DV2024 Sohbet Odası
-
Şu sürecini imzasına taşımayanlara cevap vermeyin. Yeter artık ne anlamaz insanlar var.
-
@fatihdonmez TR’de mülakat alamama durumuna karşı cepte dursun bu opsiyon, biraz bekleyip gidişata göre karar verirsiniz. 3 ay bekleyip süreci başlatanlar olduğu gibi beklemeden başlatanlar da oluyor. Her türlü greencard’ın gelmesi hemen olmayacak, sabretmeniz gerekecek.
Orada sürece girdiğinizde doldurup postalamanız gereken formlar, belgeler çekler sağlık raporu banka hesap bilgileri derken bir sürü adım var, bunları tamamlamak kartı almak için yeterli olmuyor, tamamladıktan sonra sıranın size gelmesini de beklemeniz gerekiyor. Çünkü ofislerin elinde bir sürü dosya oluyor, sırayla işleme koyuyorlar. Çekiliş dosyaları önceliklendirilse de mali yılın başlarında oldukça yavaş ilerliyor, sonraya doğru hızlanıyor. Gidişata göre karar verirsiniz, karar verdikten sonra bu işlemleri yapabilmek için danışmanlık da alabilirsiniz.
-
@melikee Öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın.
Bu link üzerinden giriş yaparak ds260 formunuza ulaşabilirsiniz. -
@bozyuruk buradan oldugunu sanmıyorum. Mulakattan once formumu acmak ıstemıyorum. Kotu niyetli davranmayalım lutfen
-
@melikee "kötü niyet"?
forumda kullandığınız ifadelere dikkat edin lütfen.
bilmediğiniz bir konuda size verilen bilgilerin doğruluğuna emin değilseniz eğer bunu araştırmakta özgürsünüz.
DV2023 talihlisi, mülakat almış birinin size kötü niyetli davranacağına inanmanız, sizin niyetinizi sorgulamamıza sebep olur.bu fikirde olanlara forum ne yazık ki destek olmaz ve olmayacak da.
sürecinizde bol şans.. -
Merhaba arkadaşlar, ben de aranıza yeni katıldım.
2024 yılı talihlilerinden birisi benim; ancak malesef DS260 formunu biraz geç gönderdim. Sıralamam kötü olmasa da çok da iyi sayılmaz. Dosya taşıma anlamında bir öneriniz olur mu? Şimdiden yurtdışı konsolosluk araştırması yapmalı mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
-
@ptcuye35 şimdiden yurtdışı konsolosluklarını araştırırsanız daha iyi olur, schengen vizeniz varsa o ülkelere mail atabilir yoksa da vizesiz ülkeleri de deneyebilirsiniz.
-
@ptcuye35 Ben hangi ülkelerde konsolosluk var bu ülkelerin hangileri vizesiz hangileri e-vize ya da kapı vizesi ile kabul ediyor şimdilik bunları araştırıyorum. Süreç başladıktan sonra gidişata göre de konsolosluklara mail atmaya başlayacağım. Bu şekilde yapın kesinlikle demiyorum ben de yeniyim buralarda ama siz de buradaki iletileri okuduktan sonra nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine karar verebilirsiniz.
-
@ptcuye35 özellikle Ankara gibi yoğun konsolosluklarda formu geç göndermenin hangi düşük numaralara şanslarını kaybettirdiğini 2023 tablosunda görebilirsiniz. sizin gönderme tarihiniz de Ankara için erken değil, o yüzden transfer için şimdiden araştırma yapmaya başlamanız yararınıza olacaktır. 2024'de hangi konsolosluğun ne gerektireceğini bekleyip göreceğiz.
-
@sumeyyenur şimdiden araştırmaya başlamanız çok iyi. ancak her konsolosluk o ülkeyle hiçbir bağınız yokken sırf dosya taşıma amacıyla iletişime geçmenizi olumlu karşılamayabilir, bunun da ötesinde oturum aldıktan sonra isteğinizi geri çevirebilir. bunu lütfen unutmayın. bol şans dilerim.
-
@maximtk Teşekkür ederim öneriniz için. İlk önceliğimiz tabi ki Ankara sonrasında daha önce dosya taşımayı kabul etmiş ülkeler(önceki insanların tecrübe yazıları sağolsun) sonrasında vizesiz ülkeler, sonra e-vize ve kapı vizesi veren ülkeler şeklinde ilerlerim diye düşünüyorum. Oturum alma şansımız olacağını pek düşünmüyorum maalesef. Her tuşa basacağız mecbur şansımızı kaybetmemek için :face_with_rolling_eyes: çok teşekkürler umarım bu senenin aksine 2024te herkes vizesini alır :(
-
@ozdemirorhan vizenizi inşallah vok kolay bi şekilde alirsiniz
-
@ismail-kansız en son temmuz 21de girdiğimiz mülakatta 2 personel dv sürecine bakıyordu sadece
-
@fatihdonmez bu cn ile bir tık rahat olabilirsiniz çok acele etmeyin bence biraz Aralık ayını ocak ayını bekleyip öyle hareketr başlayın önceliğiniz sürecin ilerleyişini görmek olsun
-
@ptcuye35 hiç beklemeden schengen vizeniz yoksa önceliğiniz bence o olsun ardından süreci iyi takip edip dv23 deneyimlerini çok iyi okumanız lazım ve sonrasında vizesiz onaylama ihtimali olan Ülkelere de iyice bakıp mailleri göndermenizi öneririm
-
@ptcuye35 Erken submit etmiş olsaydınız bile Ankara’dan mülakat alamayabilirdiniz, Ankara bu sene bu case numaralarına çıkmadı çünkü, dosya taşımak için araştırma yapsanız iyi olur
-
@ptcuye35 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Vq0zFoWQ3K5BdelgZt_0JeYdl2pCIJu3iUQH291KUe4/edit?usp=drivesdk burda liste var ama yinede araştırın başka konsololsuklar çıkabilir
-
@adaderyaela Teşekkür ederim, inşallah sizde alırsınız vizenizi, güzel bir CN numberiniz var. Yine de süreci iyi takip etmenizi oneririm.
-
merhaba arkadaşlar. öncelikle tebrik ederim. ama hemen sevinmeyin lütfen. zaten okumuşsunuzdur ama yine söyleyeyim; ds Submit tarihiniz önemli. umarım bir an önce yollamışsınızdır. bunun dışında sıra numaranız. biliyorsunuz bu sene 32 binde kapattılar süreci. umarım bu sene daha pozitif bir yıl olur. Ankara'nın performansı sizi de hayal kırıklığına uğratmaz umarım. dosya taşıma işlemini sıra numaranız çok ilerideyse düşünün ve aksiyon alın derim. yeşil pasaportu olanlar Schengen ülkelerine, olmayanlar da Schengen istemeyen ülkelere (oturum istemeyen) ülkelere dosya taşıma için harekete geçmeli ancak şu an çok erken. numaranız current olunca Ankara'dan mülakat alamazsanız bunu yapın.
-
@happycandy Bilgi için teşekkürler, benim durumum hakkında bir değerlendirme yapmanız mümkün mü rica etsem? 20800lerde 31 Mayısta formu göndermiş biri olarak yurt dışına taşıma işlemiyle gitme şansımı nasıl görürsünüz? Şimdiden teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum