Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 120.4k 195

• Vizeye başvurduk bakalım. Hayırlısı inşallah.

• Arkadaşlar kafama takılan bir soru var. 6 aydan kısa kalmalı turist vizesine başvurmuştum. Şimdi Kanada'ya gidip TS2023 programı ile çalışma vizesine başvurup bu vizeyi aldığımda 3 yıl boyunca ülkeden çıkmadan kalabiliyor muyum? Yoksa 6 aydan kısa süreli kaldığımda çalışabiliyor muyum? Bilgisi olup paylaşabilecek varsa sevinirim. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar, kanadanın türkiye vatandaşına sağladığı 3 yıllık work permit hakkında bilgilerinizi paylaşır mısınız? 25 eylüle kadar kanadaya girmiş olmam mı gerekiyor yoksa vize başvurusu yapmış olmam yeterli mi?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Laçin-Boz Merhaba,evet sadece Kanada icinden TS2023 e basvuru yapabiliyorsunuz.

• @Julio-Covanni

Benim mesajı alıntılayıp cevap yazmışsınız ama silmişsiniz. Bir sebebi var mı acaba?

• @fikide ilk önce ülkedeki statünüz turist olacak. O vize size ülkede 180 gün turist olarak kalma hakkı veriyor. (Havaalanında gümrük memuru başka bir ibare ve daha kısa kalış süresi vermedi ise) daha sonra çalışma izni için başvuru yaptınız ve çıktığında 3 yıl kalabiliyorsunuz bildiğim kadarı ile.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Julio-Covanni, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@ikizbabasi
    Kanada'ya turist olarak 4-5 gunlugune kısa sureligine v.b. seyahat edip TS2023 basvurusu yapanlar sonrada neticesi belli olmadan kanada dısına cıkanlarına çalışma izni veriliyor mu ?

Şimdiye kadar bu minvalde çalışma izni alan tek bir kişi ne gorduk / nede duyduk..

Genelde soylemler ve duyumlar kanada icinde bir suredir yaşayan ve ögrenci statusunde olan kitleye calısma izni onaylanmıs onlarında hepsinede 3 yıllık calisma izni verilmemiş.

Kimine 1 yıllık kimine 2 yıllık v.b. çalisma izni çıkmış.

Yani basvuran herkese standart 3 yıllık calısma izni onaylanyor soylemi gercekte yok gibi.. Özellikle turist olarak kanada'ya gidip basvuru yapıp sonra kanada dısına cıkanlardan henuz calısma izni alan yok gibi.

TS2023 basvuruları resmi olarak 29 mart itibari ile başlatıldı ve aradan yaklaşık 5 ay geçti. Uzun bir surec ve turist olarak basvuru yapıp TS2023 calisma izni alan henuz yok gibi.

Sıkıntısı nedir acaba bunun

• @Julio-Covanni çalışma izni çıkmış birine ulaşmak istiyorsanız bunu bir kere burda sormanız yeterli bence yada infial yaratmak istiyorsanız yeri burası değil bence. Alper Kırtıl bey var danımşman olarak kanadada görev yapıyor. Her gün üç beş kişi çalışma izinlerimiz gelmeye başladı diye söylüyor. Çalışma izni çıkan size ve bize bunu söyleyip paylaşmak zorunda değil. Buradan kimseye çalışma izni henüz çıkmamış olabilir sizin de duyamamanız kimseye çıkmadı anlamına gelmiyor. Herkesin içinde bir umut ya vize bekliyor ya çalışma izni böyle kimseye çıkmıyor yalan haber diyerek kimsenin moralini bozmayın lütfen.

• 25 eylül süresi uzatıldı mı ? 25 eylülden sonra gene calışma izni başvurusu olacak mı ?

• Bir sorum olacaktı nişanlım kanadalı ve bende an itibariyle greencard kazandım ve mülakatı geçtim. Amerikaya gittikten sonra greencardla kanadayı kolaylıkla ziyaret edebilir miyim?

• Bu ileti silindi!

• @grounddreamer iyi günler kolay gelsin gidiş geliş öncesi ve Kanada da bulunma süreçleri hakkında önerileriniz nedir siz gidip geldiniz herhangi bir tavsiyeniz var mı otelde mi airbnb mi konaklama öneriniz nedir masraflar ne durumda olmakta şuanda uçak bileti aktarmalı gidiş-dönüş 21-22 bin lira bulunuyor montreal için aktarmada vize talebi oldu mu transit esnasında

• @nbbyr Ben Seattle a gittim ( Amerikan vizem vardı ) . Helsinki üzerinden aktarmalı olarak gittim. Normal şartlarda Pasaportta Canada veya Amerika vizesi varsa Transit vize muafiyeti var ama son dönemde bu konuda bazı sıkıntı yaşanlar oldu. O yüzden bu konuda maalesef net bilgi vermem yanıltıcı olur. Ancak kendi tecrübelerimi aktarabilirim.

Aktarma ile ilgili herhangi bir problem yaşamadım. Bir kaç gün Seattle da konakladıktan sonra Vancouver a otobüs ile gittim. Vancouver da Hostelde kaldım. UBC nin bir hosteli var Odalar tek kişilik fakat Banyo / Tuvalet ortak kullanım. Eğer müsaitlik bulabilirseniz tavsiye ederim kısa süreli konaklama için oldukça uygundu. Ama fiyat konusu hem otel hem airbnb için o anki yoğunluk durumuna bağlı olarak değişiyor.

Googleflights ve Skyscanner da hem bilet hem otel bakabilirsiniz . Aramalarınızı yaparken gizli sekmeye özen gösterin çünkü üst üste arama yaptığınızda fiyat artışları oluyor.

• @grounddreamer, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@grounddreamer Merhabalar ;zaten olması gerek o şekilde.

Daha öncede söylediğim gibi. " TS2023 " ten faydalanmanız diğer elde ettiğiniz statülerinizde bir değişiklik yapmaz.

Peki çalışma izni onaylanmaz ise kanada'ya tekrar turist olarak girişlerde sorun yaratırmı ? Neticede turist olarak gelme niyetinizi daha önce work permit olarak değiştirmek niyeti olmuş ve ts2023 başvurusu yaptığınız belli. Pasaport kontrol memuru tüm bu başvuruları ekran üzerinde gorüyor

• @grounddreamer seattle - vancouver arası otobus ile gecişlerde sınır kontrol pasaport kontrolu oluyor mu ? neler soruyorlar ..ve en önemlisi pasaporta kanada giriş damgası basıyorlarmı ? damgada kaç gün kalış izni oluyor ?
    vancouver'dan sonra tekrar seattle geri dönus yapılıyor mu ?
    diğer soru 3 yıllık calisma izniniz çıktı mı ? sanıyorum ts2023 basvurusu icin gittiniz ve basvuru yapıp geri döndunuz ?
    Kanada'ya deniz - tren ile yapılan yolculuklarda ircc sistemde giriş ve çıkış tarihlerinin sorgulanamadıgı söyleniyor. Yani sizin kanada içinde mi yoksa dışındamı oldugunuzu sistemden göremiyorlarmış.

• @nbbyr
    transit ucuslarda galiba biletleri aynı pnr numarası ile olmalı. onun dısında zaten iniş yaptıgınız ulkede paspaort kontrol bolumune gitmediginiz icin sorun olmaz..
    cunku ulkeye giris yapmıyorsun havalimanının içindesin..

zaten ucaga ilk binis yerinde kontrol ediyorlar durumunuzu bir sorun olursa ucaga almazlar en başından eger ucaga alırlarsa zaten trnasitte sorun olmaz. zaten onun dısında kanada vizesi oldugu icin sorun olmaz.

Benzer Başlıklar

• Ön Lisans Diplomalarının Kanada'da Geçerliliği

Kanada
    1
    0 Oy
    1 İleti
    153 Bakış
    NezzstN
    Açık öğretim ön lisansı IRCC için akredite edebiliyor muyuz associate diploma olarak?
  • Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

Kanada
    51
    1
    1 Oy
    51 İleti
    6k Bakış
    lorenZoL
    @Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
  • Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

Kanada
    226
    32 Oy
    226 İleti
    19k Bakış
    lorenZoL
    şu an guncel crs taban puanınız nedir?
  • Kanada mı ? Amerika mı ?

Taşındı Kanada
    131
    -3 Oy
    131 İleti
    12k Bakış
    V
    @üçgen kanada çok yanlış tercih olur. Gidenlerin hepsi bin pişman. İyice detayları inceleyin ona göre plan yapın. Kanada güzellemesi yapanlara övenlere aldanmayın. TS2023 ile work permit alanların çoğu mağdur ve beklentilerini bulamadılar. Kalıcı oturum almaları imkansız.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k