Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Avrupa'ya iltica etmiş birinin ABD göçmen vizesi alması mümkün mü?

• Avrupa'da iltica etmiş ve oturumunu alan birisi green Carta başvurup kazanan kişi Amerika'ya gitmesinde sıkıntı olurmu vize alabiliyormu

• @wanted, içinde söyledi: Avrupa'ya iltica etmiş birinin ABD göçmen vizesi alması mümkün mü?

Avrupa'da iltica etmiş ve oturumunu alan birisi green Carta başvurup kazanan kişi Amerika'ya gitmesinde sıkıntı olurmu vize alabiliyormu

Sayin@wanted, Avrupa'ya iltica etmis biri ABD'ye iltica edemez. Eger kisi Avrupa'ya iltica etmis ve yesil karti kazanmissa (lotarya yolu ile) ve ABD'ye giris engeli yok ise, ABD yesil kart islemlerini devam ettirebilir ve mali yil sona ermeden yesil kart islemlerini tamamlarsa ABD'ye gelip yesil kartini alabilir. Ancak ABDy'ye giris engeli varsa, cezai durum, saglik durumu vs. gibi yesil karti kazanmis olsa bile yesil karti alamaz. Ayni kisinin ABD'ye ziyaretci olarak gidebilmesi ise ESTA almasi veya turist vizesi almasina baglidir. Bunun sartlari da baskadir.

• Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

• @Claudia-J-Muslu peki ABD'ye giris engeli varsa (removal) i-212'ye basvurabilir mi?

Eger basvurabilir ise i-212 waiver onayi alirsa diversity visa islemlerini nasil devam ettirebilir?

Çünkü i-212 waiver genel olarak 24-26 ay arasinda sonuçlaniyor diye hatirliyorum ve diversity visa interviewlari bu Kadar uzun surmuyor.
    @Claudia-J-Muslu

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• P1 Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    160 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NGK, içinde söyledi: P1 Vizesi P1 sporcu vizesi için ailece başvuru yapmaya çalışıyoruz acente aracılığıyla ama petition numarası diye bir şey istiyorlar.Bunun ne olduğunu bilmiyoruz.Nasıl alabiliriz bu numarayı acaba?Bir de bu başvuru için Amerika’dan avukat bulmamız gerekir mi? Sayin @NGK, avukatla calismanizi oneririz. P1A ve P1B vizesi vardir. Sporcu oldugunuz icin P1A vizesinden bahsettiginizi dusunuyorum. Genel olarak buraya bakabilirsiniz. Ozel bir mektup almaniz gerekmektedir bunu acentaniz veya avukatiniz alabilir. Buna consultation letter deniyor. Burada listenen yerlerden almaniz gerekiyor. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/address-index-for-i-129-o-and-p-consultation-letters Genel olarak P1A vizesi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/p-1a-athlete
  • E1 vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    276 Bakış
    ikercassI
    @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı
  • ilticadan sonra E2 vizesi alabilir miyim?

Kilitli Taşındı Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zLucas, içinde söyledi: ilticadan sonra E2 vizesi alabilir miyim? 2018 tarihinde amerika’da iltica ettim, 2019 yilinda ise ailemin kaza gecirmesi sonucunda ve artik turkiye’de bana tehtit olusturacak kisinin hapise girmesi sebebiyle turkiye’ye temelli donus yaptim (ulkem benim icin artik guvenli durumundaydi) simdi ise esim ile birlikte amerika’da is acmak istiyorum, sizce e2 vizesine basvurabilir miyim? daha once iltica edip ulkeme geri donmem e2 vizesi alirken problem yaratir mi? Sayın @zLucas, Bu konu problem yaratabilir. İlticaya başvurduktan sonra başvurunuzu geri çektiniz mi, açıklamada bulundunuz mu? E2 vizesine başvurmak icin mutlaka önceki bu iltica durumunu açıklamanız gerekecektir. Açıklamanız ne kadar mantıklı ise E2nin bu konudan dolayı reddedilmemesi o kadar yuksek ihtimal olur. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    383 Bakış
    ModeratorM
    @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @claudia-j-muslu Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, DV 2020 talihlisiyim ve Amerika’da uzun yıllardır H2b vizesi ile çalışıyorum. Bu yaz Eylül ortası gibi şirketim extension işlemlerine başlayacak. DS-260 formunu doldurup KCC'ye gonderirsem, H2B vizesi uzatma basvurumu olumsuz etkiler mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sayin @kushajj, Bazı göçmen vizeleri ile bazı göçmen olmayan vizelere aynı zamanda başvurmak sorun yaratabilir bazılarında ise sorun yaratmaz. Burada belirleyici olan durum başvurduğunuz göçmen olmayan vizenin genelde dual intent (ikili niyete uygun) bir vize olup olmadığıdır. Örneğin H-1B dual intent bir vize olup göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da ayni zamanda göçmen vizesine de başvurabilirsiniz. H2B genelde ikili niyete izin vermeyen bir vizedir. Yani H2B vizesini almak için Türkiye’de bir ikametgâhınız olması ve ona dönme niyetinizi konsolosluğa iletmeniz gerekir. Bu ise DV lotaryası ile çelişen bir durum olduğu için size problem yaratabilir. Teşekkürler. Çok teşekkürler. Peki aynı durum extensionlar için de geçerli olur mu? Extension durumunda konsolosluk ile muhattap olma durumunuz olmadığı için, farklı bir yaklaşımları olur mu? Extensionlar Vermont Service Center’dan, Lottery ise Kentucky’den yonetiliyor bildigim kadariyla. Birbirleriyle kontak kurma durumu olur mu? İyi çalışmalar. Sayin @kushajj , basvurularinizda birbirleriyle celisen ifadelerde bulunmamalisiniz. Zaten ilk sorunuzla benzer bir soru sordugunuz icin Claudia Hanim'in yukaridaki cevabini inceleyebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k