Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

• @Berkan-Duru K1 vizesinde DQ tarihi bulunmuyor CR1 vizesi gibi hocam , genel olarak ben bilgi vereyim USCIS onayladıktan sonra dosyası NVC ye gönderiyor ancak NVC dosyayı sadece elçiliğe göndermekle yükümlü K1 vizesi için bir nevi aracı posta kurumu gibi bişey , CR1 de ki gibi dosyaların qualified olup olmadığına bakmıyor. Sürecin işlenmesi farklı CR1 e göre. Şu an 15-20 gün civarında K1 dosyaları elçiliğe postalanıyor. Sonra randevu süreci başlıyor K1 için artık ne zamana bulunursa bildiğim kadarıyla CR1 de randevuyu siz almıyorsunuz , elçilik veriyor.

• @ob16222 bilgilendirme için teşekkürler

• @Nuray-Aksu hayırlı olmasını dilerim :) mülakat randevusu alırken günün hangi saati sayfayı kontrol ediyordunuz ne zaman boşluk açıldı tam olarak?

• Bugün onay aldım.

Noa1: March 10 2022
    Noa2: June 3 2023

Kafasında endişe olan arkadaşlar için bir de kendi sürecimi yazayım. Belki yardımcı olur.

5 fotoğraf koymuştuk. 4'ü benim ve nişanlımın, bir tane de aile ile beraber çekinmiştik.
    Uçak ve de otel belgeleri. Bunun dışında kanıt olarak hiçbir şey eklemedik.

• @BordeauxBro teşekkür ederim ☺️ belli bir saatte açmıyolar inanın sabah 7 den akşam yatana kadar 1 dakikalık arayla baktım 10 mayısta açtılar kaçırdım onu saat 16.20 gibi 1 hazirandada 1350 gibi açtılar sistemden çıkmayıp sabretmek lazım

• Bu ileti silindi!

• @samsa Sizin kimlik veya pasaport fotografini eklemismiydiniz?

• @Ali-El başvuruda 2x2 boyutlarında fotoğraf koymanız gerekiyor. Amerikan size dedikleri ölçüde.

• @Ali-El, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

@samsa Sizin kimlik veya pasaport fotografini eklemismiydiniz?

Herkes için istenilen belirli ortak ve zorunlu olan belgeler var. Onları elbette ekledik. Pasaport stil fotoğraf gibi.

Verdiğimiz cevaplara göre eklenmesi zorunlu olan şeyleri ekledik fakat kanıt olarak yukarıda bahsi geçen şeyler dışında hiçbir şey eklemedik.

• Arkadaşlar merhaba,
    9 mayıstaki vize mülakatım sonrasında eksik belgeden dolayı vize alamamıştım. Şimdi o eksik belgeyi konsolosluğa eksik belgemi göndermem gerekiyor. Nasıl yapacağım yardımcı olabilir misiniz? Mülakat öncesinde randevu aldığım ve Ptt Varış lokasyonu belirlediğim sayfaya gidiyorum. https://ais.usvisa-info.com. Buradan tekrar Ptt varış lokasyonu seçmek istiyorum ancak hala randevu için seçtiğim lokasyon görünüyor. Bu lokasyonu değiştirmeyeceğim aslında ama yeni kurye için bir ödeme yapmam gerekmiyor mu? Eksik belgeyi göndermek için neler yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz? Belgeyi gönderemedim, her geçen gün alehime işliyor. Konsolosluğa soruyorum, cevap alamıyorum. Yardım edin lütfen..

• @Aycadan eksik belge ismini belirtir misiniz? Geçmiş olsun bu arada.

• ⭐⭐⭐

@Aycadan su konunun ilk iletisini inceleyin eksik evrağı konsolosluga nasıl göndereceğiniz detaylı olarak yazıyor;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5817/fy2023-fy2024-background-check-nncp-ap-durumu-i̇dari-işlem

• Arkadaşlar NOA2 den sonraki işlem sırası nedir? Herhangi bir yere yeniden bir ödeme yapmak gerekiyor mu yoksa dosyamızın direk seçtiğimiz konsolosluğa gelmesini mi bekliyoruz bilen varsa açıklayabilir mi Lütfen

• Merhabalar,
    birkac sorum olacakti. simdiden yardim icin tesekkur ederim. Abd vatandasiyim.
    1- nisanlimla bir yildir tanisiyoruz. nisanlilik vizesine basvuru yapacagiz. bir yillik fotograf, konusmalari vs sunabiliyoruz. iki yillik gecmisin olmasi sart mi?
    2- nisanlilik vizesi mulakati ortalama ne kadar sure de geliyor?
    3- vizeyi aldiktan sonra abd'de hemen evlenecegiz. evlendikten sonra esimin Turkiye'ye giris cikis yapmasinda bir engel var mi?
    4- vizeyi aldiktan sonra 6 ay icerisinde giris yapmasi gerekiyormus onu okudum. nisanlilik vizesi genel olarak kay aylik/yillik gecerli oluyor. Evlilikten sonra nisanlilik vizesi greencard'i gelene kadar gecerli olmaya devam ediyor mu?
    5- biz seneye evlenmeyi dusunuyoruz. resmi nikahimizi da o zaman yapmak istiyoruz. Nikahi Turkiye'de bu sene yapmanin surece bir extra artisi olur mu?

tekrardan tesekkurler.

• 1- son iki sene içinde yüzyüze görüşmüş olmanız yeterli.
    2- Şuan için minimum 18 ay. Belki düşebilir sizin sonuç alıcağınız tarihe kadar çünkü şuan hızlanmış durumdalar.
    3 - bu konuyla ilgili bilgim yok maalesef
    4- Nikahı ABD de yapmalısınız. nişanlınız oraya geldikten sonra 90 gün içerisinde evlenmeniz gerekiyo. Nikahı Türiyede yapamazsınız vize türü gereği aksi takdirde vize mülakatında red alırsınız.
    5 Nikah ABD de olucak. Türkiye de nikah yapmanız durumunda başvurucağınız vize türü nişanlılık değil evlilik vizesi olur.

• iki yıllık geçmiş olması şart değil bu konuda dolaşan yalan bilgi çok var. Son iki yılda görüşmüş olma şartı var. Resmi sitede de 2 yıllık ilişki olması gerek diye bir şey yok. mülakat noa2'den ortalama 3 ay sonra geliyor. bu süre konsoloslukların yoğunluğuna göre kısalıp uzayabilir.
    türkiyede nikah kesinlikle yapmayın, süreci olumsuz etkiler. nikah yapacaksanız cr1 vizesine başvurmanız gerekiyor.

• @thisnew noa2 den ortalama 3 ay sonra geliyor ne demek? randevu alabilme süresi mi ?
    Noa 2 den sonra dosyanın ankaraya aktarılma süresi mi ? 3 ayda randevu alamayan insanlar gördüm. noa2 den sonra kaç ay bekleniyor ortalama?

• @esmadeniz Evlendikten sonra green cardı alana kadar Amerika’yı terk edemez. Ederse de bir daha giriş yapamaz. Vize tek girişlik bir vize. 90 gün içinde evlenmek zorundasınız. K1 vizesine her iki tarafta bekar olarak başvurup sürecin sonuna kadar da bekar kalması gerekiyor. Dini nikah vs bunlar etkilemez ama resmî nikah yapamazsanız.

• @ob16222 Tesekkur ederim cevaplar icin. abd'de evlendikten sonra ortalama ne kadar sure de greencard geliyor ?

Aslinda nisanlilik ve evlilik vize turlerinin basvurularinin farkli oldugunu forumda okumustum.
    hangisine basvursak bizim icin daha avantajli ve hizli vize alabilir onu arastiriyorum. sizce ilk basvuruyu nisanlilik vizesi olarak mi yoksa evlilik vizesi olarak mi basvurmaliyiz? farkliliklari ve avantajlari nelerdir ? tesekkur ederim.

• K-1 vizesi ile Amerika’ya girdikten sonra TR Ehliyetini kullanabiliyor muyuz?

Amerikan ehliyeti için ne zaman başvurabiliyoruz?

Benzer Başlıklar

• K-1 Nişanlılık Vizesi Mahkeme Sorusu

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    213 Bakış
    M
    Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var. Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k