Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar


  • @misha90, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @haleluja Teşekkürler yanıtınız için beni niye eksilemişler anlamadım, fikirlerimi söyledim diye 🙂

    Konuyla alakasız olduğu için olabilir 🙂


  • Neotech kursundan QA tester kursuna katıldım bakalım hayırlısı olsun bana


  • Microsoft Dynamics tarafında calısan biri var mı? Amerika'da kolay bulunabilecek bir iş oldugunu düşünüyorum ama Türkiyedeki gibi yetiştirilmek üzere işe alım yapıyorlar mı bilmiyorum. Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

  • ⭐⭐

    Amerika da React rağbet görüyor mu? Next/js ve React ile orada iş bulunur mu?

  • ⭐⭐

    @celica React her yerde ragbet gorur. Ayrica her programlama dili ragbet gorur. Eskimis bir dil yoktur. Ben 23 yil Turkiyede Oracle Forms yazdim, ABD de Oracle Forms kullaniyourm. Kurumlarda hic bir zaman tek bir yazilim dili kullanilmaz. Turkiye;nin en buyuk bankalarindan birinin en temel uygulamalarinin COBOL ile yazildigini biliyormusunuz. Bugun COBOL bilseniz o bankada React, Java Deleoper dan fazla maas alirsiniz.


  • Amerika da is bulabilecegimi bilsem 80 yillik fortran ogrenirim gercekten. Hic sikayet etmem. Peki Android developer hakkinda ne dusunuyorsunuz. Suanda baslasam bu konuda 0 biri degilim fakat piyasa deneyimim yok sizce 2-3 yila androidci olarak ise girebilir miyim? Ya da network calissam cisco , comptia sertifikasi alip networkcu olmak mi daha garanti is konusunda? Ve son olarak BI Developer secenegi var. Ne dersiniz bu 3 alan icin? Bilgili arkadaslarbu konuda tavsiye verse cok makbule gecer☹

  • ⭐⭐

    @pionerrUsa 2 -3 yil gunde 5-6 saat bu ise kafayi yorsan Bill Gates i bile program diye yazarsin, bir sekilde de kendini ispatlar ise girersin. Ama sabir ve sebat isi.


  • @arnblt ama ise yine giremeyebiliriz degil mi? birilerini tanimadan is bulmak cok zor sanirim. Adamlar guvenmiyor ya da tanidik birilerini aliyorlar.


  • @pionerrUsa hocam, çok klasik olacak ama sevdiğiniz işi yapın. Bir şekilde para kazanırsınız, hele de Amerika'da. Evet, IT sektörü çok göz dolduruyor. IT çalışanları çok kazanıyor ve az iş yapıyor gibi görünüyor ama kazın ayağı öyle değil. Ben de IT sektöründeyim ve infrastructure tarafındayım. Türkiye'de de Amerika'da da iş ve maaş sorunum olmadı ama bu sektörde 1 çalışıyorsanız en az 1 de kendinizi geliştirmeniz lazım sürekli yoksa sektör acımasızdır. O imrendiğiniz adamlar hep işini sevip kendini sürekli geliştirenlerdir.

    Amerika için henüz görmedim ama Türkiye için örnek vereyim: Kendini geliştirmeyen yazılımcı herhangi bir şirkette çalışırken başka şirkete gidemeyen, maaşı da standart memur maaşına düşmüş bir adam oluyor. Başka yere gidemedi diye değer görmüyor, maaşı artmıyor ve kendini geliştirmedi diye yükselemiyor.

    Ben askerlik bitince bazı asker arkadaşlarım yazılım kursuna gittiler. Benden özenip kursa gittikleri ile kaldılar. Türkiye'de işe alım da teknik mülakat da yapıyordum. Adam İTÜ mezunu geliyordu sadece okumuş. Yanına başkası geliyor mühendislik mezunu değil ama okurken araştırmış kendini geliştirmiş proje yapmış. Birinci adamın ikinci adam varken şansı yok.

    Biraz kafa ütüledim ama umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.

  • ⭐⭐

    @fxu Baska bir yere gidemedi diye deger gormuyor ifadesi biraz yanlis olmus. 🙂 Ben ayni isyerinde 23 yil calistim. Maas olarak ornek vermek gerekirse biraktigim kadronun maasi su an 80 civari. Kurumda maaslar unvanlar bazinda standartti. Farkli maas yoktu.
    Ama kendinizi gelistime konusunda dediginiz dogru. Ayni yerde kalma koreltir. Kurum icinde 3-4 senede bir terfi ve yoneticilik aliyorsaniz kalinabilir.


  • @fxu hocam tesekkur ederim. Evet farkindayim o gelisme surecinin devamliliginin. Ama yazilim zaten uzun sure yapilacak bir is degil gibi goruynuyor. Gozlemlerimde uzun sure yapan cok nadir kisi var. Belli bir sure yapan birakip yonetici oluyor. Bende 5 10 yil calisip yapamiyorum dersem birakirim. Ama suanda bu isler disinda baska bir is elimden gelmez diyuorum. Ticaret vs daha zor bana kalirsa.

  • ⭐⭐

    @fxu elinize sağlık 🙏


  • @arnblt, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @fxu Baska bir yere gidemedi diye deger gormuyor ifadesi biraz yanlis olmus. 🙂 Ben ayni isyerinde 23 yil calistim. Maas olarak ornek vermek gerekirse biraktigim kadronun maasi su an 80 civari. Kurumda maaslar unvanlar bazinda standartti. Farkli maas yoktu.
    Ama kendinizi gelistime konusunda dediginiz dogru. Ayni yerde kalma koreltir. Kurum icinde 3-4 senede bir terfi ve yoneticilik aliyorsaniz kalinabilir.

    Yanlış ifade etmiş olabilirim ama anlamışsınızdır, kurumda böyle, kimsenin işi düşmesin diye baktığı, kendini hiç geliştirmemiş, 5 sene öncenin teknikleriyle iş yapmaya çalışan yazılımcılar var ya, onlar bir şey yaptıklarında önce DevOps ekibi başlar söylenmeye, sonra diğer ekipler...

    @pionerrUsa, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @fxu hocam tesekkur ederim. Evet farkindayim o gelisme surecinin devamliliginin. Ama yazilim zaten uzun sure yapilacak bir is degil gibi goruynuyor. Gozlemlerimde uzun sure yapan cok nadir kisi var. Belli bir sure yapan birakip yonetici oluyor. Bende 5 10 yil calisip yapamiyorum dersem birakirim. Ama suanda bu isler disinda baska bir is elimden gelmez diyuorum. Ticaret vs daha zor bana kalirsa.

    Hocam, yine yanlış bir bakış açısıyla bakıyorsunuz. Yönetici olunca işi bırakmıyorsunuz, aksine sadece kendinizin değil, başkalarının işine de hakim olacak kadar kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.

    Ayrıca, illa da yöneticiliğe geçeceksiniz diye bir şey söz konusu değil. Eski çalıştığım firmada bir networkcu arkadaş vardı, yönetici değildi, ama bütün firma saygı duyardı çünkü adam bilgi olarak aşmıştı.

  • ⭐⭐

    @pionerrUsa @fxu nun dediklerine katiliyorum. Yonetici olunca yazilimci unvaniniz ortadan kalkmiyor. Aksine daha fazla seyler bilmeniz gerekiyor ki yazilimina geri donmeyi istersiniz. Ben bir bankanin yazilimin basindaydim. Yonetici oluncaya kadar sadece Oracle ile yaziyordum. Ama yonetici olunca Java, .Net, SAP yi developer kadar olmasada konusacak kadar bilmeniz gerekir. Ayrica daha onceden sorumlu oldugum projelerde yazilima devam ettim hatta 2000 dolar odeyip React sertifikasi bile aldim. Eger yazilima gonul verecek olursaniz bu isi hep yapmak icin calisin. 2-3 sene yapar sonra yonetici olur keyfime bakarim derseniz isiniz coook zor. 1 seneye kapinin onunde bulursunuz kendinizi, ozellikle ABD de. Benim su anda caistigim sirkette 400 civari IT elemani var. Ama direktorumun gece yarisi sorgu yazip calistirdigi oluyor.
    Bir de daha once de yazdim ama, tamam cok calisirsaniz 2-3 yil saatlerce calisip ogrenip is bulabilme ihtimaliniz tabiki var. Ama sirketlerin %99 u tecrube ister bunu da unutmayin. Kimse alinmasin lutfen, bu yazilim isini emeklilikten sonra emlakci olmak yada servis soforlugu yapmak gibi kolay gorup iki uc kursla hallederim diye dusunmek yanlis olur. Tester olunabilir ama yazilim gonul isi.


  • Tecrube tabiki onemli ama abd de Turkiyede olan tecrubemizi dikkate alan firma sayisi cok az. Yalniz pandemi istisna oldu nereden mezun olduguna kimsenin bakmadilar. Bircok kisi is buldu diye biliyorum.


  • Efendim oncelikle her ise ve zanaata azami seviyede saygim var ama insalarda bu isini yuceltme olayina yorumum biraz gecmisle psikolojik olarak hesaplasma ve yeterli basariya ulasamamaktan ortaya ciktigini dusunuyorum. Her orta zekali yazilim isini yapabilir ve yapiyor. Zaten oyle olmasa universiteler bootcamp acmaz degil mi? Onemli olan firsat verilmesi. Tester demisken benim tanidigim testerlarin cogu mobilci , webci oldu. Kisacasi yazilim olayina rocket science gibi bakmayi birakmak lazim bence. Su anda sessiz bir ai devrimi yasaniyor. Yazilimcilar isini kaybetmeyecek demek icin cidden saf olmak lazim. Bende 33 yasinda bir Elektronik muhendisi olarak bunu gordugum icin benden once yol almis networkcu arkadaslardan bilgi almak istedim. Saygilar.


  • @pionerrUsa, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Yazilimcilar isini kaybetmeyecek demek icin cidden saf olmak lazim.

    ai yazilimcilarin yerini almayacak, ai kullanan yazilimcilar, ai kullanmayan yazilimcilarin yerini alacak. yani kendini gelistirmyen elenecek.


  • @fxu AI kullanamayacak yazilimci olacagina inanmiyorum sahsen.


  • @pionerrUsa

    "Stay flexible enough to shift your job ambitions in the possibility you can be replace by someone or a machine or ChatGPT” demesi her seyi acikliyor.


  • @fxu kesinlikle katılıyorum ağzınıza sağlık.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum