti
    493 Bakış
    kirikK
    Merhabalar, Turist vizesinden F1 statusune gecis yaptim Amerikadayken. Simdi de Yatirimci vizesi dusunuyorum. Eger basvurum reddedilirse ogrenciligimde de sorun oluyor mu? Yoksa tekrardan F1 statumle devam edebiliyor muyum?
  • E2 vizesi ile nakliye işi ve kendi aracında şöförlük

2
    1 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    B
    Evet, bu işin bir piyasası da var. Yapan çok Türk de var. Birkaç sene önce bir arkadaşım aracılığıyla tanıştım birisi, ortak yapalım, sana da E2 çıkartırız demişti. Onlar işi oturtmuş van araçlarla, tır almak için bir miktar peşin paraya ihtiyaçları vardı. O nedenle beni ortak almayı teklif ettiler. Ben güvenip risk alamadım. Zaten şu anda da USD 2,5 katı oldu neredeyse. :-) Ama konuyu başkalarından da araştırmıştım. 2 farklı Türk de, daha önce bu işi yaparak iyi paralar kazanmış. Biri van'dan, tır'a geçmiş hatta. Ancak yorucu bir iş. İyi para kazandırıyor, riskleri var. Van minibüsler, binek araç gibi görüldüğünden saat sınırı, vs. yokmuş. Acil, küçük yükler internet üzerinde sistemlerle bu araçlara dağıtılıyormuş. Yük dağıtan aracı kurumlar da komisyon alıyor. ABD içinde eyalet eyalet dolaşıyorlar genelde. Ayrıca şöyle de bir servis var, belki değerlendirmek istersiniz. https://goshare.co/drivers/ Bu arada, imzanızda gördüğüm bilgiye göre Greencard çıkmış size. Neden E2 ve iş planıyla ilerliyorsunuz acaba?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k