@itsybitsy, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@joker00 Son zamanlarda başvurup red alan olamaz çünkü 3-4 ayda belirli oluyor. Şu an kabulü/reddi gelenler Mayıs-Haziran ayında başvuranlar. Kanada Hükümetinin çok başvuru sonucu fikir değişikliği gibi bir durum söz konusu olsa bile bunu şimdiden bilmemiz mümkün olmaz. Burada somut olarak paylaşılan bilgiler şu anda Kanada'da başvurup dönenlerin onay aldığı yönünde. Dönenlere red verdikleri konusunda ki bilgiler ise sadece söylentiden ibaret. Kimse red almıyor demiyorum tabi ki, ama nedense bu konudaki tüm paylaşılanlar "miş mış"lı şeyler.
Evet ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyorum ama Kanada’da IRCC avukatı söylemiş Çok fazla red geliyor diye. Ondan dolayı dikkate aldım ben de forumdaki herhangi bir yorumdan ziyade.
Alper Bey de diğer danışman başvurularından 2 tane red geldiğini duymuş. Ama kendisi Kanada hükümetinden birinden aldığı mesajı paylaştı. Orada Kanada içerisinde TR statülerini korudukları müddetçe ülkelerine dönüp tekrar gelebilirler diyor ama TR (sanıyorum temporary resident) statüsünü nasıl korumuş oluyoruz ülke dışına çıkınca orası kafa karışıtırıcı.
Bu arada olumsuz bir durum olur da red gelirse itiraz yapabilmek için ilk başvuru sürecinde de danışmanlarla mi çalışmak gerekiyor yoksa kendimiz bireysel başvuru yaptıktan sonra da itiraz edebilir miyiz tekrar Kanada’ya gelmeden? Benim az zamanım kaldı Kanada’ya gitmeye çabuk bir karar vermem lazım ondan soruyorum