Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • cevaplar için çok teşekkür ederim. İngilizce seviyem oldukça iyi fakat işte o an işimle ilgili ya da çalışma sistemimizle ilgili bir şey sorar da gözden kaçırmayayım diye söyledim. Ayrıca ds160 formumu dolduralı baya bir süre geçti ve aklıma takılan bolca soru var formla ilgili. Şu andan itibaren ds160 formunda değişiklik yapmak mümkün mü ya da yeni form doldurursam 12 Eylül'de olan başvurum için nasıl dikkate alınmasını sağlarım?

  • ⭐⭐⭐

    @Lgelada3daMgda formu sıfırdan doldurup DS160 numaranızı değiştirebilirsiniz sistemden, bundan yana bir sıkıntı yok ola ki sistemden değiştirdiğinizi gene değiştirmek isterseniz çıktı alıp elinizde oraya gittiğinizde bir kerelik hakkımda düzeltmiştim ama değişiklik yapmam gerekti diyip gene güncelletebilirsiniz.


  • @tolgasatir *Pasaport numaranızı veya DS-160 numarasını ödeme yaptıktan sonra sadece bir (1) defa değiştirebilirsiniz. Maddesi uyarınca bu dediğiniz sanırım. Herhangi bir problem yaratmayacaksa yeni bir ds160 doldurup ds160 numaramı değiştirdiğimde sorun çözülüyor olarak anladım. Doğru muyum? mülakata 5 gün kaldığı için tereddüt etmiştim ve başka yerlerde hep konsoloslukla iletişim kurularak değiştirilebileceğini okuduğum için kafamda soru işareti oldu. Teşekkürler yanıtınız için.

  • ⭐⭐⭐

    @Lgelada3daMgda yok Ais sayfasında isminizin yanında çark a tıklayıp düzenle dediğinizde bu iki bilgiyi dediğiniz gibi 1 kere ye mahsus değiştirebiliyorsunuz ola ki hatalı bir giriş yaptığınızı fark ettiniz yeniden doldurup ds160 sayfasını girişte uzatıp hatalı güncelledim dediğinizde bu güne kadar hayır olmaz yanıtını alan duymadım


  • Merhabalar. 25 Ağustos 2023 tarihinde Ankara ABD Konsolosluğunda yapmış olduğum görüşme sonucu vizem onaylandı, beyaz kağıdımı cebime koydum, bana 5 ila 7 iş günü içerisinde kargoda olacağı, hatta elime ulaşacağı bilgisi verildi.

    Ancak bugün itibari ile 9. İş gününde ve sitede hala kurye numarası görülmemekte (kurye teslim hizmetini almıştım).

    Adresine girdiğimde ise APPROVED yazısı altında;
    Case open: 24 august 2023
    Last update: 25 august 2023 yazmakta. Sanırsam hala baskonsolos onayına çıkmamış. Ekim başında uçak biletim var ve endişe etmem gerekir mi? Sosyal platformlarda buna benzer bir sorun ile karşılaşmadım. Bilgisi veya önerisi olan var ise çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler.


  • Merhaba geçen sene red almıştım annemle tekrar başvurmayı düşünüyorum. Öğrenmek istediğim 2 yıl kuralına takılmamak için ds 160 doldururken annemin adına başvuru yapıp kendimi eklesem erken tarih alabilir miyim? Ve formu doldurduktan sonra grup mu seçmeliyim ikimize aynı güne randevu almak için. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için

  • ⭐⭐

    @stella vize reddi alanlar için 2 yıl bekleme diye yazılı bir kural yok. Takvimde daha uzak bir tarihe randevu veriyorlardı ama bu değişkenlik gösterebilir. Grup randevusu almanız bu durumu değiştirmez. Tabi ki mülakata beraber girmeniz daha sağlıklı olur. Ayrı ayrı ds-160 formu doldurup tek bir AIS hesabı üzerinden grup randevusu oluşturabilirsiniz. kişi ekleme işlemi yaparak başvurunuza kişileri dahil edebilirsiniz.


  • @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @stella vize reddi alanlar için 2 yıl bekleme diye yazılı bir kural yok. Takvimde daha uzak bir tarihe randevu veriyorlardı ama bu değişkenlik gösterebilir. Grup randevusu almanız bu durumu değiştirmez. Tabi ki mülakata beraber girmeniz daha sağlıklı olur. Ayrı ayrı ds-160 formu doldurup tek bir AIS hesabı üzerinden grup randevusu oluşturabilirsiniz. kişi ekleme işlemi yaparak başvurunuza kişileri dahil edebilirsiniz.

    Çok teşekkür ederim.


  • Merhaba, 2023 Green Card kazananıyım ve 04 Ekim 2023 tarihinde temelli ABD ye gidiyorum. Temmuz - Eylül 2024 tarihleri arasında annemle babam bizi ziyaret etmek istiyorlar. Geldiklerinde de 3 ay kalıp bizi ziyaret etmek hem de ABD'yi gezmek istedikleri için Turist vizesine yani DS - 160 formuna başvurularını yapıyorum. Ancak takıldığım bir yer var. Ailem 3 ay kalacaklar ancak forumda kaç gün kalacaksınız sorusuna ne cevap vermem gerekiyor. Çünkü Türkiye’de ABD konsolosluğu turist vizesi başvurularının çoğunluğuna RET verdiklerini biliyorum. Kaç gün kalacaksınız sorusuna ne yazmam gerekir tam olarak ?? Veya nasıl bir süreç izlemem gerekir ?

  • ⭐⭐⭐

    @ramsen18 yani yaşlı insanlarda çok büyük sorun olmuyor, yerleşmeleri sırasında yanlarında olmak istiyoruz vs diyebilirsiniz bebek var ise bebeğe bakacağız onlar yerleşme sürecindeyken diyebilirler


  • @tolgasatir Peki 3 ay kalacaklar normal de ds 160 formunda ne yazmalıyım kalma süresine 15 gün filan mı?

  • ⭐⭐

    @ramsen18 ne kadar kalmayı planlıyorlarsa öyle yazmanız sağlıklı olanı. Görüşmede de bunu sorup teyid edeceklerdir. Mutlaka o kadar süre kalmaları veya belirtilen tarihte giriş / çıkış yapmaları beklenmiyor. Ama formda doğru bilgiler vermek ve görüşmede de buna paralel konuşmak gerekiyor. Formda 15 gün yazıp görüşmede gizlediğiniz ve asıl niyet olan 3 ay süreyi görevli farkederse hoş olmaz. Yani gizlenecek bir durum değil eğer seyahat planları belirli ve bu kadar kalmaya yetecek mali güçleri var ise.


  • Merhabalar arkadaşlar. Ben hem şirket sahibiyim hem de başka bir firmada ssk’lı çalışan olarak gözüküyorum. Bunu ds160 formunda nasıl belirtebilirim. Şimdiden teşekkürler


  • @tufank Teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım.


  • Slm arkadaşlar, bi sorum olacaktı..ben 42 yaşında anneyim..plastik üretim yapan kendi şirketimizde muhasebeci olarak çalışıyorum..eşimde 15 yıldır başka işyerinde çalışıyordu ama 3 ay önce ordan ayrıldı kendi işyerimizde çalışmaya başladı.. sorum şu şirketi üzerimize alsak dahamı iyi olur yada gerek yokmu? Ben daha önce yurtdışına çıkmadım… kasımda oğlumla birlikte vize görüşmesine gidecez( oğlum ekimde 4 den gün alacak)Noelde dısneylandı görmek için…ama eşim işini bırakıp bizimle gelmicek… sizce vize almamda şartlarım olumlu görünüyormu? Tavsiyeleriniz olurmu.. şimdiden çok teşekkür ederim 🙏

  • ⭐⭐

    @SkLuxury-Leather "Present Work Information" kısmına kendi işinizi yazabilirsiniz. geçmiş işlere de yine ssk'lı işinizi dahil edip bununla ilgili bilgiyi de eğer görüşmede sorulursa verebilirsiniz. tabi şöyle bir durum var hangi işte daha uzun süredir çalışıyorsanız "Present Work Information" kısmında onu belirtmeniz faydanıza olacaktır. Burada önemli olan ülkeye olan güçlü bağlarınızı göstermek. Şirketiniz 2 ay önce kurulmuşsa bu size avantaj sağlamaz. İş bilgileri bölümünden hariç olarak aylık toplam gelirinizi girdiğiniz kısıma çalıştığınız işler, kira, vb kazançlarınızın toplamını gireceksiniz.

  • ⭐⭐

    tam olarak anlayamadım, hangi şirketi üzerinize almak istiyorsunuz? Plastik üretimi yapan şirket sizin mi? Size ait olan bir şirket var mı?

    Vize almanızdaki şartlar buradaki bağlarınızın ne kadar güçlü olduğuna bağlı. Tabi ki Avrupa seyahatleri de önemli. Neden daha yakındaki Paris disney land yerine daha uzakta olan ve ilk defa çıkacağınız yurt dışı seyahati olarak ABD yi seçtiğinizi görevliye anlatmanız gerekecektir.

    @melisa2020, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Slm arkadaşlar, bi sorum olacaktı..ben 42 yaşında plastik üretim yapan kendi şirketimizde çalışan (muhasebeciyim)eşimde 15 yıldır başka işyerinde çalışıyordu ama 3 ay önce ordan ayrıldı kendi işyerimizde çalışmaya başladı.. sorum şu şirketi üzerimize alsak dahamı iyi olur yada gerek yokmu? Ben daha önce yurtdışına çıkmadım… kasımda oğlumla birlikte vize görüşmesine gidecez( oğlum ekimde 4 den gün alacak)Noelde dısneylandı görmek için…ama eşim işini bırakıp bizimle gelmicek… sizce vize almamda şartlarım olumlu görünüyormu? Tavsiyeleriniz olurmu.. şimdiden çok teşekkür ederim 🙏


  • @tufank cevap için çok teşekkür ederim…(plastik üretimi) şirket bizim ama kendimi sigortalı olarak gösteriyorum bağkurlu olmamak için.. şirketi üzerime almalımıyım? Ama alırsam 1 aylık şirket sahibi olmuş olacam? Şirket 5 yıldır faaliyet gösteriyor… Fransa Disney için şubat ayında başvuru yapmıştım fakat onaylanmadı red verildi… sizce nasıl bir yol izlemeliyim mülakatta yani?

  • ⭐⭐

    @melisa2020 şirketi üzerinize almanız kısa süre sonra gerçekleşecek vize görüşmesinde olumlu bir fayda sağlamaz, hatta olumsuz bile olabilir. 5 yıldır aynı yerde çalışıyor olmanız daha avantajlı. eğer Schengen reddi aldıysanız ve pasaportunuz boş ise, bazı özel durumlar hariç ABD turist vizesi almanız çok zor. sizi yönlendirmiş olmak istemem ama İngiltere ve Avrupa gezileri yapıp pasaportunuzu doldurmanızı tavsiye ederim. Çünkü ilk yurt dışı gezisi olarak neden ABD'yi seçtiğinizi görevli sorgulayacaktır. Eğer görevliyi bu gezinize ikna edebilirim derseniz karar sizin. Biz ne dersek diyelim son kararı mülakatı yapan görevli veriyor.


  • @tufank analitik zekanız harika gerçekten.. yaptığınız yorumlardan bunu anlıyorum 👍.. benim düşüncem ,zaten evrağa bakmıyorlar diye biliyorum ?ama olurda bakarlarsa ,eşim 15 yıldır çalıştığı işinden ayrıldı kendi işimizin başına geçti gerçekde bu zaten.. buraya beni bağlayan şeyler ise eşim ve yaptığım iş… neden Avrupa’ya gitmediğim konusunda ise, onlar sormasa dahi Fransa disneyi başvurumuzu ama onay alamadığımızı söylesem …??


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum