Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 vizesi amerikan vatandaşının kardeşinin çocuğu 21 yaş üstü olma durumu

• Merhaba,

Amcam babam, annem ve benim için 2007de f4 kategorisinden bir başvuru yapıyor (Priority date 03/04/2007). Ben başvuru olduğunda 9 yaşındaydım, şimdi ise 25 yaşındayım. NVC Welcome letter'ımızı aldığımızda 2019 ekim'de ben 21 yaş 5 aylıktım.

https://www.uscis.gov/green-card/green-card-processes-and-procedures/child-status-protection-act-cspa

bu sitedeki hesaba göre benim Age at Time of Visa Availability yaşım welcome letter'ımın geldiği 2019 yılındaki yaşım olan 21 yaş 5 aylık mı oluyor, yoksa şu andaki yaşım olan 25 mi oluyor? Welcome letter'ımızda şöyle bir ifade var =>> NVC received your approved immigrant visa petition from USCIS.

The formula for calculating CSPA is:

Age at Time of Visa Availability - Pending Time = CSPA Age

Example:

You are 21 years and 4 months old when USCIS considers an immigrant visa available to you. Your petition was pending for 6 months. Calculate your CSPA age as follows:

21 years and 4 months - 6 months = 20 years and 10 months

Age at Time of Visa Availability

The date the visa is considered available is the later of these date:

The date the petition was approved;

Ben bekarım,hiç evlenmedim. CSPA 21 yaş altı ve bekar olduğumda geçerli diye okudum. Ay sonunda konsoloslukta mülakatımız var. Pending time'ı da çıkarınca CSPA Age'in 21'den küçük olacağına eminim, çünkü dilekçe 2007'de dolduruldu, ve onaylanması f4'te zaten uzun sürüyor bunu biliyoruz. Bu durumda vize almamda herhangi bir sorun yok diye hesaplıyorum, doğru mudur? Burda en önemli sorum Age at Time of Visa Availability'i dilekçemin onaylandığı tarihteki yaşım 21 yaş 5 aylık olarak mı almalıyım yoksa şu anki yaşım olan 25 yaş olarak mı hesaplamalıyım?

Değerli yanıtınız için şimdiden teşekkürler

• @suzers, içinde söyledi: F4 vizesi amerikan vatandaşının kardeşinin çocuğu 21 yaş üstü olma durumu

Merhaba,

Amcam babam, annem ve benim için 2007de f4 kategorisinden bir başvuru yapıyor (Priority date 03/04/2007). Ben başvuru olduğunda 9 yaşındaydım, şimdi ise 25 yaşındayım. NVC Welcome letter'ımızı aldığımızda 2019 ekim'de ben 21 yaş 5 aylıktım.

https://www.uscis.gov/green-card/green-card-processes-and-procedures/child-status-protection-act-cspa

bu sitedeki hesaba göre benim Age at Time of Visa Availability yaşım welcome letter'ımın geldiği 2019 yılındaki yaşım olan 21 yaş 5 aylık mı oluyor, yoksa şu andaki yaşım olan 25 mi oluyor? Welcome letter'ımızda şöyle bir ifade var =>> NVC received your approved immigrant visa petition from USCIS.

The formula for calculating CSPA is:

Age at Time of Visa Availability - Pending Time = CSPA Age

Example:

You are 21 years and 4 months old when USCIS considers an immigrant visa available to you. Your petition was pending for 6 months. Calculate your CSPA age as follows:

21 years and 4 months - 6 months = 20 years and 10 months

Age at Time of Visa Availability

The date the visa is considered available is the later of these date:

The date the petition was approved;

Ben bekarım,hiç evlenmedim. CSPA 21 yaş altı ve bekar olduğumda geçerli diye okudum. Ay sonunda konsoloslukta mülakatımız var. Pending time'ı da çıkarınca CSPA Age'in 21'den küçük olacağına eminim, çünkü dilekçe 2007'de dolduruldu, ve onaylanması f4'te zaten uzun sürüyor bunu biliyoruz. Bu durumda vize almamda herhangi bir sorun yok diye hesaplıyorum, doğru mudur? Burda en önemli sorum Age at Time of Visa Availability'i dilekçemin onaylandığı tarihteki yaşım 21 yaş 5 aylık olarak mı almalıyım yoksa şu anki yaşım olan 25 yaş olarak mı hesaplamalıyım?

Değerli yanıtınız için şimdiden teşekkürler

Sayin@suzers, CSPA genelde hayli komplike hesaplamalar gerektirebiliyor. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-processes-and-procedures/child-status-protection-act-cspa CSPAden yararlanmak icin ilk sart bekar kalmaniz bu konu net. Sorunuzu dogru cevaplayabilmek icin asil kritik konu sizin vizenizin ne zaman approved oldugunu tespit etmek. Bu da soyle aciklaniyor" Age at Time of Visa Availability-
    The date the visa is considered available is the later of these 2 dates:
    The date the petition was approved; or The first day of the month of when USCIS considers a visa available for filing an adjustment of status application based on your immigrant preference category, country of chargeability, and priority date. You must check the USCIS website to determine which of the 2 charts (Dates for Filing or Final Action Dates) from the Department of State (DOS) Visa Bulletin you may use to file an adjustment of status application. " Yani ya vizenin onay tarihi (ki oda I-797C formunda yazar veya DOS in yayinladigi ve her ay degisen ilk AOS yapabileceginiz tarih. Bu iki tarihin hangisi daha sonra ise o tarih sizin vize tarihindeki yasinizi belirler. Bu konuyu cozmeden sorunuzu dogru cevaplayamayiz. Bu da karmasik bir konu oldugu icin tereddutunuz var ise avukat yolu ile duruma hazirlikli olmaniz gerekir. Ancak genelde kardes basvurularinda cocuklar da bu durumdan yararlanabiliyor ve yas durumu problem olmuyor. Bu konuyu da sizi biraz da olsa rahatlatmis olmak acisindan belirtmis olayim.

• @Claudia-J-Muslu değerli dönüşünüz için çok teşekkürler. Final action dates bizim için uygun olan chart, ben orda 24 yaş 11 aylık oluyorum, bu kısmı anladım. I-797 belgemiz nerede bulamadım maalesef, ama dosya numaramız ANK2010 ile başlıyor, bu approval date’imiz 2010 tarihli bir şey demek midir ? Welcome letter da 2019da geldi, yoksa approval date 2019 tarihli bir şey mi demeliyiz? Net tarih olmasa da belki yılını anlayabilirim. İletinizin son kısmı içimi rahatlattı gerçekten , approval date ile ilgili bir yorumunuz olursa belki ordan da bir hesaplama yapabilirim.

Tekrar teşekkür ederim.

• @suzers @Claudia-J-Muslu merhaba, bugün konsolosluktan randevu öncesi son check maili geldi.

Annem babam için (onlar applicant 1 ve applicant 2) belge listesi göndermişler ama

Applicant 3: Ege Baran SUZER
    Status: Over 21 years of age, not eligible
    Documents and/or Actions Required: None

Böyle yazıyor benim için. Daha önce konsolosluktan gelen mailde ismim listede vardı ve böyle bir şey yazmıyodu. Ben vize alamayacak mıyım bu durumda, yoksa son hesaplama konsoloslukta mı yapılıp karar verilecek? CSPA hesaplamadan yaşım 25 diye böyle yazmış olabilirler mi? Bu mail fena halde umudumu kaybettirdi bana… Bir tavsiyeniz var mı?

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    194 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @MuratErgur, içinde söyledi: B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası Merhaba, Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Eşim ile birlikte 2023 Ekim ayında USA'e giriş yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir kalış süresi ile Haziran ayında çıkmayı düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde Amerikada ki iş fırsatlarını değerlendirmek ve çocuğumuzu dünyaya getirmek istiyoruz. Türkiye'ye geri döndükten sonra tekrar Aralık ayında (Yaklaşık 7 ay süre Türkiye'de kalmış olacağız) USA girmeye çalıştığımızda bir zorluk ile karşılaşır mıyız? Christmas zamanı için geliyoruz diyerek, vize uzatma işleminin açıklaması içinde eşimin sağlık durumlarından dolayı uzatmak zorunda kaldık dememizin bir sakıncası olur mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz. Sayin@MuratErgur,turistik vize ile is firsatlarini degerlendirmenizi tavsiye etmem. Kisa sure ara ile tekrar turistik vize girisleri sizi zor duruma sokabilir ve giriste sizi almayabilirler de. Eger cocuk doguracaksaniz direkt once cocuk dogurmaya ve hamilelik cok ilerlemeden giris yaparak bu isi halletmeye calismanz daha uygun olur. Bu sirada is basvurusu yapmamaniz onemlidir. Bu esnada belki gerekirse surenizi bir alti ay daha uzatabilirsiniz. Kisa sure ara ile ki alti ay bile kisa sayilir, tekrar giri yapmaya calismaniz sorun cikaracaktir. Veya bundan sonraki girisinizin muhtemelen ozellikle de 6 ay olacaksa turistik yerine baska bir vize turu ile girisi daha uygun olacaktir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    222 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ozengnr, içinde söyledi: I-485 basvurusunu beklerken B2 vizesi suresini asma durumu Merhabalar, Eylul 2020'de B2 vizesiyle ABD'ye giren kiz arkadasimla burada evlenme karari aldik ve 97 gun sonra evlendik. Sonradan I-130, I-485, I-765, ve I-131 basvurulari yaptik. Bu basvurulardan I-944 tam olarak imzalanmadigi icin geri gonderildi; hemen ertesi gun belgelerimizi dogru bir sekilde tekrar gonderdik. Ama haliyle dosyamiz bu yuzden biraz gecikti. Su an esimin cikmasi gereken tarih 8 Mart 2021 olarak gorunuyor. I-485 hala isleme koyulmadi, bizden para cekilmedi, receipt numarasi olusturulmadi, ve I-797C Approval gonderilmedi. Dosyayi gondereli henuz 2 hafta oldu; ben yine de zamaninda gelecegini dusunmekteyim ama 8 Mart'a kadar gelmemesi durumunda en iyi secenek ne olabilir? Extension'a basvurmak dogru karar olur mu? Yoksa I-485 beklerken 180 gunu gecirmemiz herhangi bir sorun yaratmaz mi? Tesekkur ederim. Sayın @ozengnr , Siz ABD vatandaşı mısınız yoksa yeşil kartlı mısınız? Bu sorunun cevabına göre cevabim da değişecektir. Ancak genel olarak eğer I-485 isleme girmedi ise ve 8 Martta sure dolarsa 8 Marttan sonraki sure hukuka aykırı (out of status) durumunu oluşturur. Extensiona başvurmak çözüm olabilir. Su anda USCIS’deki gecikmelerden dolayı dosya işlem numaralarının gelmesi (receipt notice) çok uzun sürmektedir, en az 8 hafta kadar. Eğer çekleriniz hesaptan duştu ise, davanız isleme alindi demektir. Ayrıca eğer G1145 formunu eklerseniz (linki https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/g-1145.pdf ) size dava isleme alınır alınmaz text veya email atıyorlar. Daha sonra dava işlem numarası geliyor. Teşekkürler.
  • Green Card çekilişi yaş ve eğitim durumu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    15
    0 Oy
    15 İleti
    840 Bakış
    crazycellsC
    Cekilise katilmak veya vize alabilmek icin bir yas siniri yok arkadaslar. Basvuruyla ilgili sorulariniz icin su basligi kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır
  • 0 Oy
    3 İleti
    395 Bakış
    M
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikan Vatandaşının İran Vatandaşı ile Nişanlılık Vizesi @mümine, içinde söyledi: Amerikan Vatandaşının İran Vatandaşı ile Nişanlılık Vizesi Kuzenim Amerikan vatandaşı. İnternetten bir kızla tanıştı ve nişanlandı. Kız İran vatandaşı.Türkiyede nişanlandılar kızın ablası ve eniştesi Türkiye de yaşıyorlar. Şimdi kız da Türkiye’de yaşıyor. Acaba kuzenimin nişanlılık vize başvurusunda bir sorun çıkar mı? Kızın İran vatandaşı olması problem yaratır mı? Teşekkürler.... Sayın @mümine, Nişanlı kızın İranlı olması ve Türkiye’de yaşıyor olması ekstra bir sorun çıkaracaktır. ABD’ye seyahat yasağına tabii ülkelerden biri Irandır. Nişanlı kızın İranlı olması ve Türkiye’de yaşıyor olması nedeni ile waiver alması (ABD’ye seyahat yasağından muafiyet alması) gerekecektir, aksi halde kuzeninizle ABD’de yaşayamayacaktır. Muslu Hukuk Bürosu olarak bu tur waiver başvuruları yapmaktayiz. Waiver kriterlerine bakıp basari sansını değerlendirmeden waiver başvurusu yapmak olumsuz sonuç verecektir. Bu nedenle her waiver yapmak isteyene waiver yapması tavsiye edilmez. Ayrıca son durumlardan dolayı Iranla herhangi bir bağlantısı olan kişilerin ABD’ye giriş çıkışlarında ciddi problemler yaşanmaktadır. Teşekkürler. Yanıtınız İçin çok teşekkür ederim. Bu durum biraz can sıkıcı olsa da inşallah bir çözüm yolu buluruz. Acaba İran vatandaşına öğrenci vizesi de mi verilmiyor?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k