DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @cetinmutlu keşke her şey bu kadar pratik olsa ama maalesef turist vizesi daha da önem kazandı, ankara mülakatlarda çok yavaş hareket ediyor kazansanız bile mülakat almanız çok zor çok düşük değilse numaranız. Mayıs öncesinde vize almanızda fayda olacaktır .


  • @dytmelek bilgi için çok teşekkür ederim.


  • @Serapp teşekkürler bilgi için


  • @tolgasatir teşekkürler bilgi için

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 kidemde 3 un 1 I gerekli oda asagi yukari 10 hizmet demek


  • @Rhonster 12 yıllık memuriyet halen 4/1 de bir yanlışlık var gibi

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 bi danisin mutemetlige


  • Merhaba eşim ve ben 1 yıldır Amerikada greencard sahibi olarak yaşıyoruz. Ben bir firmada çalışıyorum, eşim ise hamile. Eşimin emekli anne ve babasına vize başvurusunda bulunduk fakat maalesef bugün ret aldılar. Neyi yanlış yapmışız diye düşünüyoruz fakat işin içinden çıkamadık. Türkiyede evleri, bankada paraları vs vardı. Bizde kalacaklarına, dogum için gelip geri döneceklerine dair detaylı plan bile yapmıştık, mektup vs çok etkilemiyor diye biliyorum onu bile hazırlamıştık. Tekrardan başvurmamızı önerir misiniz? Danışman desteği almamıştık, tüm evrakları biz hallettik. Greencard sürecini de kendimiz halletmiştik, o yüzden bir sıkıntı olacağını düşünmedik.

  • ⭐⭐

    @myildirimoguz merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. neden böyle bir değerlendirme yaptı görevli anlamak bu bilgiler ışığında zor. görüşmeye dair detayları biliyor musunuz? neler soruldu, cevap olarak ne verildi?

    DS-160 formu doldurmak için danışmanlık hizmetine ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, çok karmaşık bir form değil ingilizce bilgilniz var ise. DS-160 formunu eksiksiz ve hatasız doldurduysanız, US Contact information kısmına da kendi bilgilerinizi yazdıysanız geriye bu bilgilerin görüşme esnasında sorulan sorular ile uyuşup uyuşmadığı konusu kalıyor.


  • @tufank emekli olduklarını sorup onaylamışlar. Kızınız Amerikada mı yaşıyor falan diye sormuşlar, onlar da evet diyip bizim davet mektubunu vermişler. Onun dışında başka hiç birşey sormamışlar, maddiyata vs görmemişler. Kafamı tek kurcalayan şey mülakattan 2 hafta önce ds160 formunu güncelledik. 2 ay önce Istanbul dışına taşındılar ve benim yeni iş yerimi güncelledik. Bundan dolayı mı olmuştur acaba?

  • ⭐⭐

    @myildirimoguz çok ilginç olmuş gerçekten. genelde bu tip vize başvurularını, yani aile ziyaretlerini özellikle emekli olmuş belirli bir yaş üstü insanlar için olumlu değerlendiriyorlar. burada görevlinin ret vermesindeki neden neydi anlamakta güçlük çekiyorum. DS-160 formunu güncellemeniz bir dezavantaj değil. bu güncellenmiş DS-160 form bilgisini AIS ekranına girmiş miydiniz? görüşmeye bu son güncel DS-160 formu onay sayfası ile mi katıldılar? Ailenizin taşınmış olması buna bir neden oluşturmaz, formdaki adres bilgisinde hangisi yazılıydı? bu bilgiyi güncellemiş miydiniz? sizin iş yerinizi güncellemiş olmanız da sorun oluşturmaması lazım, aksine bilgileri güncel tutmanız açısından yararlı bile olmuştur. aklıma gelen tek neden görüşmede ziyaret nedenini net bir şekilde açıklamamış olmaları. davet mektubu yerine direk "çocuğumuzu ziyaret edeceğiz, yakında eşi doğum yapacak ve yanlarında olmak istiyoruz" bilgisini vermeleri sanki daha bir yararlı olurdu. Bunu görüşmede belirtme şansları olmuş mu? Görevli davet mektubu ve ek detayları tabi ki dikkate alabilir ama oradaki asıl beklenti sözel olarak bunu sizden duymaları. davet mektubu veya diğer destekleyici belgeleri görevli istemeden iletmemekte yarar var. önce sözlü olarak görüşmeyi tamamlayıp sonrasında eğer istiyorsa veya ihtiyaç duyuluyorsa davet mektubu verilebilir.


  • @tufank cevabınız için teşekkürler. Tüm güncellemeleri kendim yaptım, yeni ds 160 confirmation sayfasını çıkarttık. Evrakları defa defa kontrol ettik, hatta dosyalarına gereğinden fazla evrak koyduk lazım olur diye. Şanssız bir güne denk geldik demek ki. Ret almış olmak tekrardan başvuruyu etkiler mi? Aylardır bu vize görüşmesini bekliyorduk, yeni vize mülakat tarihi muhtemelen 1 sene sonraya çıkar. Kafamız karıştı ne yapacağız diye. Vaz mı geçelim acaba.

  • ⭐⭐

    @myildirimoguz takvimde yakın bir zamana randevu bulmak zor oluyor ret aldıktan sonra, her zaman böyle mi emin değilim belki bu dediğim konu geçici bir durumdur. yakın bir tarihe bulursanız tekrardan bir randevu alın. bence de şansız bir güne denk geldiniz, görevli yoğundu ve davet mektubunu dikkate almadı. bir dahaki görüşmede görevli talep etmediği sürece belge iletmemeleri ve ziyaret amacı sorulduğunda da bunu net bir şekilde ifade etmeleri konusunda ailenize bilgi verebilirsiniz. umarım faydası olur ve vizelerini alırlar.

  • ⭐⭐⭐

    @myildirimoguz öncelikle geçmiş olsun, şuan için genelde red alanlara 2025 mart nisan gibi tarih veriyor, bir ara ekim kasım açtı sonra tekradan 2025 e döndü randevuyu aldıktan sonra takip etmeniz lazım ara sıra sadece red alanlara özel günler açabiliyorlar yakın tarih


  • Selamlar, 8:45'te bulunan randevumdan onay belgemle ayrılmış bulunmaktayım. Değerlendirmeye Ankara'da alındım. Sadece tek gişe aktifti ve yaklaşık olarak 2 saat sürdü tüm işlemler. Kendimden bahsetmek gerekirse;
    B1/B2 vizesine başvurdum, firma sahibiyim, DS-160'da belirttiğim gibi ortak bir proje hakkında görüştüğüm firmadan davet aldım, OHIO'da bulunan bir firmanın deposunda sipariş vermiş olduğum malzemeler bulunuyor, malzemelerin hazmat olması sebebiyle paketlemeyi yapıp bana gönderecek olan firmanın tesisini de ziyaret edeceğim, OHIO'da bulunan ve malzeme tedarik ettiğim başka bir firmayla da görüşeceğim. Davet aldığım firma NY'de bulunuyor. Genel bilgiler bunlar.
    Mülakat aşamasına gelmek gerekirse,
    G:Görevli, B: Ben;
    B: Günaydın, nasılsınız?
    G: Günaydın, teşekkür ederim siz nasılsınız?
    B:Teşekkürler.
    G: Nereye gideceksiniz?
    B: NY ve OH.
    G: (Burada ingilizce bilip bilmediğimi ingilizce olarak sordu ve turistik, iş toplantısı sebebiyle giden herkese 2. sorudan sonra ingilizce devam etti.)
    G: Neden gideceksiniz?
    B: Burada bulunan ortak bir proje için beni davet eden firma ile toplantı yapacağım ve sipariş vermiş olduğum malzemeleri kontrol edeceğim.
    G: Ne malzeme sipariş verdiniz?
    B: Kimyasal malzeme siparişi vermiştim ve hazardous material olduğu için gidip kontrol etmek istiyorum. Bu malzemeler buraya getirildikten sonra tekrar gönderilmesi ve yenisinin gelmesi çok zaman alıyor ve problem oluyor.
    G: Firmanız aile şirketi mi?
    B: Evet ve bir şirketimiz daha var fakat bu konuştuklarımzı benimki hakkında. Firma tamamen benim. İsterseniz işlerimize dair belgeleri size sunabilirim. (elimdeki belge demetinden faturaları ve iş bağlamını çıkarıp alacakken belge görmek istemedi.)
    G: Şirketinizde kaç kişi çalışıyor?
    B: 11, 8 tam zamanlı ve 3 yarı-zamanlı.
    G: Vizeniz onaylandı, 1 hafta içerisinde ptt'den pasaportunuzu teslim alabilirisiniz.
    B: Teşekkürler, iyi günler.
    G: İyi günler.

    Mutlaka atladığım bir soru ya da cümle olmuştur fakat genel itibariyle böyleydi. Eğer detaylı bir planınız ya da amacınız varsa mutlaka bunu cümle arasına sıkıştırın. Benim mülakatın çoğunluğu sipariş verdiğim malzemeler üzerinden gerçekleşti. Eğer sipariş verdiğim malzemeleri kontrol etmek istediğimden bahsetmeseydim gidişimde herhangi bir sebep bulamayıp reddedebilirdi.

    Darısı herkesin başına. İyi günler.

  • ⭐⭐

    @Lgelada3daMgda tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ebaris86 ebaris86 

  • @Lgelada3daMgda hayırlı olsun hocam. 'Eğer detaylı bir planınız ya da amacınız varsa mutlaka bunu cümle arasına sıkıştırın.' Bu çok güzel bir detay iyi tatiller dilerim.


  • Selamlar öncelikle kendimden biraz bahsetmek istiyorum.2023 DV talihlisiydim,mağduru oldum.süreç boyunca dosya taşımak için bir çok konsolosluğa mail attım tek olumlu cevabı veren dominik cumhuriyeti olmuştu.evrakları hazırlayıp eşimle dominiğe gittik malesef süreci biz oradayken bitirdiler.Bunun psikolojisini bir türlü üzerimizden atamıyoruz.Ben evlenmeden önce F1 için başvuru yapmıştım 3 kere red aldım 2018 yılında.resmen ülke bana nasip olmuyor .bizde inat ettik turist vizesine başvurmak istiyoruz.ds260 formunu doldurmam bir dezavantaj olurmu?


  • teşekkür ederim, darısı herkesin başına.

  • ⭐⭐

    @Knyldrm Çok geçmiş olsun. DS160 formunu doldururken dikkat etmeniz gereken bir bölüm var sizin için.
    Bu iletiyi inceleyin lütfen. Bir de formu mali yıl bitince yani 30 Eylülden sonra doldurun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

177
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum