(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Merhabalar herkese ,bir konu hakkında bilgi almak istiyorum ,eşim ABD grencartlı ben türkiyedeyim 2 yıldan fazla oldu f2a vizesine başvuralı dosyam en uzun serviste olduğu için daha var dosyamın onaylanmasına .Turist vizesine başvursam onay alma şansım ne kadar ?bir göçmen vize başvuru talebim olduğu için red alırmıyım ? Ve bu red göçmen dosyamı etkiler mi? Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ona göre turist vize başvurusu yapacağım .
-
Merhabalar forumda yeniyim
Amerikada okumak için kızım üniversiteden burslu kabul aldı.F1 vizesine başvurdu ve daha önceden b1 vizesi olduğu için evraklarını posta yoluyla göndermesini istediler mülakata gerek olursa çağıracaklarını söylediker
Bizde tüm evrakları (I-20 ,sevis formu ,pasaport vb)gönderdik
fakat sonra fark ettik ki DS-160 da kızım doldururken doğum yerini yanlış yazmış
şimdi ne yapacağız lütfen yardım edin,evrakları da posta ile gönderdik.. -
@heliantus posta ile yenileme sürecindeki belge aktarımı ve güncelleme işlemleri nasıl oluyor bilmiyorum ama aşağıda anlattığım işlemi yapmayı deneyebilirsiniz. mevcut formu CEAC üzerinden "retrieve application" ile çağırıp açılan popup ekranında "create a new application" butonuna tıklarsanız bilgileriniz büyük ölçüde yeni forma aktarılır. ( bazı seçmeli ve koşullu alanlar hariç) sonRasında eksik / hatalı bilgileri düzelterek yeni formu imzalayabilirsiniz. eğer mevcut formu çağıramıyorsanız sıfırdan bir DS-160 formu da doldurabilirsiniz. yeni forma ait DS-160 numarasını AIS üzerinden "ayarlar" iconuna tıklayıp "düzelt" seçeneğini seçtikten sonra açılan form üzerinden güncelleyerek aynı zamanda görüşmeye gireceğiniz konsolosluğa mail ile bildirebilirsiniz. Aşağıda ekran görüntülerini ekledim umarım faydalı olur:

-
Merhaba, ailece Amerika'ya önce turist vizesi ile gitmeyi ve sonra da yasal yollarla (E2 statü değişikliği vb.) orada yaşamayı hedefliyoruz.
4 kişilik aileyiz (anne-baba 40-50 yaşlarında, çocuklar 14-22 yaşlarında). Önce turist vizesi ile hep birlikte Amerika'ya gitmek için başvuracağız. 7-8 yıl önce benim yurt dışı ziyaretlerim (10'a yakın) oldu, çoğu da iş ziyaretleriydi ama Amerika'ya hiç gitmedim. Ben ve büyük oğlum iyi derecede İngilizce konuşabiliyoruz, Türkiye'de devam eden bir işim, üzerime 2 ev, arsa, araba da var. Büyük oğlumuz üniversitede 1. sınıfta okuluna devam ediyor.
Benim dışımda aileden kimse yurt dışına çıkmadı, Amerika'da tanıdık, akraba vb. de yok.
Aşağıdaki 2 seçenek var gibi, sizce bunlardan hangisini yaparsak Kabul alma oranımız daha yüksek olur?
Seçenek 1- Dördümüz birlikte tatile gider gibi Turist vizesine başvuracağız. Bu profilde bir aile için turist vizesini rahat verirler mi?
Seçenek 2- Eğer bunlar ailecek Amerika'ya yerleşmeyi kafalarına koymuşlar deyip red alma ihtimalimiz yüksekse, acaba önce büyük oğlumuzu Öğrenci vizesi ile mi göndermeye çalışsak ve O gittikten sonra biz de üçümüz Turist vizesi ile mi başvursak?
Yanıtları ve tecrübelerinizi paylaşacaklar için şimdiden çok teşekkürler.
-
@tufank çok teşekkür ederiz,kızım dediğiniz şekilde yaptı bilgileri güncelledi ve yeni ds-160 ıd numarasını pdf formatında konsolosluğa mail attı,neleri güncellediğini yazdı,(tüm evraklarının ellerinde olduğunu-mülakat yapmadan posta yoluyla evraklarını gönderdiğini yazdı)maile dönüş yaptılar inceleyeceğiz diye ve bi inceleme numarası verdiler.pazarteside konsolosluğu arayacak.Bakalım umarım sorun çıkmaz
tekrar teşekkürler -
Arkadaşlar herkese merhaba, Kanada vizesi olup da Abdden red alan oldu mu?
-
@Yolcu34, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, ailece Amerika'ya önce turist vizesi ile gitmeyi ve sonra da yasal yollarla (E2 statü değişikliği vb.) orada yaşamayı hedefliyoruz.
4 kişilik aileyiz (anne-baba 40-50 yaşlarında, çocuklar 14-22 yaşlarında). Önce turist vizesi ile hep birlikte Amerika'ya gitmek için başvuracağız. 7-8 yıl önce benim yurt dışı ziyaretlerim (10'a yakın) oldu, çoğu da iş ziyaretleriydi ama Amerika'ya hiç gitmedim. Ben ve büyük oğlum iyi derecede İngilizce konuşabiliyoruz, Türkiye'de devam eden bir işim, üzerime 2 ev, arsa, araba da var. Büyük oğlumuz üniversitede 1. sınıfta okuluna devam ediyor.
Benim dışımda aileden kimse yurt dışına çıkmadı, Amerika'da tanıdık, akraba vb. de yok.
Aşağıdaki 2 seçenek var gibi, sizce bunlardan hangisini yaparsak Kabul alma oranımız daha yüksek olur?
Seçenek 1- Dördümüz birlikte tatile gider gibi Turist vizesine başvuracağız. Bu profilde bir aile için turist vizesini rahat verirler mi?
Seçenek 2- Eğer bunlar ailecek Amerika'ya yerleşmeyi kafalarına koymuşlar deyip red alma ihtimalimiz yüksekse, acaba önce büyük oğlumuzu Öğrenci vizesi ile mi göndermeye çalışsak ve O gittikten sonra biz de üçümüz Turist vizesi ile mi başvursak?
Yanıtları ve tecrübelerinizi paylaşacaklar için şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba. Durumunuzun önemi nedeni ile bir danışmandan fikir almanız çok iyi olur bu konuda forumda oldukça deneyimli arkadaşımız @denizci10 var. Kendisi ile iletişime geçersiniz. Ayrıca diğer arkadaşlar da mutlaka fikirlerini söyleyeceklerdir. Şimdiden bol şanslar.
-
@tufank alınmış randevuyu iptal etmeye gerek yok di mi? böyle bir ibare var Ais DS-160 düzenleme sayfası başında.
"Diğer bilgileri düzenlemek için, önceden planlanmış bir randevunuz varsa, bilgilerinizi düzenlemek için randevunuzu iptal etmeniz gerekir." Bu sanırım bir kereden sonrası için geçerli.
Alınmış randevular için Ds-160 yenilemesi istendiğinde sadece yeni doldurulan formun numarası güncellenecek doğru anladıysam. -
@SUAT-GUNAY ad soyad ve bazı temel bilgiler randevu iptal edilmeden düzenlenemiyor. Pasaport ve DS-160 no 1 kereye mahsus olarak değiştirilebilir. Evet sadece yeni forma ait DS-160 form numarasını girmeniz gerekiyor.
-
Merhabalar 5 haziranda onaylanan vizemi bugun ptt kargodan aldim vizem onaylanmis 2 hafta sonra kavustum. Bilgi vereyim dedim 🥹
-
@sima tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
@sima gözünüz aydın:) hayırlı olsun. ben de bugün bana ulaşmasını bekliyorum heyecanla :)
-
Cok tesekkurler son dk kadar korkmustum gelmeyince benim gibi bekleyen arkadaslara moral olan bu siteye cok tesekkur ederim 🙏
-
Mulakat tarihi gorebilmek icin en azindan formun ilk sayfasinin doldurulmasi ve ucret odenmesi gerekliydi degil mi?
-
@Bushra993 mülakat tarihi alınan yer ile DS-160 formu doldurulan yer farklı siteler. DS-160 formunu tamamını doldurmadan da ilk aşamada çıkan form numarası ile randevu alabilirsiniz. Hatta geçersiz form numarası ile de randevu alabilirsiniz. Sonradan bu form numarasını 1 kereye mahsus değiştirebilirsiniz ( randevuyu iptal etmeden).
Evet dediğiniz gibi randevu alabilmek için ödeme yapmanız gerekiyor.
-
Cok tesekkurler cevap icin..
-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar ankarada konsolosluğa girerken kişisel eşyalarınızı cüzdan çanta vs. Nereye bırakıyorsunuz ? Konsolosluğun emanet kısmı var mı ? dışarıda güvenilir yer varmı telefonlarımızı vereceğimiz. Malum şehir dışından gideceğiz
-
@tufank Bir de mulakattan muaf olan biri ile olmayan biri grup olarak basvuru olusturabiliyor mu, bu durumda biri posta ile basvuru yapip digeri mulakata mi gidiyor? Yoksa sistem boyle birseye bastan mi izin vermiyor?
-
@Bushra993 mülakattan muaf olma durumu yaştan mı yoksa vize yenilemeden dolayı mı? Grup randevusu alma nedeni beraber seyahat edecek olmak mı? Daha açıklayıcı bilgiler ekleyebilirseniz bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum