@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
-
Merhaba,
IL maili alindiktan sonra toolanmasi gereken belgeler ile ilgili olarak bir sorum olacak;
Konsolosluk QR barcode’lu olan e-devlet belgelerini noter onayi olmadan kabul ediyor mu?
Yoksa noter onayli translation zorunlu mudur QR barcode oldugu halde?Konsolosluk deneyimi olan lutfen deneyimlerini paylasabilir mi bu konu hakkinda?
Eb3 professional- bu konuda gerekli ek belge belr getirilmeli vs.Tesekkurler
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@dil Anladım. Teşekkür ederim.
-
@meke çok teşekkür ederim detayli cevabiniz için
-
@meke merhaba, siz Greencard’ı almanız toplamda ne kadar sürdü şimdi? Bide Türkiye’den mi aldınız randevuyu, tam anlayamadım yazdıklarınızdan. Ve ne zaman oldu sizin süreç?
-
@dpdemir, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@niwss DV dosyalariyla bir ilgisi olabilir belki. Bilemedim.
Benim de ilk baktığım şey Agustos 2023 verisi oldu aradaki 25 binlik farkın bir önceki ay randevu almaya hazır beklerken eylül bültenindeki retrogressiondan (E3, F2A vb) dolayı randevu alamayacak hale gelen dosyalar olduğunu düşünüyorum.
-
@u2rem Haklısınız sanırım öyle bir durum oldu bu ay.
-
Yine de 275 bine düşmesi iyi bir durum ama dediğiniz gibi yılda 110000 azalmayla yaklaşık 3 seneyi bulabilir backlogun temizlenmesi. Bakalım bu hafta ekim bülteni nasıl gelecek, umarım sonrasında da randevular bol bol verilir Ankara için
-
@u2rem Gecen yıla baktım. Yine 100-105 bin arası randevu verilmiş. 275 bin rakamı görünce azalmış geliyor ama geçen iki yıl arasında randevu sayısında bariz bir artış yok aslında. Yine de iyidir diyelim. Çünkü, biz DQ olup randevu beklemeye başladığımızda bu rakam 480 bin civarıydı. Umarım bu yıl çok daha iyi olsun.
-
İnşallah çok sıkıldık bu sürece başlarken 1 maksimum 2 yıla gideriz sanıyorduk pandemi öncesi gidenlerin sürecine bakarak, bakalım hakkımızda hayırlısı artık.
-
@adedammy009 peki sizi her ikisi de kabul etmiş miydi? Ayrıca Ellis porterin size sunmuş olduğu ödeme şeklinde dava ret olması durumunda iade olayı söz konusu muydu? Teşekkürler
-
@Sev-Bek Merhaba, ben sadece I-140 onayı aldım. Teorik olarak bu GC almaya hak kazanmak olarak değerlendirilebilir ancak mülakat aşamasını geçmeden vize elinize geçmiyor. Yani benim de önümde en az 1,5-2 senelik bir Ankara konsolosluğundan randevu bekleme sürecim mevcut.
Diğer ülkelerde ikamet durumunda AOS ile bu süreci hızlandırabileceğimizi düşünüyorum, mesela Almanya veya Hollanda'da ikamet edersem Ankara'yı beklemek yerine dosyamı o ülkeye naklettirip randevu alabilirim diye biliyorum. Ancak alıntıladığınız mesajımda tecrübeli arkadaşlar başka ülkelerde bile olsak her halükarda Current tarihini beklememiz gerektiğini açıkladılar. -
@meke çok teşekkür ederim cevabın için. Bende alman vatandaşı olduğum için, Almanya’dan alacam mülakat randevusunu. Umarım süreçte bir faydası olup, süreç kısalır
️ -
Merhabalar, cok uzun suren (yaklasik 2 yil) EB2 NIW hazirlik-basvuru-rfe-red-tekrar basvuru sonucu gecen hafta dosya kabulu alarak daha uzun surec icin araniza katildim:)
1 Agustos 2023 priority date ile oncelikle current olmayi bekleyip sonrasinda muhtemelen AOS ile sureci tamamlamayi planliyorum.
-
Arkadaşlar selamlar ,
Ben E2 yatırımcı vizesi ile gitmeyi düşünüyordum fakat Eşimin Eb2 NIW için gayet uygun olduğunu öğrendik. E2 biraz sıkıntılı ve Türkiye ye gidip gelme yapamıyorsunuz ve green card kovalamak gerekiyor. Sormak istediğimiz bu işleme premium process ile başvurduğumuzda onay gelir ise süreç ne kadar sürer acaba, konu hakkında dönüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz teşekkürler.
Hakan Şentürk
-
@Sev-Bek Almanya'dan başvurduğunuzda sürecin nasıl ilerlediği bizler için de güzel bir bilgi olur.
Paylaşım yapmaya devam etmenizi diler, kolaylıklar dilerim. -
@mrnobody2315 Kolay gelsin, umarım en kısa zamanda olumlu sonuçlanır süreciniz.
2 yıl süren sürecinizi paylaşmayı düşünürseniz ben dahil bir çok arkadaşımız faydalanacaktır. Özellikle hangi detayda RFE aldınız, red neden aldınız paylaşmak isterseniz çok seviniriz. -
@blade17hknn Merhaba, ben de premium hizmeti aldım. Toplamda I-140 formunu gönderip Priority Date aldıktan sonra 7 gün içinde süreçi tamamladı UCIS. Böylece max 45 günde sürecin tamamlanma vaadini 7 günde tamamlayarak bitirdiler. NVC'ye dosyamın iletilmesini bekliyorum. Sizin için süreci yazmaya çalışayım, yanlışım varsa arkadaşlar yorumlayacaklardır.
1-Avukat tutma veya bireysel ilerleme kararı (Süresi size kalmış)
2-Belgeleri hazırlama (1-3 ay)
3-I-140 formu doldurulması ve ücretlerin yatırılması, postalama (1 hafta)
4-UCIS kabulü - Priority Date verilmesi ve UCIS değerlendirmesi (Premium Processing ile max 45 gün, normal süreç 3-6 ay)
5-Request for Evidence istenirse bu ilave bilgilerin hazırlanması ve iletilmesi (1 ay)
6-UCIS tekrar değerlendirmesi (Premium Processing ile max 45 gün, normal süreç 3-6 ay)
7-Onay almanız halinde UCIS > NVC dosya iletimi (1-3 ay)
8-DS-260 formu doldurulması ve ücretlerin yatırılması, postalama (1 hafta)
9-NVC'nin bulunduğunuz ülkedeki USA konsolosluğuna dosyayı iletmesi (?)
10-Current > Priority Date koşulunun beklenmesi, konsolosluğun randevu vermesi (1-3 yıl) -
@meke RFE ve Deny mektuplarinin ikisinde de NIW pronglarinin ucu birden sorgulanmisti. Sanirim avukatim iyi bir is cikaramamisti. Anlasmamiz uzerine tekrar basvuruda ucret almayacaklardi o yuzden tekrar ayni avukatla basvuru yaptim ama bu sefer avukata cok is birakmadan herseyi (referans mektuplari-petition letter vs) en bastan ozellikle deny mektubunda istenen sekilde tekrar yazip basvurumuzu gerceklestirdik ve premium process ile 29. Gun ok aldik
-
@mrnobody2315 Paylaştığınız için teşekkürler. Acaba hangi Avukat(lık bürosu) ile çalışmıştınız? Pekçok kişi bu konuda tavsiye istiyor, bilgilendirmenin yararı olabilir.
-
@meke tabikide, HLG adinda Hong Kong merkezli bir firma
-
Bu arada DV surecindekiler gibi baska konsolosluklara dosya tasimak icin sansini deneyen oldu mu? Yakin bir arkadasim EB2 NIW basvurani ve Viyanadan ok aldi, su anda interview gunu bekliyor. Ilk mailine cevap alamamisti ama 1 ay sonraki diger mailinde ok aldi. Duzenli araliklarla denenebilir sanki, surece olumsuz etki etmeyecekse. Var mi bu konuda bilgisi olan?
Benzer Başlıklar
135
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum