Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek


  • Silinmis Mesaj.


  • @fatmucu B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek içinde söyledi:

    @tanti merhaba, 15 Ekim 08.30 da Ankara'da gorusmem vardi, benden once gorusenlerden hic bir isaret alamadim alip almadiklarina dair ama umarim benim durumum size yardimci olur.

    Cunku bu konuda internette cok fazla bilgi karisikligi var, bence vizeyi neye gore verip vermedikleri is, para, ev arsa degil ki bunlarin olmasi kesinlikle sizin icin olumlu, ama ben 1yildir sskli bir iste calismiyorum, bankada param yok, uzerime herhangi bir tasinmaz yok, 32 yasinda bekar askerligini yapmamis biriyim.

    Fakat daha once Hollanda, Singapur ve Tayland gezilerim olmustu, ayrica vize sahibi bayan bi arkadasimla gidecegimi formda belirtmistim.

    Sizinde takdir edeceginiz gibi bu sartlarda vize almak imkansiza yakin gorunuyor ama bi sinirle formu doldurup odemeyi yapip sadece pasaportum ve ds160 form ciktisiyla konsolosluga gittim.

    Hic bir olumlu beklentimde yoktu ve bunun rahatligiyla nereye gideceksiniz, ne is yapiyosunuz, kimle gideceksiniz, onun vizesi var mi, masraflarinizi kim karsilayacak, daha once yurtdisina ciktiniz mi, hangi ulkelere seklinde uslen sorulan seri sorulara rahat bi beden diliyle 1 dakikada cevap verip vizemi aldim :)

    Sizin adınıza sevindim. Temmuz ayında ben alamamıştım. Umarım son yaşananlar etkilidir ve artık çok katı değillerdir kuralları aynen devam etse de.


  • Öncelikle merhaba..
    2017 ekim ayında abd ye turist vizesiyle giriş yaptım ve amacım orda üniversite araştırmaktı yüksek lisans için.Üniversitelerle kendim görüşmeyi planlamıştım.6 aylık i-94 süresini bir 6 ay daha uzattım ve kabul edildi. 2018 eylül sonu çıkış yaptım ve yüksek lisans a başlayamadım çünkü dolar çok fazla artmıştı. Ve şimdi yeni yılımı abd de geçirmek istiyorum arkadaşlarımla. yani çıkış yaptıktan 3 ay sonra tekrar girmek istiyorum. Ve 10 gün kalma planım var. Yalnız tedirginim gümrükte sorun yaşarmıyım diye.. Bu ikinci girişim olucak turist vizesi ile ve vizem 2027 ye kadar. (2013 ve 2015 yıllarında j-1 vizesi ile girişlerim var).Geri döneceğimi kanıtlayan evraklar (dönüş uçak bileti,iş yerimden izin belgesi,işlerini yürüttüğüm şantiye şefi olarak şantiye sözleşmeleri v.s) göstersem faydalı olur mu? Bu arada otel rezervasyonumu da gitmeden yapacağım. Benim durumuma benzer tecrübe sahibi biri varsa tecrübelerinizi öğrenmek isterim ve sizin görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.

    Teşekkürler..


  • @solera evet, bir onceki gelisinizde uzun sure kalisiniz farkedilirse neden geldiginizi sorgulayacaklardir. Bir onceki kalisinizda neler yaptiginizi da ve neden uzattiginizi da iyi anlatmaya calisin. Bence yeniyil icin geldiginize ikna olacaklardir.
    Dediginiz gibi donus ucak bileti ve is yerinden aldiginiz belge kesinlikle sikisirsaniz yardiminiza kosar. Bu belgeleri ve gerekiyorsa ingilizce cevirilerini kesinlikle yaninizda bulundurun.
    Nerede ne kadar kalacaginiza dair bilginiz de olsun.

    Bol sanslar.


  • @crazycells Çok Teşekkürler..


  • Merhabalar tekrar.
    Size bir sorum daha olcaktı yukarıdaki durumumla ilgili olarak,en son abd ye girişimde atlanta gümrüğünden girmiştim. Tekrar oradan girmeyi planlıyorum. Farklı bir gümrükten mi girmeliyim sizce? Yalnız atlanta dan tekrar girme isteğimin sebebi rahat bir gümrük olması ve çalışanların çoğunun zenci olmasıydı. Ya da bana önerebileceğiniz rahat bir gümrük var mı?
    Teşekkürler.


  • @solera ayni gumruk kapisini kullanabilirsiniz, bir problem olmaz. Onerebilecegim baska bir yer yok maalesef.


  • Merhabalar..Ben 2.kez 10 yıllık turist vizemi aldım ve 9 yıldır her sene 1-2 aylığına b1-b2 turist vizem ile Amerikaya giriş yapıp , her seferinde zamanında çıkışımı yaptım.En son 1 ay önce tr.ye döndüm.Önümüzdeki Temmuz ayında yani 8 ay sonra bu defa bırakacak kimsem olmadıgı için kedim ile beraber 2,5 aylığına tekrar gitmeyi düşünüyorum fakat endişe duymaya başladım..Aranızda turist vizesiyle yanında kedi ,köpek götüren varmı ? kediyle ve 8 ay gibi bir zaman sonra tekrar giriş yapmaya kalkmak göze batarmı sizce ?
    Bu konuda bilgilerinizi paylasırsanız çok mutlu olurum.
    Teşekkürler...:)


  • sayın @lynbrook
    Sayın @crazycells in daha önce açmış olduğu alttaki amerika-ya-evcil-hayvan-goturmek başlığından konuya devam ederseniz gerekli cevaplara ulaşacaksınız.Konu dağınıklığı olmaması açısından sorunuzu aşağıdaki linkten sormanız daha güzel olacaktır. Saygılarımla

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-goturmek


  • Teşekkürler....


  • @lynbrook B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek içinde söyledi:

    Merhabalar..Ben 2.kez 10 yıllık turist vizemi aldım ve 9 yıldır her sene 1-2 aylığına b1-b2 turist vizem ile Amerikaya giriş yapıp , her seferinde zamanında çıkışımı yaptım.En son 1 ay önce tr.ye döndüm.Önümüzdeki Temmuz ayında yani 8 ay sonra bu defa bırakacak kimsem olmadıgı için kedim ile beraber 2,5 aylığına tekrar gitmeyi düşünüyorum fakat endişe duymaya başladım..Aranızda turist vizesiyle yanında kedi ,köpek götüren varmı ? kediyle ve 8 ay gibi bir zaman sonra tekrar giriş yapmaya kalkmak göze batarmı sizce ?
    Bu konuda bilgilerinizi paylasırsanız çok mutlu olurum.
    Teşekkürler...:)

    Bence sorun yasamazsiniz, onemli olan gecici olarak ABD'ye geldiginize ikna etmek. Eger donus bileti vs. varsa ikna edebilirsiniz. Zaten daha once gelislerinizde de uzun kalmamissiniz. 2.5 ayligina kediye nerede ve nasil bakacaginizi belki sorabilirler. Bu tur sorulara hazirlikli olmalisiniz.


  • Vize uzatma veya change of status hiç istenen veya kabul gören bir uygulama değildir ve son zamanlarda da oldukça zorlamaktalar. 10 Yıllık vizesi ile her 6 aylık hakkında 3-4 ay kalıp geri dönmesine rağmen bir daha geri girmeye çalışması durumunda vizesine el konulan kişilere de bizzat şahit oldum. Turist vizeniz ile Amerika'da kalmak niyetindeyseniz bir daha Türkiye'ye geri dönmemeyi uzunca bir süre göze almanız lazım.
    Uzatma, evet yapılabilir, ama dediğim gibi çok kolay olmaz.


  • Herkese merhaba,

    Bir konuda bilginize ihtiyacimiz var. Ben green card ile miamide yasiyorum. Kasim ayinda Annem ve babamla giris yaptik. Giristeki pasaport memuru biraz sikintiliydi. Annem babama muhuru bastiktan sonra kac ay kalacaksiniz dedi,onlarin Gidis bileti 3ay olunca ,3 ay dediler ve memur bastigi muhurun ust kismina kalemle 3 ay yazdi. Yanliz simdi planda bir degisiklik oldu Babam donecek annemin 1-2 ay daha kalmasi gerekiyor .memurun kalemle yazdigi 3ay gececegi icin bir sonraki girisinde sorun yasarmi? Muhurde 6 aylik sure var ama.

    Simdiden bilgi veren arkadaslara tesekkur ederim.


  • @gulcin B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek içinde söyledi:

    Herkese merhaba,

    Bir konuda bilginize ihtiyacimiz var. Ben green card ile miamide yasiyorum. Kasim ayinda Annem ve babamla giris yaptik. Giristeki pasaport memuru biraz sikintiliydi. Annem babama muhuru bastiktan sonra kac ay kalacaksiniz dedi,onlarin Gidis bileti 3ay olunca ,3 ay dediler ve memur bastigi muhurun ust kismina kalemle 3 ay yazdi. Yanliz simdi planda bir degisiklik oldu Babam donecek annemin 1-2 ay daha kalmasi gerekiyor .memurun kalemle yazdigi 3ay gececegi icin bir sonraki girisinde sorun yasarmi? Muhurde 6 aylik sure var ama.

    Simdiden bilgi veren arkadaslara tesekkur ederim.

    I-94 belgesindeki tarih nedir?
    https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home


  • @crazycells merhaba, I 94 formu nedir? Annemlerde bir form yok ama.


  • @gulcin B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek içinde söyledi:

    @crazycells merhaba, I 94 formu nedir? Annemlerde bir form yok ama.

    ABD'de ne kadar sure kalabileceginizi gosteren belge bu. Artik online olarak veriliyor, size yukarida linki verdim, oradan "GET MOST RECENT I-94" ya tiklayip, orada yazan tarihe bakmaniz lazim.


  • @crazycells cok tesekkur ederim . Bu bilgi cok yararli oldu, girip baktigimda 6 aylik sure vermisler. Cok sevindim:)


  • @gulcin B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek içinde söyledi:

    @crazycells cok tesekkur ederim . Bu bilgi cok yararli oldu, girip baktigimda 6 aylik sure vermisler. Cok sevindim:)

    ok, su durumda resmi olarak kalis suresi 6 ay, fakat ustune not almis olmalari cok da iyi bir sey degil. Bir sonraki giriste gorevli dikkat etsin diye not almislar, eger gorevli sizin 3 ay kalma planiniza ragmen sonuna kadar ABD'den cikmadiginizi gorurse, bir dahaki sefer giriste daha cok zorlayabilir. Bu tur giris-cikislarda planiniz, konsoloslukta ve giriste soyledikleriniz vs. hepsi uyumlu olmali ki, sonraki giris-cikislarda hicbir sorun yasamayin.


  • @crazycells dogru soyluyorsunuz. Babam donecek, annemin 1-2 ay daha kalmasi gerek . sonuna kadar durmayacak ozaman, en azindan bidahakine sebebi aciklayabilir.


  • Merhaba,
    Ben Amerika turist vizesine başvurmak istiyorum özel bir okulda öğretmenim evliyim eşimde mühendis. Çalışan olarak başvuracağız. Benim şöyle bir durumum var babam amerikan vatandaşı erkek kardeşimde green kartlı şimdi ben vize formunu doldururken babam orda benim amerikan vatandaşı olduğumu belirtme yoksa burda kalacağını düşünüp vermezler dedi. Eğer formu yanlış doldurursam bulunma olasılığı nedir tavsiyenize ihtiyacım var.


Benzer Başlıklar

  • 17 yasinda amerikaya turist vizesi ile gitme.

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    128 Bakış
    semaviS
    Evet, gidebilirsin. Anne ve babandan noter onaylı muvafakatname alman gerekiyor, onun dışında bir sorun olmaz. Bunu söyleyen kişi yanlış bilgi vermiş.
  • 0 Oy
    6 İleti
    756 Bakış
    B
    Arkadaşlar f1 dan dün red aldım, b1/b2 turistik vizem var , 2022 ve 2023 yıllarında ıkı şer haftalık giriş çıkışım var. Sizce tekrardan giriş yaptığım da bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Bostonda bir dil okulundan red aldım , tekrar bostona giriş yaparken bir sorun olur mu ? Yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum🙂
  • 0 Oy
    4 İleti
    566 Bakış
    B
    Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm. Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var: 180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor? 2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak? Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur? Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
  • 6 Oy
    660 İleti
    98k Bakış
    A
    @EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum