Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • tesekkurler


  • @denizci10 tesekkurler

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Sharm Sharm 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • DV2024 çekilişi sonuçlandı "HNBS" görüldü.
    Türkiyedeki seçim bitti.

    izlediğimiz videolardan ve okuduklarımızdan anladığım kadarıyla yatırımcı vizesi ile gelindiğinde veya statü değiştirip yatırımcı vizesine dönüştürdüğümüzde vizemizi.
    greencard alamıyoruz ama evli isek yatırımcı vizesi alan kişinin eşi GC alabiliyor. Benim anladığım bu.

    eğer evli değilsek ve yatırımcı vizesi ile gelmek istesek süreci nasıl yürüteceğiz. E2 ile geldiğimizde GC alabiliyormu yatırımcının kendisi.

    KONUNUN ÖZÜ E2 İLE GELSEK KALICI OLABİLİRMİYİZ. BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞABİLİRMİYİZ


  • @seroler E2 ile statü değişikliği yapıp yani turist vizesi ile gidip statünüzü E2 ye değiştirirseniz işiniz devam ettiği sürece her 2 ylda bir yeniletmelisiniz ve statü sahibi başka bir işte çalışamaz. Greencarda direkt olarak gitmez.
    eğer konsolosluk vasıtası ile statü değil E2 vize alırsanız buda 5 yılda bir yenilenir ülkeye giriş çıkış izni verilir buda greencard almanıza olanak tanımaz. Yenilettiğiniz sürece süre verilmemiştir.
    E2 statü sahibinin eşide şu şekilde greencard alabilir statü değişikliği ile beraber çalışma izni ve ssn olduğu için başka bir işyerinin ona sponsor olması gerekli yani en basiti Eb3 olarak ki kendiniz bulamazssanız danışmalık firmaları var onlar bu işi belirli bir meblağ karşılığında sağlıyorlar.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • E2 statüsüne geçmek için bir cafe devraldık. Avukat, cefenin kazandığı paranın işletme hesabında kalması gerektiğini, statüyü alana kadar şahsi harcamalar için kullanilamayacagini söylemiş. Statüye almak uzun sürerse, cafe para kazansa bile, harcayamayacak mıyız? Geçim nasıl olacak? Şahsi hesapta fazla para bırakmadık, paranın tamamına yakınını işletme hesabına aktardık. İşletme hesabında para var ama dokunamiyoruz. Anlayamadım bu olayı, yönetici maaşı gibi bir şey olamaz mı? Bu konuda bilgisi olan var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Müberra-Dikici evet doğru söylemiş. statüyü alıncaya kadar paraya dokunmamanızı istiyorlar. çünkü resmi olarak çalışma izniniz olmadan kendinize maaş yatıramazsınız.


  • @denizci10 cevap için çok teşekkür ederim Orçun bey


  • @Müberra-Dikici ufak bir ekleme yapayim. premium process ile statu asil sahibi 15 gunde sonucu aliyor. o yuzden merak etmeyin maddi acidan zorlanmayacaginizi umuyorum. sonrasinda da dediginiz gibi isyerinizden kendinize maas verebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Müberra-Dikici rica ederim.


  • @btek14 cevap için teşekkür ederim


  • @Müberra-Dikici rica ederim umarim her sey gonlunuze gore olur.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • @Müberra-Dikici, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

    E2 statüsüne geçmek için bir cafe devraldık. Avukat, cefenin kazandığı paranın işletme hesabında kalması gerektiğini, statüyü alana kadar şahsi harcamalar için kullanilamayacagini söylemiş. Statüye almak uzun sürerse, cafe para kazansa bile, harcayamayacak mıyız? Geçim nasıl olacak? Şahsi hesapta fazla para bırakmadık, paranın tamamına yakınını işletme hesabına aktardık. İşletme hesabında para var ama dokunamiyoruz. Anlayamadım bu olayı, yönetici maaşı gibi bir şey olamaz mı? Bu konuda bilgisi olan var mı?

    Müberra Hanım e2 adımınız için tebrik ederim umarım en kısa sürede onayınızı alırsınız. Yaşadığınız durumu biz de yaşadık ve başvurumuz sonuçlanıncaya kadar kazanılan paraya dokunmamamızı önerdi avukatımız, onaydan sonra yönetici olarak paradan alabileceğimizi söyledi. Bu süreçte şahsi hesaptaki paramızı kullanıyoruz. Bizim az kaldı sizin de bir an önce güzel haberlerinizi alırız umarım 👍🏻👍🏻


  • @dytmelek Teşekkürler Melek hanım. Avukatımız uyarmadı bizi bu şahsi hesap/işletme hesabi konusunda. Biz de parayı oğluma aktarinca o da tamamına yakın kısmını işletme hesabına aktarmış. Şahsi hesabında az birsey kalmış. Baştan bilseydik, sahsi hesapta daha fazla bırakırdı. Biz de deneme/yanılma yoluyla öğreniyoruz bazı şeyleri. Deneyimlerimizi burada paylaşalım ki, aynı yolu izleyenler aynı hataları yapmasın. Bu mevcut parayı kullanamama durumu bizi baya sıkıntıya soksa da, bir şekilde hallediyoruz yavaş yavaş. Bu ayın sonunda eşimle ben de geleceğiz ABD ye turist amaçlı. Umarım herkesin yolu güzel olur 🙏


  • @Müberra-Dikici, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

    @dytmelek Teşekkürler Melek hanım. Avukatımız uyarmadı bizi bu şahsi hesap/işletme hesabi konusunda. Biz de parayı oğluma aktarinca o da tamamına yakın kısmını işletme hesabına aktarmış. Şahsi hesabında az birsey kalmış. Baştan bilseydik, sahsi hesapta daha fazla bırakırdı. Biz de deneme/yanılma yoluyla öğreniyoruz bazı şeyleri. Deneyimlerimizi burada paylaşalım ki, aynı yolu izleyenler aynı hataları yapmasın. Bu mevcut parayı kullanamama durumu bizi baya sıkıntıya soksa da, bir şekilde hallediyoruz yavaş yavaş. Bu ayın sonunda eşimle ben de geleceğiz ABD ye turist amaçlı. Umarım herkesin yolu güzel olur 🙏

    Üzücü olmuş ama dediğiniz gibi bazen deneme yanılma yoluyla öğreniyoruz biz de. Siz hangi eyalete şehre karar verdiniz peki? Sizin de yolunuz şimdiden açık olsun güzel haberlerinizi bekliyorum 🙏🏻


  • Oklahoma eyaletinde, Lawton şehrinde. Dallas'a 2.5 saat mesafede küçük bir şehir. Şehirde askeri bir üs olduğundan, potansiyeli olduğunu düşündük. Oğlum da, Türk lerin az olduğu bir yer tercih etti önceki kötü tecrübelerinden😃 Tek endişemiz tornado bölgesi olması, hayırlısı diyoruz artık. Forumda olup Oklahoma eyaletini seçen tek aile olabiliriz. Yaşamın çok ucuz olduğu, belki yaşanacak değil ama para kazanilabilecek bir yer olduğunu düşündük. Eb3 süreci sonuçlanana dek yasal olarak yaşamını idare edebileceği bir yer. Sonrasında başka yerlere de geçebilir. Hem biz de farklı eyaletler görmüş olacağız eşimle, 3 farklı eyalet için güzel roadtripler planladık kısmetse. İzlenimlerimi yazarım gidip görünce. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.


  • arkadaslar nacizane ufak bir tavsiyem var. yatirimci vizesi ya da herhangi bir vize / statu vs alinirken hazirlanan dosyanizin softcopy de olsa bir kopyasini mutlaka avukatinizdan talep etmeyi unutmayin.

    kisisel belge vs bir sekilde bulunur ama avukatin kendi hazirlamis oldugu on yazi, finansal ongoru, business plan gibi dokumanlara daha sonradan ulasmak cok zor ve avukat degisikligi ya da vize uzatimi konularinda eski dosyanizda yazan ongoruler (kar orani, calisacak kisi sayisi vs) tutarli olmak zorunda. ne kadar dogru yanlis bilemiyorum ama avukat dosya onaylandiktan sonra tum ekleri imha ettigini iletti ve eski business planimizda ne yazdigini bilmiyoruz bu sebeple USCIS'e "Freedom of Information Act" (FOIA) cercevesinde basvurduk eski dosyamizin bize bir kopyasini verilmesi icin. maalesef bu da hem zaman hem de vakit kaybi.

    konuyu cok uzatmadan baglayayim. her zaman bir full kopya mutlaka bulunsun sizde.


  • Dallas Plano’da bulunan (bizi E-2’li yapan) Cafemizi employment bazlı sponsor bulduğumuz ve eyalet değiştirmemiz gerektiği için satmak istiyoruz. İlgilenen olursa bana mesaj yolu ile ulaşabilir.


  • merhaba, e2 vizesi için bır yer alırken broker ıle iş yapan varmı ?


  • Merhaba yakın bir tarihte E1 vizesi görüşmem var. Görüşmeyi Türkçe yapmak istiyorum. Bu konuda bir tercih sunuluyor mu görüşme esnasında?

    Amerika'da bir avukat üzerinden başvurumuzu yaptık. Amerika'daki şirket çalışanlarımız ve müşteri portföyümüz Türklerden oluşuyor. Avukatımız bu açıklama ile mülakatı Türkçe yapmamızın sorun olmayacağını söyledi. Mülakatını Türkçe gerçekleştirmiş olanlar var mı? Tecrübelerini paylaşabilirler mi? En kısa sürede cevaplarsanız sevinirim.


  • Abd'ye turist vizesi geldikten sonra yapılan E2 başvurularında çok daha düşük tutarda (30-40 bin $) yapılan yatırımlarla onay alındığına dair bir video izledim. Bu şekilde yapılan başvurulardan sonra Türkiye'ye giriş çıkışta problem oluyor mu? Türkiye'den E2 başvurusu yapmak ile Abd içinde yapmak arasındaki avantaj & dezavantajları nasıl öğrenebilirim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum