Merhaba,
16 yaşındayım. Teyzem yaklaşık 4-5 ay önce ABD turist vizesi aldı. Başvuru sırasında seyahat planında arkadaşıyla gitmeyi düşünüyordu ancak sonradan araları bozulduğu için bu plan gerçekleşmedi.
Ben şu anda 10. sınıf öğrencisiyim ve 1 hafta sonra yaz tatiline gireceğim. Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. Annem ve babamın düzenli gelirleri var ve seyahat masraflarını karşılayabilecek durumdalar.
Merak ettiğim konu şu: ABD turist vizesine başvurmadan önce, seyahat geçmişi oluşturmak amacıyla en az bir kez Kuzey Makedonya gibi bir ülkeye gidip dönmem faydalı olur mu? Yoksa daha önce yurtdışına çıkmamış olmam başvuru açısından çok önemli bir dezavantaj sayılmaz mı?
Bir de aklıma takılan başka bir konu var. Ablam şu anda üniversite 3. sınıfta ve mülakat zamanı geldiğinde son sınıf öğrencisi olacak. ablamda hiç yurtdışına çıkmadı Elbette son sınıfta olması vize reddi alacağı anlamına gelmez ve hiç yurtdışına çıkmadan da vize alan insanlar olduğunu biliyorum. Ancak varsayalım ki ablam 214(b) kapsamında ret aldı. Böyle bir durumda onun reddedilmesi benim başvurumun sonucunu etkiler mi, yoksa her başvuru tamamen bireysel olarak mı değerlendirilir?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Gelişme olduğunda buradan güncelleme yazacağım, benzer durumda olan kişilerinde faydalanması için.