Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @deep_blue Bunlardan biride benim. Düşün case number a sahip olduğum için nasıl olsa bana sıra gelir sanıyordum. DS-260 formu erken submit etmenin önemini bilmiyordum


  • @deep_blue Foruma üye olduktan sonra çok şey öğrendim ve söylenenler de doğru çıkıyordu. Zaman ilerliyordu ve mülakat gelmiyordu, ancak dosya taşıyarak mülakat alabildim. Forumdaki faydalı bilgiler için çok teşekkür ediyorum


  • @debbieLA77 Bu forumda insanlar bilgi ve tecrübelerini saygılı ve seviyeli şekilde paylaşıyorlar. Ben faydalı buluyorum


  • @Murat-4, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @ozzy22 bilemiyorum bugün beni +263 ile başlayan numara aradı baktım zimbabve ne alaka, nereden buldun, salladındamı tutturdun, ilginç. 🤷🏼♂

    benide whatapp tan 243 ile başlayan bir numara aramış.baktım Demokratik Kongo Cumhuriyeti çıktı .ne oluyor bilgisi olan varmı?


  • @clourpoint ben bilmiyorum ama kimsenin de net bilgiye sahip olduğunu sanmam, hep söylentiler dolaşıyor ortada.


  • @Nurca Sizin adınıza çok sevindim. İşte hep söylendi, okuyan, araştıran, çabalayan bir şekilde sonuca ulaşacak diye. Tabi bu saydıklarımızı layıkıyla yapıp neticeye ulaşamayan arkadaşlarımız da olmuştur muhakkak. Sürecin bir kısmında şans faktörü de devreye giriyor diye düşünüyorum.


  • Geçen sene ne kadar ümitliydim. Bu sene öylesine bir başvuru olacak benim için.


  • @caliskanpr Ümidinizi kaybetmeyin biz de defalarca başvurduk ve şimdi hayatımızın ikinci yarısını US’de yaşayarak geçirmeye hazırlanıyoruz. Yarının bizlere ne getireceğini kim bilebilirki…🍀

  • ⭐⭐

    Ben de önlisans optisyenlik mezunuyum. Devlete ataması bildiğim kadarıyla yok. Polislik zabıtalık mantıklı geliyor onu da şimdi düşünmüyorum yoksa kpss den yüksek puan alabileceğime inanıyorum. Buradan mezun olmadan önce çok üniversite kazandım gitmedim bıraktım... En son optisyenliği bitirdim hadi dedim dgs çalışayım 5544 sıralama yaptım sayısaldan hacettepede 4 yıllığa bir bölüme girdim baktım olmuyor bıraktım. Yaşım 26 oldu bu saatten sonra tekrar üniversiteye gireyim edeyim hevesi de kalmadı bende... Paramı biriktirip ayda 1-2-3 bin kenara koyuyorum sonra koyduğum paranın dolar karşılığına bakıp görmezden geliyorum. WOT desen yapamıyorum lisans mezunu değilim diye tek avantajım ingilizcem var, oda greencard çıkmadan bir işe yaramıyor. Öyle mayıstan mayısı bekler hale geldim 🙂


  • @Birgariphayat Önermeyerek başlıyorum ama sorunuzu cevaplamak üzerine iyi bir avukatla çalışır ve bahsettiginiz iltica nedenlerinden birine gerçek bir hikayenizle desteklerseniz iltica edebilirsiniz.İltica , iltica ettiginiz devlet ve sizin aranızda oldugu icin T.C'nin bundan haberi olmaz fakat bu sizin güvenlik amacları ile t.c den uzaklastıgınız icin ABD vatandaslıgı alana kadar TC ye girememeniz,girseniz de ilticanızın düşmesi anlamına gelir.Türkiye üzerinden iltica baya zor olmakla beraber ABD de bulunuyorsanız bu sureci baslatıp onay almanız daha kolay olur.


  • @teknomer Şimdiden yapabliyorsanız AOS denemenizi , yapamıyorsanız diğer ülke konsolosluklarıyla maillaşığp dosya tasımanızı öneriyorum.Başka bir ülkede oturum izniniz varsa işiniz kolay olacaktır yoksa geçen sene oturum istemeden mülakat veren ülkeleri araştırmanızı ve başvurmanızı öneririm.Sürecinizde başarılar , umarım her şey istediginiz gibi olur veya Ankara cok iyi başlar ve bunların hic birine gerek kalmaz.


  • @newbie97 Pes etmek yok, umarım önümüzdeki Mayıs size güzel haberler getirir. Sürecin başladıktan sonra ne kadar zorlaşacağını da gözardı etmeyin, eğer imkanınız varsa şimdiden ABD turist vizesine başvurun.


  • @Sabri-FT Aslında herkesin aklına ilk olarak Yazılım Geliştiriciliği ve Doktorluk geliyor çünkü bunlar evrensel meslekler. Evet ilk seçenekler bunlar, gayet de mantıklılar, fakat diyelim ki olmadı, sıradan bir üniversiteden İşletme mezunu olmak hiçbir şey katmaz diye düşünüyorum. Öte yandan bir zanaat öğrenmek, o alanda uzmanlaşmak çok mantıklı. Örneğin; Kuaförlük, Tesisatlık v.b gibi. Bu tarz mesleklerin ne yazık ki ülkemizde bir değeri yok(evet, buna sebep olan bir çok etmen var) ancak ABD'de bu meslekleri yaparak çok iyi paralar kazanılabiliyor, güzel hayatlar yaşanılabiliyor. Özellikle ABD'de "Türk Berber" bulamadığı için durumdan mutsuz olan çok insan duydum. 🙃


  • Bu ileti silindi!

  • @tolgado merhaba öncelikle teşekkür ederim. Fakat GreenCard kazananı olduğum için Amerika vize görüşmelerinde negatifliğe sebep olup turist vizesini reddediyorlarmış. Aktif vizem ne yazık ki yok. Ayrıca dosyam current olmadan diğer ülkelere de ne yazık ki taşıyamıyorum. Geçen seneki tecrübeleri her gün okuyorum. Dosyam tahminen Mart-Nisan gibi ancak current olacak. Ondan sonra dosya taşıma için mailleşmelere başlayacağım. Aktif olarak hiçbir ülkeye vizem bulunmuyor.


  • @teknomer Dosyanızı taşımak için current olmanız gerekmiyor. DV2023’de örnekleri çok bunun. Dosya taşımak için Nisan Mayıs’ı beklemeyin kesinlikle. Bu sene, geçen seneden daha çok taşıma talebi olacak gibi duruyor.


  • @deep_blue dosya current olmadan KCC üzerinden taşınmıyor mu? Elçilikler önce current olmamızı beklemiyor mu? Ben önceki mülakat deneyimlerinden öyle anlamıştım.

  • ⭐⭐

    @teknomer Dosyanizi tasimak icin oncelikle tipik yollardan birine cabalamanizi oneririrm ki surec daha garanti ve sefil degil. Ozellikle son iki senedir kosulsuz dosya tasimis olmak bunun her sene devam edecegi, ya da ayni ulkelerin buna olur gozuyle bakacagi anlamina gelmiyor. Eger imkaniniz varsa basarili konsolosuk performansi olan bir yere calisma/ogrenim gibi yollarla gidebilmeyi calismanizi oneririrm.

    NOT: CN'niz aktif olmadan dosya tasiyabilirsiniz ama bunun icin DV2024 icin mali yilin baslamasini beklemelisiniz.


  • @lumos Türkiye’de asistanlık eğitimi almaktayım. Uzman doktor olacağım. Diğer ülkelere çalışma/eğitim için gidemiyorum. O yüzden mali süreç başladığı gibi bütün konsolosluklara direkt mail atabilir miyim?


  • @teknomer O konuyu DV2024 kazananları sayfasında yazmanız daha faydalı olacaktır. Bu arada vaktiniz var, imkanını da varsa Amerika vizesi için başvurusunu da araştırmanızı öneririm. DV2023 kazananı 27K'larda olan bir arkadaşım avukat aracılığı ile oraya giderek işini halletti. Ama talihli olarak sizin sürecinizi etkiler mi bilgim yok, arkadaşımda çıkmadan önce de vize vardı. Ama araştırın derim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum