Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @seyit-ikram Merhaba. Bu başlık görüşme deneyimlerine ait. Siz bu başlığı okuyun belki benzer durumda olduğunuz kişiler soru sormuştur cevapları da görürsünüz ve sorunuzu da orada sorun.

• ⭐⭐

@Oradaki bilmiyorum sorularınızın cevaplarını açıkçası.
    başka ülkeden b1'e başvuracaksanız ilk soracakları soru neden kendi ülkenizden başvurmadınız olacaktır.
    buna tatmin edici cevap vermeniz gerek.

• tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

• Merhaba,
    Annem ve babam yanımıza gelmek için vize görüşmesine girecekler.
    1- DS160 formuna yazılan pasaport süreleri 1 yıl sonra dolacak. Yeni 10 yıllık pasaport alıp eskileri ile beraber görüşmeye gitmeleri sıkıntı yaratır mı ?
    2- Annem 65 Babam 75 yaşında emekliler. Tapu ya da banka hesabı gibi ya da haricinde yanlarında ekstra destekleyici belge götürmeliler mi ? @crazycells

• greencard için çektirdiğimiz fotolarla ds160 doldursak sorun olur mu ?

okul tarihlerinde yılları biliyorumda ay ve günden emin değilim çok mu önemli gün ve ay ?

• @Erdem-AKDEMİR hayır sorun olmaz. mülakata 1 adet fotoğraf götürmeniz gerekiyor, bu götürdüğünüz fotoğraf yeni olmalı, yakın bir zaman çekilmiş bir fotoğrafı götürmeniz daha iyi olacaktır. Diploma için ay ve gün çok önemli değil, diploma / mezuniyet belgesi veya transkripte varsa yazmaya çalışın yoksa tahmini bir değer girebilirsiniz. ( ben bulamadıklarıma tahmini gün / ay girmiştim bir sorun olmadı )

Bu konu başlığı mülakat deneyimleri ve görüşme detaylarını paylaşmak için. Sorularınızı (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ konusunda sorabilirsiniz.

• Merhaba, biraz foruma baktım ama göremedim. Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim. KHK ile ihraç edilmiş ve B1/B2 vize başvurusu yapan ve görüşme deneyimi olan var mı?

• :):):):):):);):)

• merhaba, seçim sonrasında mülakata gidenler varsa red/onay durumları ile ilgili bilgi verebilirler mi? güncel olarak ne durumda acaba

• merhaba acaba avrupada turist olarak gezerken oradaki konsolosluktan abdye turist vizesine başvuru yapabilirmiyiz orada oturumumuzun olmaması engelmi. şu an malum türkiyeden randevuda alınmıyr

• tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

• Herkese merhaba,

Bugün Ankara'da turist vizesi görüşmesine girdim. İzlenimlerimi ve yaşadıklarımı sizlere iletmek isterim. Vizem onaylandı. :thumbs_up:

Yaşadıklarım:

1. Görüşmeden önceki aşamada pasaportumu alan görevli (gişedeki görevli diyeyim) görüşmeyi İngilizce yaparmısınız deyince Türkçe olabiliyorsa Türkçe yapayım lütfen dedim ve o şekilde yönlendirdi.
    2. Görüşmeyi yapan erkek görevli Amerikan vatandaşı ama tahmin edersiniz ki iyi Türkçe konuşuyor. Hangi eyalete/şehre gideceksiniz? Neden gideceksiniz? gibi klasik sorular sordu. Daha önce hangi ülkelere gittiniz diye sordu? Ne iş yapıyorsunuz aylık kazancınız nedir diye sordu? Ben de DS-160'da doldurduğum şekliyle söyledim. Teklemedim. Yalnız mı gideceksiniz diye sordu. Eşiniz neden gelmiyor diye sordu. 3-4 tane daha soru sordu. Aslında bana çok soru sordu. Bu kadar soru beklemiyordum. Daha önce J1 vizesi ile gitmişsiniz İngilizce biliyorsunuz o zaman dedi. Evet dedim. Sonrasına İngilizce devam ettik. İçimden "iyi başladık ama çok soru sordu. Bu nedenle kötü bitebilir" diye geçiriyordum ki vizenizi onaylıyorum deyince ister istemez rahatladım.
    3. Hazırladığım hiçbir evraka bakmadı. Banka hesap dökümlerine, vize talep dilekçeme bakar diye düşünüyordum. Bakmadı. Hangi ülkelere gittiniz diye sordu mesela. Erasmus'a gittim, şuraya gittim buraya gittim, yanımdaki diğer pasaportumdan göstereyim dedim ama gerek yok dedi. Sanırım sözüme güvendi.

İzlenimlerim:

1. Bence İngilizce mülakat için kendinizi zorlamayın. Bir beyefendi İngilizce derdini anlatmak için çabaladı çabaladı çabaladı. Onay aldı mı bilmiyorum ama boş yere hakim olmadığı bir dilde konuşmaya çalıştı. Eğer derlerse ki illa İngilizce mülakat olacak, o zaman tabi iyi yada kötü sorulara cevap vermeye çalışacağız orası ayrı. Hakim olduğunuz akıcı Türkçenizi iyi bir şekilde kullanın bence. Bu benim düşüncem.
    2. Rahat olmak, pozitif olmak, şık ve temiz olmak daha önce forumda söylendiği gibi bence de önemli. Evrak hazırlıyorsunuz, evde kendiniz hazırlanıyorsunuz, birçok şey yapıyorsunuz, konsoloslukta da bence sahneye çıkıyorsunuz yani performansınızı gösteriyorsunuz. Yani kesin almam lazım, lütfen alayım gibi size muhtacım hissiyatı vermeyin derim. Orada net ve uzun olmayan cevaplar verin, olmazsa da olmaz yani çünkü birçok faktör var ve red almak da bir ihtimal. Siz iyi niyetli, kibar, güleryüzlü, şık ve cool olun hikayeniz de varsa vizeyi alırsınız diye düşünüyorum.
    3. Kesin bir hikayeniz olsun. Yani oyun planınız olsun. Tatile gidiyorum işte Miami'yi gezeceğim, New York'u gezeceğim gibi olmasın. Vize görevlisine "Bu kişi ABD'ye gitmek istiyor, orada gerçekleştirmek istediği net bir hayali var, onu gerçekleştirecek ve dönecek. Orada kalmayı düşünmüyor" diye düşündürtmeniz çok iyi olur bence. (Tek başına gidecekler için)

Bunun yanında forumda kısaca tavsiyelerine başvurmak istediğimde beni kırmayan ve yardımcı olmaya çalışan @dytmelek @denizci10 @ayvalik10 @tolgasatir sizlere teşekkür ediyorum. Sağolun.

• ⭐⭐⭐⭐

@ecdeniz hayırlı olsun vizeniz

• ⭐⭐⭐

@ecdeniz tebrik ederim tek başvuran arkadaşlara umut olduğunuzu eklemeden geçemeyeceğim:))

• ⭐⭐

@ecdeniz tebrikler. Güzel detaylı bir mülakat deneyimi olmuş. Darısı bekleyenlerin başına.

• ⭐⭐⭐⭐

@ecdeniz Tebrikler, iyi yolculuklar

• Merhaba pazartesi vuze gorusmem var ve cok heyecanliyim. Neden godiyorsunuz sorusuna tatil amacli demem yeterli degil denilmis ne demem gerek bana yardimci olabilir misiniz?

• @ecdeniz hayırlı olsun çektiğin stresli günler karın ağrıları hepsinin sonucunda aldın demek. Artık videoda ki gibi söylersin

https://www.youtube.com/watch?v=VNqCXlEz0iI

• @ecdeniz merhaba vize onaylandıktan ne kdr süre sonra vize basılmış pasaport elime geçer?

• ⭐⭐

@sima tatil amaçlı ne zaman nereye gideceksiniz.Nerede kalacaksınız diye sorarsa cevaplarınız hazır mı? Biraz daha detay verir misiniz? Ds160 formunuzu kim doldurdu.Daha önce yurt dışı seyahatiniz var mı? Evli misiniz bekar mısınız?

• @Mehmet-Dilek Ben 5 günde almıştım.

• @Mehmet-Dilek ceac sitesinde durum issued oldu ve aynı gün ptt ye verildi benim pasaportum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k