Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Olmayan Kişiler için Adres Değişikliği Prosedürleri

Amerikan Vizeleri
3 3 158 2

Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    1 İleti
    84 Bakış
    A
    Merhaba, Konuya uygun başlık bulmaya çalıştım ama elimden bu geldi :) İlk açtığım konu başlığı bu nedenle mazur görün lütfen :) Şimdi detaylandırınca daha çok anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Benim eşim İran vatandaşı. Kendisine İstanbul Konsolosluğundan H-4 vizesi aldık ve inşallah bu senenin sonuna doğru Amerika ya geleceğiz. Bununla beraber, Amerika da ki T.C Konsolosluğundan Türk vatandaşlık işlemlerine başlıycaz. Yaklaşık 6 ay ile 1 yıl sürebileceğini tahmin ediyorum. Eşimin Amerika daki T.C konsolosluktaki vatandaşlık işlemlerinden sonra hem Pasaportu yani uyruğu hemde isim ve soy isimleri değişecek. Bununla beraber, sorularım şu şekilde hem pasaportu hemde isim ve soy isimlerindeki değişikliklerinden ötürü vize yenilemem gerekirmi? Gerekirse eğer Amerika dan bu işlemleri yapabilirmiyim yoksa Türkiye ye dönüp konsolosluktanmı işlemlere devam etmek zorundayım? Umarım bu başlıkla birlikte benim durumumda olanlara da faydam dokunur. Konu uzmanlarından ve buradaki tecrübelilerden yardım bekliyorum :)
  • Statü değişikliği sürecinde ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    Amerikan Vizeleri vize statü gemituru
    5
    0 Oy
    5 İleti
    819 Bakış
    crazycellsC
    @Muhittin-Kılıçaslan, içinde söyledi: Statü değişikliği sürecinde ABD'ye giriş-çıkış yapmak Merhaba. 1 yıl önce turist vizesi ile ailecek gelip statümüzü e2 calisma vizesine cevirdik. 2 kizim ile birlikte cruze gemisi ile 4-5 gün miami keywest nassau turu yapıp geri gelmek istiyoruz. Vize süreci nasıl etkilenir? Ülkeye girişte sorun yaşarmıyız? ABD'ye giris-cikis yapabilmeniz icin "vize" gerekiyor, ABD'de kalabilmeniz icin ise "statu" gerekiyor... Siz 1 yil once turist vizenizi kullanip giris yaptiniz ve size turist statusu verildi, sonra bu statunuzu E2 yatirimci statusune cevirdiniz... Su an eger ABD disina cikarsaniz, ABD'ye yeniden girebilmek icin E2 vizesi almaniz lazim. Maalesef baska bir vizeyle ABD'ye giremezsiniz, ABD'deki statunuz ne ise, ona uygun bir vize alip bu vize ile ABD'ye giris yapmalisiniz... Vizeler sadece ABD konsolosluklarinda veriliyor, ABD icinde vize alamazsiniz. Nassau, Bahamalar'da oldugu icin ABD disina cikmis oluyorsunuz ve yeniden ABD'ye giris yapmaniz icin ABD'deki statunuze uygun vize basvurusu yapmalisiniz. O nedenle boyle bir seyahat yapmaniz durumunda gideceginiz ulkelerdeki konsolosluklardan E2 vizesi basvurusu yapmalisiniz. Ama unutmayin ki USCIS'in sizin E2 statunuzu onaylamis olmasi, konsoloslukta vize alacaginizi garanti etmez. Icisleri Bakanligi'na bagli USCIS ve Disisleri Bakanligi'na bagli konsolosluklar ayni kriterlere gore hareket etmiyorlar.
  • 0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    Gurman.AG
    Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
  • Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi

    Amerikan Vizeleri
    6
    0 Oy
    6 İleti
    381 Bakış
    deebeeD
    @erenist, içinde söyledi: Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi Bu ı-94 belgesi acil lazım ev tutmak için bunu öğrenirken document number isteniyor bu nedir bilgisi olan var mı ? Sizin I94 kaydınız olmaz, göçmen olarak giriş yaptığınız için, pasaportunuzda giriş damgası yani I551 var sadece. Bu damgayı ve bu damganın ne olduğunu açıklayan USCIS yazısı paylaşabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum