IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@meryem-b, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhabalar. Nvcye fotoğraf yüklerken 600x600 ölçüleri veriliyor. Bunu nasıl yapalım, fotoğraf hakkında detaylı bilgi yazabilir misiniz nasıl olması gerekiyor size zahmet ☺️
evet, 51 mm x 51 mm gercek hayattaki olculeri, bilgisayara aktarirken de 600 piksel x 600 piksel olmali...
fotoyu surada hazirlarsaniz otomatik olarak 600 x 600 olarak cikarir: https://www.idphoto4you.com/
suradaki baslikta daha ayrintili anlatmistik:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir/ -
Selam, 3cu taraftan evliligimizin kaniti icin affidavit evraki ne kadar onemli?gereksiz mi?bunu konsoloslukta isteye bilirler mi?
-
@Berkan-Duru Merhaba, daha yeni gördüm mesajınızı. NVC işlem süresini genelde 45 gün olarak belirtiyor. Biz de Haziran ikinci haftasından itibaren Interview Letter alırız diye umuyoruz. Yaptığım piyasa araştırmasına göre de Eylül ayında ya da Ağustos'un sonunda görüşmeye gideriz diye düşünüyorum. :)
-
@Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Berkan-Duru Merhaba, daha yeni gördüm mesajınızı. NVC işlem süresini genelde 45 gün olarak belirtiyor. Biz de Haziran ikinci haftasından itibaren Interview Letter alırız diye umuyoruz. Yaptığım piyasa araştırmasına göre de Eylül ayında ya da Ağustos'un sonunda görüşmeye gideriz diye düşünüyorum. :)
7-8 gune interview letter gelir diyorsunuz bu çok iddaali hejecan verici oldu ama 😃 umalim dediğiniz gibi olur!
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
7-8 gune interview letter gelir diyorsunuz bu çok iddaali hejecan verici oldu ama 😃 umalim dediğiniz gibi olur!
Yani inşallah! :beaming_face_with_smiling_eyes: Yaptığım araştırmalar öyle gösteriyordu ama nasıl olur bilmiyorum. Bir de ne kadar doğru emin olmamakla birlikte, büyükelçilikteki bir tanıdığımız işlemleri daha da hızlandıracaklarını, özellikle bizim hükümetten o yönde baskı olduğunu söyledi. İnşallah öyledir. :grinning_face_with_sweat:
-
@Naerys haydi bakalım.. umalım bekleyen herkes eşlerine çabucak kavuşur.
-
Bu ileti silindi! -
@diana, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Selam, 3cu taraftan evliligimizin kaniti icin affidavit evraki ne kadar onemli?gereksiz mi?bunu konsoloslukta isteye bilirler mi?
Affidavit of Support formu basvurunuzun kabul olup olmamasini belirleyecek kadar onemli. NVC asamasinda yuklemeniz gereken bir form. USCIS websitesinde ayrintili bir sekilde nasil doldurmaniz gerektigi anlatiliyor. Ayrica 3. taraftan evliliginizin kaniti derken? Sponsorunuz mu var? Ona gore de hangi AOS formu doldurmaniz gerektigi yazili. Eminim forumda da vardir bi'yerlerde. Bu formu NVC asamasinda yuklemezseniz basvurunuz ilerlemez malesef.
-
@meryem-b Merhaba, fotoğrafçıya gidip Amerika vizesi için fotoğraf çektirmek istiyorum diyorsunuz, fotoğrafı çektirince dijitalini de alın; size ya e-mail atarlar ya da USB ile verirler. Dijitalini aldığınız fotoğrafı da sisteme yükleyin.
-
@meryem-b, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar. Nvc ye yükleyeceğimiz belgeleri. Daha doğrusu nvc aşamasında yapamamız gerekenler için yardımcı olabilir misiniz?
Vukuatli nufus kayit ornegini mutlaka kizlik soyadinizla yukleyin. Yoksa red yersiniz.
-
@Naerys merhabalar sizin DQ tarihiniz nedir
-
@diana, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Affidavit of Support formu basvurunuzun kabul olup olmamasini belirleyecek kadar onemli. NVC asamasinda yuklemeniz gereken bir form. USCIS websitesinde ayrintili bir sekilde nasil doldurmaniz gerektigi anlatiliyor. Ayrica 3. taraftan evliliginizin kaniti derken? Sponsorunuz mu var? Ona gore de hangi AOS formu doldurmaniz gerektigi yazili. Eminim forumda da vardir bi'yerlerde. Bu formu NVC asamasinda yuklemezseniz basvurunuz ilerlemez malesef.
Affidavit evrakından kastı 3. Şahıslardan alınan evliliğin gerçek olduğuna dair kanıtlar.( mektup, fotoğraf vs.) Siz yanlış anlamışsınız. Bu arada ben kimsenin bu kanıtı sunduğunu görmedim. Ben de fotoğraf ve konuşmaları yüklemiştim yeterli oldu. Size önerim fotoğrafları powerpoint sunusu yapın ve üstlerine fotoğraflar hakkında açıklama ekleyin. Nerede çekildi, ne zaman çekildi gibi.
-
@istanbullover, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Naerys merhabalar sizin DQ tarihiniz nedir
DQ tarihimiz 17 Mayis.
-
@Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Affidavit evrakından kastı 3. Şahıslardan alınan evliliğin gerçek olduğuna dair kanıtlar.( mektup, fotoğraf vs.) Siz yanlış anlamışsınız. Bu arada ben kimsenin bu kanıtı sunduğunu görmedim. Ben de fotoğraf ve konuşmaları yüklemiştim yeterli oldu. Size önerim fotoğrafları powerpoint sunusu yapın ve üstlerine fotoğraflar hakkında açıklama ekleyin. Nerede çekildi, ne zaman çekildi gibi.
Bu gibi evraklara Affidavit denildigini hic gormedim acikcasi, o nedenle yanlis anlamisim. Bunlari da zaten ilk olarak USCIS basvurusunda birkac tane olarak istiyorlar, sonra da konsolosluk gorusmesinde ne kadar cok gotururseniz o kadar iyi olur. Butun grup ve forumlarda bu sekilde soyleniyor. Powerpoint sunumu yerine Word dosyasinda da yapilabilir. Ben oyle yaptim, her tatilin mekanini ve tarihini belirterek Word dosyasinda ikiser sayfadan fazla olmamak kaydiyla fotogralari yeniden boyutlandirarak 6'sar fotograf sigdirdim. Hem vize memuru bunaltmamis oluruz hem de yeterli sayida fotograf/konusma vs goturmus oluruz diye dusunuyorum.
-
@Naerys Yeri gelmişken sorayım ben de; biz 11 yıllık evliyiz 6 yaşında bir kızımız var. Bizim evliliğimizi kanıtlamak için bu ayrıntılara ihtiyacımız var mı yine de sizce? Sadece basılı fotoğraflar götürmeyi düşünüyordum ben.
-
@Naerys teşekkürler
-
@ahsenas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Naerys Yeri gelmişken sorayım ben de; biz 11 yıllık evliyiz 6 yaşında bir kızımız var. Bizim evliliğimizi kanıtlamak için bu ayrıntılara ihtiyacımız var mı yine de sizce? Sadece basılı fotoğraflar götürmeyi düşünüyordum ben.
Bana göre en büyük kanıt çocuğunuz ve kaç yıllık da evlisiniz. Ben yabancı forumlarda ve gruplarda çok gezdim bu konular için ve hâlâ da oraları takip ediyorum. Oralarda gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum; o an denk geldiğiniz memurun ruh haline bağlı olarak çocuğunuz da olsa değişebiliyormuş. Şahsi fikrim çocuğunuz, fotoğraflarınız ve resmi belgeleriniz yeterli olur. O fotoğraflar arasında zaten ailecek çektirdiğiniz bayram, yaz tatilleri vs fotoğraflar varsa yeterli olur. Arkadaş, aile vs onlarla toplu resimleri gördüklerinde genelde gerisine bakmıyorlarmış.
-
@Naerys çok teşekkür ederim 🙏🏻
-
M mmmwrx bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba, benim 20 Haziran'da randevum var. Belgeleri hazırlarken bana gelen mailde Marriage Certificate (original and english translation) diyor. Evlilik cüzdanında zaten farklı dillerin çeviri var. Ekstradan çevirtmeme gerek yoktur değil mi? Direkt cüzdanı götüeceğim diye düşünüyorum. Emin olmak için sormak istedim.
-
@gok334 yeminli tercümandan ing. çevirmenizde yarar var
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum