Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
972 104 62.5k 115

• @Hakan-Yavaş pasaport yükleyince açık işler görünüyor.Ordan iş seçip sonra devam ediyorsunuz.Asıl evrak süreci o zaman başlıyor.Tabi birde ödeme alıyorlar o süreçte.

• Murat 4M Murat 4 bu başlıktan bahsetti

• @Hakan-Yavaş Pasaport gibi evraklarını yükle,canlı destek geri dönüş sağlıyor ilk müsaitliklerinde benim sorduğum soruları olabildiğince hızlı şekilde cevapladılar. İngilizcem olduğu için Türk danışman aramadım,kendim hallettim her şeyi. Pozisyona başvurunuz yapıyorsunuz daha sonra sözleşme ve ödeme sürecini de tamamladıktan sonra süreciniz başlıyor.

• @crazycells eb3vizecom, eb3 vizesinin çıkmama olasılığı çok düşük diyor. Siz de "yüzlerce kişi arasından birkaç kişiye çıkar" diyorsunuz. Hangisi doğru şimdi?

• Merhaba BDV ye güvenip pasaportumu ve vizemi bilgileri (isimsoyisim hariç) çizerek yükledim. 2 gün oldu halen dönüş yapmadılar.

Ben de bu yıl sonu ABD ye turistik vize ile gidip bir şekilde iş bulup göçmenlik avukatı tutup işlemlerimi başlatıp 6 aylık yasal sürem dolmadan dönmeyi düşünüyorum. Sizce bu yöntem sakıncalı mı ne gibi aksaklık yaşarım?

• @SCNGZ mülakata türkiye'de mi girmeyi planlıyorsunuz?

• @feuerx, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

@SCNGZ mülakata türkiye'de mi girmeyi planlıyorsunuz?

Hocam kuvvetle muhtemel öyle olacak çünkü sürem dolmuş olacak ve haliyle 6 aylık turistik vizemi dolduracağım için Türkiyeye dönmek zorundayım. Fakat mülakat aşamasında şayet şansım olursa ABD ye giderim orada girerim. Onun için ABD ye gider gitmez ilk yapacağım şey bu konuda bir avukat ile çalışmak.

• @SCNGZ çok güzel tespit. avukatsız hiç bir işleme girişmemek gerekiyor bence de

• @feuerx, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

@SCNGZ çok güzel tespit. avukatsız hiç bir işleme girişmemek gerekiyor bence de

Yani bu noktada büyük paralar ödeyeceğimi düşünmüyorum. İşi kendim bulmaya çalışacağım ve işi bulduktan sonra firma ile avukatı irtibat kurdurup işlemleri başlatacağım. Akabinde Türkiye'ye geri geleceğim.

• Ben bunlara bütün kafaya takılan şeyleri sordum max 1 saate geri döneriz diyolar sitelerinden 1 haftayı geçti ses yok

• @Eren-Tayfun-Şenel-0 hangi şirketten bahsediyorsunuz eğer eb3vize sitesinden bahsediyorsanız kendi sayfalarında zaten yazınız var ben size soru sordum dönen olmadı @denizci10 yazarsanız size acil olarak dönüş yaparlar. Ancak diğer şirketten bahsediyorsanız süleyman soylunun videosunu gönderiyim

https://www.youtube.com/watch?v=pZMucl__N9E

• @ayvalik10 bu videoyu hangş madde etkisi altında kalarak gönderdiğinizi anlamadım fakat amerikan şirkete yazdım ve yazım zaten cevap niteliğindeydi neyi anlamadınız anlamıyorum. Lütfen benle muhattap olmayın

• EB3.work ile irtibat kurmaya çalışıyorum, görüşebilen oldu mu? BDV çok pahalı eb3 Türk danışmanlık şirketi de pahalı. Yıl sonuna doğru ABD ye gidip orada işi kendim bulup tüm masrafları kendim üstleneceğimi söyleyeceğim şirkete ve göçmenlik avukatları ile görüştüm 5-7 k $ tutacağını söylediler tüm işlemlerin. Ben bu yolu izleyeceğim.

• @SCNGZ hocam o konuda sanki yanlisiniz var gibi. evrak+avukatlık masraflari 20bin dolardan fazla tutuyor.eb3vize sirketiyle yaklasik ayni meblag tutuyor.

• @ilker321 Hocam Eb3 konusunda çalışan avukatlardan aldığım rakam bu tüm işlemlere kadar. Hadi diyelim evrak işleri vs ile maks 10 K tutacak. Hadi diyelim Premium kullanmak istediniz 12.5 her türlü daha az. Bir de benim ABD deki arkadaşımın 2 tane göçmenlik avukatı var firmasının. Yani birazda oradan yırtacağım sanırım. Kendi başınıza yaptığınızda her türlü danışmanlık firmalarından ucuz olacak. Bana çok uçuk rakamlar geliyor. Ama yine de şayet o rakamı vereceksem BDV ye veririm ya da MCC Usa ya veririm.

• Merhaba, Bdv ile yola girmis bulunuyorum. Kisa bir ozet yapayim, isinize yarayacak bilgiler olabilir.
    Bdv bu isin en iyisi diyebilirim, zoom’dan da gorusme yaptik verdikleri bilgiler acik ve net. Ayni zamanda Bdv’deki is ve eyalet cesitliligi cok iyi, bir cok secenek mevcut. Siteden kayit olup pozisyonlari inceleyebilirsiniz.
    Su anda turist vizem var, daha onceden de Abd ziyaretim olmustu.
    Islemlere buradan baslayip, aos ile sureci devam ettirecegim.
    Kisaca anlatmak gerekirse, LC filing date var, bunun onay surecini bekliyor olacagim Turkiye’de. Tahmini 6-8 suruyor. Sonrasinda Lc onaylandiktan sonra priority date’in current olmasini bekliyor olacagim yine. Bu surede hala Turkiye’deyim ve hayatima devam ediyorum. Current olduktan sonra Abd’ye gidis donemi basliyor. Abd’ye turist vizesi ile giris yapacagim. Tabii giriste multeci surecinden bahsetmiyoruz, bunu zaten geciyorum :) Turist vizesi ile giristen sonra Bdv’ye gore 60 gun, konustugum baska bir avukata gore 90 gun sonra Aos icin basvuru yapacagim, I-485.
    Basvurudan sonra calisma izni yok, ulkeden ayrilmak yok. Bu en zor olan kisim. Bu da yaklasik 6-8 ay suruyor. Basvuruda ayni zamanda calisma izni ve seyahat izni basvurusu yapiliyor, kimine gore 3-4 ay sonra bu onaylaniyor. Yani 3-4 ay sonra calisabilir ve seyahat edebilir durumdayiz. Ama bu bilgi bende yok dolayisi ile boyledir diyemiyorum, bilenler yazabilir. Sonuc olarak 90 gun+ 6-8 ay toplamda yaklasik 9-11 ay ulkede bekleme suresi var. Bunu turist vizesi ile gelip Aos yapacaklar goz onunde bulundursun.
    Pazartesi gunu ilk odeme olan 6,000 usd ile surece baslayacagim.
    Aklima gelen veya sizin soracaklariniz olursa elimden geldigi dilimin dondugu kadar anlatabilirim.

• @CVera trden basvurucaz ve trde beklicez ama bu firmaylami calissak yoksa turk firmasiylami bilemedim?siz bu firmaya nasil karar verdiniz ?surec tr den 3.4 yili buluyormu acaba bu firmadada?bide bu firmanin is olanaklari az dediler?

• @Aylin-Camkiran-Kenan

Ben Bdv ile devam edecegim.
    Eb3vize.com cok yeni bir sirket, daha onaylanan ve hatta sureci ilerlemis 1 kisi bile yok. Zaten bu vize turunde olayin cok disinda kaliyoruz, tek yapabildigimiz takip etmek, bunu da henuz hic bir deneyimi olmayan bir firma ile riske etmek acikcasi bana mantikli gelmedi

• @CVera hayırlınolsun öncelikle. Fakat abd üzerinden işlem yapmak için biraz uzun değil mi 6-8 ay lc bekleyip sonra current olmayı beklemek burdan başvurmakla aynı olmuyor mu? Yani toplamda yine 2 sene bekliceksiniz bir burda bir orda gibi kabaca. Yoksa yanlış mı anladım yani current olunca konsolosluktan randevu almak için değil mi aydınlatabilirseniz sevinirim

• @CVera
    Hayırlı olsun. Vizesi olanlar için bahsettiğiniz süreç çok mantıklı.

• @Eren-Tayfun-Şenel-0

Konsolosluk ile Aos farki sadece mulakat tarihi beklemekte. Yani diger surecler tamamen ayni surede tamamlaniyor.
    LC bekleme, I-140 bunlar ayni.
    Konsolosluk ile yapilacaksa min +1 sene eklenebilir sureye, bana kalirsa +2 sene olarak dusunun.
    Bunun icin oraya gidip basvurmak daha mantikli geldi bana.

Benzer Başlıklar

• EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    238k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • NVC'de "Supervisor Review" Süreci

2
    0 Oy
    2 İleti
    295 Bakış
    I
    Sanirim baslik adminler tarafindan guncellenmis. Sunau b aciklik getirmek istiyorum, "Supervisor Review" surecini NVC ile yasiyorum, konsoloslukla degil.
  • 7 Oy
    5k İleti
    369k Bakış
    P
    @gunduzguleryuz teşekkürler:(
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k