Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Ekto-Oktan hayır mümkün değil.

  • ⭐⭐

    1- Bu başlığın ilk iletisinde bu bilgiler mevcut. DS-160 formu “ceac” üzerinden, randevu ise “ais” üzerinden alınıyor. DS-160 formunu tamamlamadan da bir randevu alabilirsiniz. Ama randevuya gitmeden önce formunuz tamamlanmış olmalı.

    2- DS-160 formu geçersiz kalmaz. Tamamlanmayan / imzalanmayan bir form 30 gün içerisinde silinir. Tamamladıysanız geçen süre önemli değil. DS-160 formu tamamladıktan sonra bir daha güncellenemez. Değişen bilgiler var ise yeni bir DS-160 formu doldurulur. Randevuya kısa bir süre kala AIS üzerinden hangi DS-160 form numarası ile görüşmeye gireceğinizi belirleyebiliriz. Yalnız bu bilgiyi randevuyu iptal etmeden 1 kereye mahsus güncelleyebiliriz.

    3- Sisteme girip formu doldurmaya başlarsanız sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Sayfa sayfa kaydedilir, yarım bırakıp devam edebilirsiniz. Belirlediğiniz güvenlik sorusu ve diğer cevaplarla formu “retrieve application” ile çağırabilirsiniz.

    4- yukarıda 2. soruda bunu cevapladım.

    5- herkes için ayrı ayrı DS-160 formu doldurulur. Randevu ise AIS üzerinden grup randevusu şeklinde alınır tek bir hesap üzerinden alınır.

    6- 5. Soruda cevabı mevcut.

    7- Randevu ile form arasında doğrudan bir bağ yok. Randevuyu açık olan bir tarihe alıp daha sonra uygunluğa göre istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz. ( randevuyu yeniden planla seçeneğiyle)

    Lütfen bu başlığın ilk iletisinden itibaren okuyunuz.

    @hilal99, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar. Sistemi ben kendim ve eşim adına amerika vizesine basvurucam

    1. Öncelikle Ds160 formu ile randevu sitesi farklı mi.

    2. Randevu 1 yıl sonraya verildiği için ds160 geçersiz kalacak. Bu arada shengen almaya calisip onlari da eklemek istiyorum forma. Ds160 formu kaç kez ve nasıl güncellenir.

    3. İlk ds160 form doldurmada tüm bilgileri girmemiz gerekir mi . Değilse hangileri yeterli.

    4. Ds160 guncellerken randevu ile ilgili sitede bir değişiklik yapmamız gerekiyor mu . Kaç kez degisiklik yapabiliriz.

    5.Ben ve eşim ikimiz aynı anda mülakata gitmek istiyoruz. Ds160 ayrı ayrı 2 farklı form mu doldurmaliyiz yoksa 1 ekrandan 2 kişi için dolmuş oluyor mu .
    6. Ayrı ayrı dolduruluyorsa aynı tarihe nasıl randevu alabiliriz aynı anda mülakat için.
    7.Son olarak randevu tarihini one çekmek için form veya sitede herhangi bir değişiklik yapılması gerekiyor mu

  • ⭐⭐

    @hilal99 Sorularınızın cevabı bu başlığın ilk iletisinde mevcut. Orada bulunan şu dosyalara baktınız mı? DS160 FORMU DOLDURMA.pdf
    UCRET YATIRMA VE RANDEVU ALMA.pdf

    @hilal99, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba Ds160 da:
    +Have ever used other name?
    Kızlık soyadı yazılmıyor mu.
    +national identification number tc kimlik no mu

    • pasaport book number pasaport numaramiz mi
      +Sign and Submit Application dersek form tekrar guncellenebiliyor mu ilerde
      +ds160 doldurmadan sadece bastaki verdigi numara ile direk ödemeye geçebiliyor muyuz . Yani sadece randevu icin kayit acip İlerde doldursak olur mu
      +Have you ever served in the military?
      Askerlik yapanlar yes mi dicek

  • tufan hocam ayağına taş deymesin arı gibi çalışıyorsun maşallah


  • @tufank evet oraya baktım ama ordan sonra bunlar kafama takıldı. Çevirince böyle olması gerekmiyor mu diye

  • ⭐⭐

    @hilal99 Other names kısmına, mevcut ad soyadınız haricinde kullandığınız tüm “ad-soyad”kombinasyonlarını yazmanız gerekiyor, buna kızlık soyadı da dahil. “National identification number” kimlik numaranız oluyor, doğrudur. “Passport/Travel Document Number:” kısmına pasaport numaranızı yazıyorsunuz, harf ile birlikte. "Have you ever served in the military? " askerlikle ilgili, tıklarsanız askerlik ile ilgil bilgileri soracak.


  • @tufank Peki Hocam Ben Komple bu başvuruyu silersem bu yatırdığım vize ücreti ne kadar süre geçerli oluyor ve yeniden randevu oluşturup yeni bir DS-160 ile randevu alabiliyormuyum? çünkü DS-160 Değiştirme hakkım doldu.

  • ⭐⭐

    @Ekto-Oktan ödeme tarihinizden itibaren 365 gün geçerli. 365 gün içerisinde yeni bir randevu almanız gerekecek. bu aldığınız tarih ödeme tarihinizden 1 yıl sonra olabilir bu önemli değil. önemli olan bu süre içerisinde bir randevu almak.


  • Merhaba annem ve babam icin turist vizesi basvurusnda bulunduk. Ancak en erken tarih 24 agustos 2024. bu tarihi erkene cekebiliyormusuz ama ne zaman denesem erken tarih yok. o tarihte hala amerikada yasayacagimiz bile kesin degil. tarihi erkene almak icin belirli saatlerde vs girmem gerekir mi? ya da tamamen sans mi?

  • ⭐⭐⭐

    @kubra94 yani takip etmeniz gerekiyor yada yazılım aracılığı ile öne çekebiliyoruz. 2 kişi bu aralar gerçekten zor ama imkansız değil sık sık takip edin.


  • Herkese merhaba , 25.08.2023 Cuma günü saat 08 de Ankarada eşimle beraber Turist vizesi görüşmemizi gerçekleştirdik. Turist vizemiz onaylandı . Buradaki bilgilerden epeyce faydalandım . Buraya tecrübelerini yazan herkese çok teşekkür ediyorum . Görüşme ile alakalı deneyimlerimi mülakat deneyimleri sayfasında paylaşıyor olacağım


  • Arkadaslar , vizemiz onaylandı ve pasaportlar Ankaradaki PTT ye gidecek , ben Ankara da yaşamıyorum , sadece pasaportları almak için Ankaraya gitmek de istemiyorum . Bunun bir çözümü var mıdır ? Ankaradaki PTT ile iletişime geçilip kendi adresime ya da bulunduğum şehirdeki PTT ye yönlendirme yapabiliyor muyum ? Ailemden birisinin alması da m
    mümkün değil vermezler diye düşünüyorum . Pasaportları PTT den almayınca ne yapıyorlar ? Konsolosluğa geri mi gönderiyorlar ?

  • ⭐⭐

    @koray__1158 vize basımından sonra teslimat adresi değiştirilemiyor maalesef. PTT tarafında başka şubeye de yönlendirme yapmıyorlar diye biliyorum. Başkası sizin adınıza alabilir ancak vekalet vermeniz gerekiyor.


  • @koray__1158 aynısını yaşadım. Yönlendirme kesinlikle yapılmıyor. Çakal yurdum insanı ekstra ücret ödememek için bedava kargoyu seçip, kargo levent ptt'ye geldikten sonra ücretsiz yönlendirme yaptığı için PTT değiştirmiş bunu. Resmi yazıyı gördüm diyeyim size.

    Başıma geldiği için istanbulda 1 2 gün daha kalip teslim aldım leventten.

  • ⭐⭐⭐

    @koray__1158 randevu ekranında özel teslimat seçeneği aktif ise ve vizeniz henüz basılmadıysa ücretini ödeyip adrese çekmeyi deneyin ama aktif değil ise maalesef eşinizinkini bile size muvaffakatname olmadan vermiyorlar


  • @charon Peki pasaportu PTT den almak için kaç gün süremiz var ? Almazsak ne oluyor ?

  • ⭐⭐⭐

    @koray__1158 Ben sormuştum eşimin pasaportu bana verilmemişti ne zamana kadar gelmemiz lazım dediğimda 1 ay içerisinde almanız gerekiyor demişlerdi ama İstanbul Levent şubeydi bu Ankara nın yoğunluğu farklı vs olabilir sorun olmaması adına arayıp sormanızda fayda var yada orda bir akrabanız var ise Noter den yazı alıp gönderebilirsiniz onlara çok uzak kalıyor ise size


  • Bugün kayınvalidemi gönderip sordurcam bakalım ne diyecekler , ben parasını verip kendi adresime yönlendirmek istiyorum burada bir sahtekarlık yada kötüye kullanma yok ki . Anlamadım bu uygulama çok saçma olmuş . Ben zaten kendi adresime gönderilebildiğini bilseydim o şekilde yapardım en başta . Acemiliğime geldi.

  • ⭐⭐⭐

    @koray__1158 alıcının siz olduğunuzu kanıtlamanız ve bir sürü evrak işi olması demek bu da o yüzden bunu yapmazlar devlet kurumu en nihayetinde. telefonda biri arıyor yada mail atıyor nerden bilecekler gerçekten şahıs o kişi mi ? içindeki de önemli bir evrak. vekaletname ile kayınvalideniz alabilir onun dışında vermezler ikiniz de vekalet vermeniz lazım ptt den evrak alabilmesi için.

  • ⭐⭐

    @koray__1158 güvenlik için önemli, sonuçta giden gelen evrak pasaport. randevu alma aşamasında ve pasaportunuz basılıncaya kadar size özel teslimat adresi seçmek için şans tanıyorlar. siz bu seçimi yapmadığınız zaman orada belirtilen adrese gidip almanız gerekiyor. bunun haricinde bir yönlendirme yapmıyorlar. diğer opsiyonda alacak kişiyi noterden atamanız ve bu belge ile sizin adınıza alması. bu belge olmadan kesinlikle pasaportu vermezler. sonuçta teslim alan kişi ile aranızdaki durumu bilmiyorlar, böyle bir sorumluluğa girmek istemez kimse.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum