DV2025 Sohbet Odası
-
Zaten dediğim gibi, oturup bir grup insan manual olarak yapmaz bu filtrelemeyi. Bu bir uygulama modülüdür. Python'la, Go ile vs yazar, mevcut projenize entegre edersiniz. Eski projelere bile rahatlıkla entegre edilebilir, herhangi bir performans kaybına yol açmaz, sayı fazla diye sisteme bir etkisi olmaz.
Ayrıca USCIS'in ve diğer kurumların pandemi sonrası dijitalleşmeye ciddi bütçeler ayırdığına dair yazılar mevcut. Yıllık on milyarlarca dolar düzeyinde. Biz bu bütçelerin 10 binde birine bile çok uzak bütçelerle yaptık yıllar önce bu geliştiremelerin daha zorlarını çeşitli şirketler için. (Örneğin e-ticaret uygulamalarındaki görselle benzer ürün arama gibi) Dolayısıyla bunu hükümet her an entegre edebilir yazılımlarına.
Bence bu işi ciddiye alıp gerçekten isteyenler, paşa paşa 100-200 liraya kıysın gidip çektirsin fotoğrafçısında :) Zaten karı koca başvuruyorsanız 100'de 1 bir şansınız var, aman aman imkansız bir oran değil. Çıkacağı varken böyle saçma bir şey yüzünden patlamasın. İşin kötüsü haberiniz bile olmaz, içinizde hep bir soru işareti olarak kalır.
-
@emre911 katılıyorum. bu tarz bir sistemi geliştirmek çok zor değil, ben de buna benzer modüller geliştirdim geçmiş projelerimde. ayrıca sıfırdan geliştirmeye de gerek yok, özellikle yüz tanıma sistemi için bir sürü hazır sistem bulunabilir.
Geçmiş senelerde belki bu kontroller çok yapılmıyordu ama artık devreye alındığı yönünde söylentiler mevcut. Şu blog yazısında detaylar mevcut. FaceIt denilen teknoloji zaten amerikaya girişte uygulanıyormuş. Bunu dvlottery'e entegre etmiş olabilirler. Aşağıya detayları ve linki ekledim. Tabi yine de resmi rakamlar olmadığı için kaç başvuru bu yüzden eleniyor bilmemiz mümkün değil. Kriterlere uygun, yeni çekilmiş ( ya da en azından çekim tarihi bilgisi editlenmiş) bir fotoğraf ile katılmak faydamıza.
Recognition is implemented based on the FaceIt technology developed by Visionic. FaceIt technology is used by the Department of State (DoS) to screen people applying for any visa to enter the United States.
FaceIt works with images compliant with ISO / IEC 19794-5.
Each photo attached to the application for participation in the green card lottery is considered and its suitability for the recognition process is determined, and the following parameters are evaluated:
Is the head size large enough?
Cropping - is the face completely visible on the image?
Centering - is the face sufficiently centered?
Exposure - is the image not overexposed or underexposed?
The eyes are clearly visible - are there glasses on the person, and if so, are the eyes visible or hidden?
Focus - is the image well focused?
Compression - Was the image not overly compressed to remove skin details?
Texture - Does the surface of the skin contain textures suitable for use in face recognition?
Resolution - Does the image resolution exceed the minimum measured in pixels between the eyes?
Faceness - can an object detected in an image be called a human face or not?
At the stage of preparation, the photos are normalized - the computer rotates the images so that the eyes on them are located strictly horizontally (aligns the face with respect to the vertical axis) and crops the images to a new size, cutting off all unnecessary. The images are cropped so that the distance between the centers of the eyes in all images is the same, the brightness and contrast of the images are equalized. -
Kesinlikle öyle. Belki devlet kurumu olduğu için, bir de milyarlarca dolar bütçeyle gidip hazır modül kullanmazlar herhalde diye düşündüm. :) Ama bu teknolojileri halihazırda pazarlayan bir şirkete ihale verip çok daha hızlı da entegre ettirebilirler, sıfırdan bir altyapı oluşturmak yerine.
Ayrıca böyle bir özellik eklenirse haberimiz olur, sistem baştan reddeder ve girişe engel olur vs diye düşünen varsa yanılıyor. İşleyiş kesinlikle böyle olmaz. Anlık onbinlerce başvuru olduğundan sistemi ve veritabanını meşgul etmemek için başvuru datanız basit validasyonlar sonrası imaj dosyanızla birlikte kuyruğa (geçici data olarak) eklenir. Daha sonra asenkron çalışan servisler bu dataları kuyruktan okuyup üzerinde daha spesifik işlemler-validasyonlar yapıp ham data'yı, gerçek bir başvuru data'sına dönüştürüp asıl veritabanlarına kayıt eder. Bu validasyonlar sırasında yüklemiş olduğunuz fotoğraf, daha önceki senelerde yüklemiş olduğunuz sistemdeki fotoğraflarlarınızla oldukça hızlı bir şekilde karşılaştırılıp ya da imaj dosyanızın yaratılış-düzenleme tarihi gibi etiket tarihleri kontrol edilip yapay zeka modülleri tarafından başvurunuzun valid olup olmadığı kolaylıkla kararlaştırılabilir. Buna göre de başvuru işleme alınmadan reddedilmiş olur. Bundan haberiniz bile olmaz.
-
@emre911 doğrudur zaten güvenlik gereği bu tip bir modülü kendileri geliştirmek isterler. Sınırda kullanılan sistem şurada tanıtılmış https://www.cbp.gov/travel/biometrics
Bu kadar karmaşık kontroller olmayabilir ama benzeri bir sistemi DV lottery'e entegre etmeleri çok zor değildir sanırım. Dediğiniz gibi başvuru esnasında elemek zahmetli ve zaten böyle bir eleme işlemini başvuru esnasında yapıp kullanıcıyı bilgilendirmek çok da mantıklı olmaz. çekiliş öncesinde veya çekiliş sırasında arka planda çalıştırabilirler kolaylıkla. Kasım ayında başvurusu biten bir çekilişi bir sonraki sene Mayıs ayında açıkladıkları için data üzerinde oynayacak yeterli zamanlar var :) -
@emre911 bence bu çekilişi umursamadıklarını kabullenin, evet yazılım vs çok kolay bir şekilde ayırt edebilirler mi edebilirler ama etmiyorlar adamlar bir şeyleri geliştirme gibi bir amacı yok bu çekilişle alakalı
-
Herkese merhaba, dv 2025 in tam başlama tarihini bilen var mı?
-
@Uçan-hollandalı yazılı olarak evet uygulama olarak hayır diyebiliriz.
Ama şunuda tekrar ekliyim bunu daha öncede hep söyledim bu konudan bahsederken içinizin rahat etmesi için eğer ki ekstrem bir durumunuz yoksa evde 5 dakikanızı ayırıp fotoğraf çekin ve güncel fotoğrafla başvurun. Ben askerde olduğum için fotoğraf çekme şansım olmadı o sıra eşimde öyle olunca kendide güncel fotoğraf çekinmeden başvuruları tamamladı ama herhangi bir engeliniz yoksa 5 dakika ayırıp güncel fotoğraf çektirin ki sonuç olumsuz olsa bile acaba fotoğraftan mı oldu, şundan mı oldu gibi hiçbir zaman sonuca kavuşturamayacağınız sorulara düşmeyin -
@Beykentli abd hic bir sekilde elenenlerin neden elendigine dair bir bilgi paylasmiyor yanlis bilgi Verme lutfen.
-
@serel malesef
-
@Ovezgeldi aciklanmadi daha
-
Hiç belli olmaz o hocam. Türkiye'de eskiler iyi bilir, basit bir evrakı devletten almak bile ne büyük işkence ve külfetti. Kimsenin düzelebileceğine dair bir beklentisi bile yoktu. Şimdi dünyanın en iyi dijital belge sistemine sahibiz. Hatta belki de bu hükümetin 20 yıldaki en iyi icraatı denebilir bana göre.
Tabi ABD bir şeyleri geliştirir geliştirmez ayrı. Ben eşeği sağlam kazığa bağlamayı seviyorum biraz. İsteyen istediği gibi yapsın, denesin tabii ki. Sonuçta boşa uğraşan, şansını öldüren kendisi olacak.
-
@emre911 E-Devlet sistemini kesinlikle başarılı buluyorum, dediğiniz gibi herhangi bir belge alırken kırk takla atılırdı. Tek eleştirim sistemin belirli periyotlarda çöküyor olması, sağlık raporu için önce form doldurmak gerekiyor mesela ve sisteme saatlerdir girememistim. Yine de genel manada güzel bir sistem
-
@Rhonster Ekim'in ilk haftasında başlıyor diye biliyorum. Teşekkür ederim.
-
@Ovezgeldi 15 - 25 eylül arası başvuru klavuzu açıklanır. Bu klavuzda resmi olarak tam olarak başvuru tarihleri ve şartlar yazar.
-
@emre911 kesinlikle katılıyorum geçen başvurularda kullanılan fotoğrafı veya eski fotoğrafları senede 1 kere açılan başvuru için yeni başvuruda kullanmanın bir anlamı yok böyle bir riske gerek yok. risk almak isteyen şüpheye düşmek isteyen ne yaparsa yapsın orası ayrı konu. başvurunun kılavuzu yayınlanıyor hemen hemen her şey yazıyor.
-
@diablo_ercan Senede bir kere açılan başvuru için riske atmaya bence de değmez, en fazla bir fotoğrafçıda 50 lira verip taze resim çekinirler
-
@Uçan-hollandalı artık 150 tl oldu + digital olanına da para istiyorlar. :crying_face:
-
@Rhonster merhaba. Tabii ki ABD vermiyor ama ben o istatistiksel bilgileri zannederim Rusların bir web sitesinde okumuştum. Rusların hackerları dünyada çok güçlüdür, belki onlar bir yerlerden bu bilgileri illegal olarak elde etmişlerdir. O kadar çok aynı anda farklı farklı ülkelerde çalışıyorum ki inanın bir yerde okuduğumu ben de karıştırıyorum bir süre sonra. Rusça'da mı, İngilizce'de mi yoksa diğer dillerin birinde mi okudum bilmiyorum, dünden beri arıyorum.
-
@fredykrueger O tarz elenmeler çekilişi kazandıktan sonraki kontrollerde yaşanıyor. Çekiliş yalnızca şansa bağlı her başvuranın fotoğraflarını inceleseler ohooo
-
@Beykentli Lütfen asılsız bilgi vermeyelim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum