ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@scholarway Merhaba, konuyu baştan itibaren okuduysanız önerilen avukatlık firmalarını görmüşsünüzdür.
Yazdığınız uygulamaların indirilme sayıları appstore'lardan raporlanabilir, dolayısıyla bunlar bireysel başarı olarak gösterilebilir. EB2-NIW vizesinde "exceptional career" şartı mevcut dolayısıyla kendi kariyerinizde sıradışı olan kısmı vurgulayıp raporlayabildiğiniz takdirde süreci başlatmanızı öneririm.
Kolaylıklar diliyorum. -
Bu ayki backlog raporu da acıklanmış. Ankara her ne kadar mutlu etmesede, backlogta azalma var.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-backlog.html
-
@scholarway Wegreened ya da Ellis Porter, hiçbiri mükemmel değil. Ellis Porter'ı kullandım ve dilekçemi 2 ay içinde sunabildim. 50 gün içinde onay aldım. Ellis Porter ve Wegreened benzer kalitede hizmetler sunar, ancak Wegreened daha fazla müşterisi olan daha büyük bir kuruluş gibi göründüğü için Ellis Porter daha ucuzdur. Bu benim düşüncem
-
@niwss Gecen senenin Eylul ayi backlog’unu inceledim. 384.681 imis. Bir yilda yaklasik 110.000 dosya eritmisler. Insallah FY24’de daha da iyi hale gelir ve bekleyen herkes vizesine kavusur.
-
@dpdemir ben de aynı seye baktım hemen. Umarım yeni dönemde Ankara da hızlanır.
-
@scholarway Avukatlardan olumlu dönüş aldıysanız, bence de bir an önce süreci başlatmak iyi olur. Bekleme süreleri korkunc cunku. Avukatlık firmalarından bazıları kabul alınmaması durumunda avukatlık ücretini geri ödeme garantisi veriyor. Bu da kendilerine ve dosyanıza ne kadar güvendiklerini gösteriyor aslında.
-
@niwss Yalniz az once tekrar inceledim. Bir sey fark ettim. Gecen ay yani Agustos’taki bekleyen sayisi 339.081 iken bu rakam Eylul ayi raporuna devredilirken 314.853 olmus. Bir onceki aydan devreden rakam yeni dosyalar eklenerek cogaliyor normalde, burada azalmis. En kotu ihtimalle ayni kalmasi gerekmiyor mu? Nasil azaliyor? Onu pek anlayamadim. Sira disi bir durum.
-
@meke
Vize bülteninde PD için konulan tarihten önce olanlar randevu alma potansiyeli taşımaktadır.
Rest of The World satırındaki tarih sizin PD’nizden sonra veya aynı gün değilse randevu için beklersiniz. -
@niwss Benim için geri ödeme planı yok ama aylık olarak 650$ gibi bir rakamla çalışabileceklerini ilettiler. Dediğiniz gibi yapacağım sanırım bir an önce işlemler başlatmakta fayda var.
-
@dpdemir evet dediginiz gibi olmasi lazim diger aylarda oyle olmus hep gozden kacirmadiysam eger. Ilginc olmus gercekten
-
@niwss DV dosyalariyla bir ilgisi olabilir belki. Bilemedim.
-
@dpdemir merhaba, visa bulletin current olmadiğı için bir çok vize türünde yeni başvurular yapılamıor NVC'ye. Bu nedenle backlog eriyor gibi görünüyor. Visa kategorileri current oldukça backlog un kötüye gitma ihtimali var. Yinede bu durum hali hazırda NVC onayı almış başvurular için olumlu bir durum.
-
@dil Anladım. Teşekkür ederim.
-
@meke çok teşekkür ederim detayli cevabiniz için
-
@meke merhaba, siz Greencard’ı almanız toplamda ne kadar sürdü şimdi? Bide Türkiye’den mi aldınız randevuyu, tam anlayamadım yazdıklarınızdan. Ve ne zaman oldu sizin süreç?
-
@dpdemir, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@niwss DV dosyalariyla bir ilgisi olabilir belki. Bilemedim.
Benim de ilk baktığım şey Agustos 2023 verisi oldu aradaki 25 binlik farkın bir önceki ay randevu almaya hazır beklerken eylül bültenindeki retrogressiondan (E3, F2A vb) dolayı randevu alamayacak hale gelen dosyalar olduğunu düşünüyorum.
-
@u2rem Haklısınız sanırım öyle bir durum oldu bu ay.
-
Yine de 275 bine düşmesi iyi bir durum ama dediğiniz gibi yılda 110000 azalmayla yaklaşık 3 seneyi bulabilir backlogun temizlenmesi. Bakalım bu hafta ekim bülteni nasıl gelecek, umarım sonrasında da randevular bol bol verilir Ankara için
-
@u2rem Gecen yıla baktım. Yine 100-105 bin arası randevu verilmiş. 275 bin rakamı görünce azalmış geliyor ama geçen iki yıl arasında randevu sayısında bariz bir artış yok aslında. Yine de iyidir diyelim. Çünkü, biz DQ olup randevu beklemeye başladığımızda bu rakam 480 bin civarıydı. Umarım bu yıl çok daha iyi olsun.
-
İnşallah çok sıkıldık bu sürece başlarken 1 maksimum 2 yıla gideriz sanıyorduk pandemi öncesi gidenlerin sürecine bakarak, bakalım hakkımızda hayırlısı artık.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum