DV2025 Sohbet Odası
-
@ozzy22 Cevap için teşekkür ederim.Dediginiz gibi lisans prestiji eskisi kalmadı ama benim asıl sorunum yaşla ilgili.Kendimi çok geç kalmış ve gençliğini yaşayamamış hissediyorum
-
@Birgariphayat Almanya’nın şu sıralar Tekniker ve Tekniksey ihtiyacı çok fazla. Şu sıralar alımları kolaylaştırmak için bir takım yasalar çıkartıyorlar. Hatta bunlardan biri de Ocak 2024’te yürürlüğe girecek. O yüzden ben olsam vakit kaybetmeden süreci başlatırdım. İleri yıllarda bu ihtiyaç karşılanırsa oraya gitmek daha da zorlaşabilir. Durumunu bilemiyorum ama imkanın varsa en azından A2 Almanca sertifikası al. Çok faydası olacak sana.
-
@Birgariphayat Tabi GC’a başvurmaya devam et bence. Çıkarsa duruma göre o anki şartlara göre değerlendirirsin. Hayallerinin peşinden koş kardeşim. Hayat su gibi akıp gidiyor malesef. Her nekadar bizim ülkemizde öyle kabul edilse de kariyer her şey değil. Mutlu olmadıktan sonra 10 tane lisans diploman olsa ne olacak… Daha hayatının baharındasın çok şeyler başarabilirsin eminim. 💪 Yolun açık olsun. 🙏
-
@deep_blue Cevap ve güzel temenninizden dolayı teşekkür ederim.Gitme fikri daha mantıklı ve doğru yol gibi geldi sanırım bu yolu degerlendireceğim,çok sağolun tekrardan..
-
@Birgariphayat Daha çok gençsiniz. 24 yaş bence geç kalmış hissi için erken :) Önünüzde büyük bir hayat var. Umarum her şey dilediğiniz gibi olur. Bence Almanya seçeneğini kesinlikle değerlendirin. Kim bilir belki orası Amerika hayaliniz için bir basamakta olabilir.
-
@ozzy22 İnanılmaz motive oldum.Harikasınız çok teşekkür ederim 😊
-
@Birgariphayat, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Forumda fazla aktif değilim arada bakıyorum kafamda hayatımla ilgili vermem gereken bir karar var ve ne yapacağımı bilmediğimden forumdaki sevgili abilerime ve kardeşlerime danışmak istedim. 24 yaşında teknikerim şu sıralar Almanya'ya gitme şansım var (gönlüm ABD istese de olmadı).Önümüzde DGS sınavı sayesinde mühendislik okuyabilirim ama bunun sonucunda en az 2-3- yıl daha burda kalmam anlamına geliyor ama buna dayanacak gücüm var mı bilmiyorum.Siz bana ne yapmamı önerirsiniz 26-27 yaşında yeni mezun mühendis olarak mı yurtdışı yapmalı yoksa şuan gidip gençliğimin baharinda mı yapmak istediklerimi yapmalıyım.Simdiden değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim..
eylül sonu gibi 38 yaşımı bitirip 39'a gireceğim. eşim de 33 yaşında. başvuru için kendimize bir süre koymadık. söyleceklerim bu kadar :)
-
@Birgariphayat Şuanki aklım olsa ben de ne kadar erken o kadar iyi der giderdim. Tercih sizin tabi ki
-
@misha90 Olması gereken bu sanırım teşekkür ederim.
-
@nicky İradeniz çok güçlüymüş ben o kadar dayanamam
-
@Birgariphayat Mühendis ve almanca bilen biri olarak gitmeni daha sağlıklı buluyorum, eğer bilgisayar ile ilgiliyse kesinlikle lisansa tamamlamandan yanayım. Yurtdışında ki insanlar üniversiteye değer veriyorlar, nihai karar elbette seni ancak yine de değerlendir derim. Yalnızca 3 yılından feragat etmiş olacaksın ancak o arada Almanca çalışmanada vakit kalır en azından
Edit: Lisansa tamamlamak istediğin bölümün hangi üniversitede olması da çok önemli, yani bir Nişantaşı üniversitesi ile İTÜ bir değil.
-
@Uçan-hollandalı Merhaba vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.Bolumum inşaat ile ilgili yani inşaat mühendisliği olacak eğer kalırsam.İşin özü aslında Almanya'yı da almancayi da hiç sevmiyorum ama hayat şartlarından ötürü bu düşünceye kapıldım.Almanya üzerinden ABD ye gitmemi önerdiler nasıl olacak bilmiyorum ama bu fikir bana daha cazip göründü.
-
@Birgariphayat Sizi anlıyorum hocam ben de sağlıkçıyım aynı zamanda, Almanya muhabbetleri yapan çok oldu çevremde ancak dediğiniz gibi yani Alman diline karşı bir his beslemediğim için her zaman kalbimde ABD olacak. KTÜ inşaat mühendisi arkadaşım şuan da sigortasız çalışıyor, sektörü öyle özetleyeyim bu arada
-
@Uçan-hollandalı Neresi olursa olsun arkana bakmadan gitmek şuan için en mantıklı çözüm gibi.ABD hayali de başka bahara kaldı
-
@Birgariphayat Bazen diyorum ki dmax kanalında ki Mürsel gibi Amerikan arıcılık kulüplerine girip kendi yaşıtım bir kız mı bulsam.
Mürsel'de ne ingilizce ne de Türkçe var ama adam güzel bir hayat yaşıyor ABD de 🤣
-
@Uçan-hollandalı Eğer kız bulup evlenme hayaliniz varsa ve biraz dil biliyorsaniz tinderi denemenizi öneririm.Genc yaşlı demeden nikahı basıp vatandaşlık alabilirsiniz😅bana böyle şeyler ters olduğundan fazla üzerine dusmuyorum
-
1 Ağustos gününde geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 7 kuruş zam gelecek, fiyatlar pompaya yansıyacak ardından pompalar halka yansıyacak. Herkese günaydınlar efendim
-
Bu ileti silindi! -
@GizemYılmazz Düşüncelerinizi belirtebilirsiniz bunda herhangi bir problem yok :)
-

artık uluslararası teknolojik dolandırıyorlar, yok öyle yastık altındaki altınları getir falan, bitcoin soruyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum