DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @dil Anladım. Teşekkür ederim.


  • @meke çok teşekkür ederim detayli cevabiniz için


  • @meke merhaba, siz Greencard’ı almanız toplamda ne kadar sürdü şimdi? Bide Türkiye’den mi aldınız randevuyu, tam anlayamadım yazdıklarınızdan. Ve ne zaman oldu sizin süreç?


  • @dpdemir, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @niwss DV dosyalariyla bir ilgisi olabilir belki. Bilemedim.

    Benim de ilk baktığım şey Agustos 2023 verisi oldu aradaki 25 binlik farkın bir önceki ay randevu almaya hazır beklerken eylül bültenindeki retrogressiondan (E3, F2A vb) dolayı randevu alamayacak hale gelen dosyalar olduğunu düşünüyorum.


  • @u2rem Haklısınız sanırım öyle bir durum oldu bu ay.


  • Yine de 275 bine düşmesi iyi bir durum ama dediğiniz gibi yılda 110000 azalmayla yaklaşık 3 seneyi bulabilir backlogun temizlenmesi. Bakalım bu hafta ekim bülteni nasıl gelecek, umarım sonrasında da randevular bol bol verilir Ankara için


  • @u2rem Gecen yıla baktım. Yine 100-105 bin arası randevu verilmiş. 275 bin rakamı görünce azalmış geliyor ama geçen iki yıl arasında randevu sayısında bariz bir artış yok aslında. Yine de iyidir diyelim. Çünkü, biz DQ olup randevu beklemeye başladığımızda bu rakam 480 bin civarıydı. Umarım bu yıl çok daha iyi olsun.


  • İnşallah çok sıkıldık bu sürece başlarken 1 maksimum 2 yıla gideriz sanıyorduk pandemi öncesi gidenlerin sürecine bakarak, bakalım hakkımızda hayırlısı artık.


  • @adedammy009 peki sizi her ikisi de kabul etmiş miydi? Ayrıca Ellis porterin size sunmuş olduğu ödeme şeklinde dava ret olması durumunda iade olayı söz konusu muydu? Teşekkürler


  • @Sev-Bek Merhaba, ben sadece I-140 onayı aldım. Teorik olarak bu GC almaya hak kazanmak olarak değerlendirilebilir ancak mülakat aşamasını geçmeden vize elinize geçmiyor. Yani benim de önümde en az 1,5-2 senelik bir Ankara konsolosluğundan randevu bekleme sürecim mevcut.
    Diğer ülkelerde ikamet durumunda AOS ile bu süreci hızlandırabileceğimizi düşünüyorum, mesela Almanya veya Hollanda'da ikamet edersem Ankara'yı beklemek yerine dosyamı o ülkeye naklettirip randevu alabilirim diye biliyorum. Ancak alıntıladığınız mesajımda tecrübeli arkadaşlar başka ülkelerde bile olsak her halükarda Current tarihini beklememiz gerektiğini açıkladılar.


  • @meke çok teşekkür ederim cevabın için. Bende alman vatandaşı olduğum için, Almanya’dan alacam mülakat randevusunu. Umarım süreçte bir faydası olup, süreç kısalır ☺


  • Merhabalar, cok uzun suren (yaklasik 2 yil) EB2 NIW hazirlik-basvuru-rfe-red-tekrar basvuru sonucu gecen hafta dosya kabulu alarak daha uzun surec icin araniza katildim:)

    1 Agustos 2023 priority date ile oncelikle current olmayi bekleyip sonrasinda muhtemelen AOS ile sureci tamamlamayi planliyorum.


  • Arkadaşlar selamlar ,

    Ben E2 yatırımcı vizesi ile gitmeyi düşünüyordum fakat Eşimin Eb2 NIW için gayet uygun olduğunu öğrendik. E2 biraz sıkıntılı ve Türkiye ye gidip gelme yapamıyorsunuz ve green card kovalamak gerekiyor. Sormak istediğimiz bu işleme premium process ile başvurduğumuzda onay gelir ise süreç ne kadar sürer acaba, konu hakkında dönüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz teşekkürler.

    Hakan Şentürk


  • @Sev-Bek Almanya'dan başvurduğunuzda sürecin nasıl ilerlediği bizler için de güzel bir bilgi olur.
    Paylaşım yapmaya devam etmenizi diler, kolaylıklar dilerim.


  • @mrnobody2315 Kolay gelsin, umarım en kısa zamanda olumlu sonuçlanır süreciniz.
    2 yıl süren sürecinizi paylaşmayı düşünürseniz ben dahil bir çok arkadaşımız faydalanacaktır. Özellikle hangi detayda RFE aldınız, red neden aldınız paylaşmak isterseniz çok seviniriz.


  • @blade17hknn Merhaba, ben de premium hizmeti aldım. Toplamda I-140 formunu gönderip Priority Date aldıktan sonra 7 gün içinde süreçi tamamladı UCIS. Böylece max 45 günde sürecin tamamlanma vaadini 7 günde tamamlayarak bitirdiler. NVC'ye dosyamın iletilmesini bekliyorum. Sizin için süreci yazmaya çalışayım, yanlışım varsa arkadaşlar yorumlayacaklardır.

    1-Avukat tutma veya bireysel ilerleme kararı (Süresi size kalmış)
    2-Belgeleri hazırlama (1-3 ay)
    3-I-140 formu doldurulması ve ücretlerin yatırılması, postalama (1 hafta)
    4-UCIS kabulü - Priority Date verilmesi ve UCIS değerlendirmesi (Premium Processing ile max 45 gün, normal süreç 3-6 ay)
    5-Request for Evidence istenirse bu ilave bilgilerin hazırlanması ve iletilmesi (1 ay)
    6-UCIS tekrar değerlendirmesi (Premium Processing ile max 45 gün, normal süreç 3-6 ay)
    7-Onay almanız halinde UCIS > NVC dosya iletimi (1-3 ay)
    8-DS-260 formu doldurulması ve ücretlerin yatırılması, postalama (1 hafta)
    9-NVC'nin bulunduğunuz ülkedeki USA konsolosluğuna dosyayı iletmesi (?)
    10-Current > Priority Date koşulunun beklenmesi, konsolosluğun randevu vermesi (1-3 yıl)


  • @meke RFE ve Deny mektuplarinin ikisinde de NIW pronglarinin ucu birden sorgulanmisti. Sanirim avukatim iyi bir is cikaramamisti. Anlasmamiz uzerine tekrar basvuruda ucret almayacaklardi o yuzden tekrar ayni avukatla basvuru yaptim ama bu sefer avukata cok is birakmadan herseyi (referans mektuplari-petition letter vs) en bastan ozellikle deny mektubunda istenen sekilde tekrar yazip basvurumuzu gerceklestirdik ve premium process ile 29. Gun ok aldik


  • @mrnobody2315 Paylaştığınız için teşekkürler. Acaba hangi Avukat(lık bürosu) ile çalışmıştınız? Pekçok kişi bu konuda tavsiye istiyor, bilgilendirmenin yararı olabilir.


  • @meke tabikide, HLG adinda Hong Kong merkezli bir firma


  • Bu arada DV surecindekiler gibi baska konsolosluklara dosya tasimak icin sansini deneyen oldu mu? Yakin bir arkadasim EB2 NIW basvurani ve Viyanadan ok aldi, su anda interview gunu bekliyor. Ilk mailine cevap alamamisti ama 1 ay sonraki diger mailinde ok aldi. Duzenli araliklarla denenebilir sanki, surece olumsuz etki etmeyecekse. Var mi bu konuda bilgisi olan?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum