Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newman Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    @crazycells yahu birakin sevgili kardesim bu sabah aksam pirinc pilavi yiyen Koreli Hintli orneklerini. Ben 1.5 sene kaldiktan sonra daha gecen sene dondum o ulkeden. O kadar da bihaber degiliz. Akil mantik var. Hic mi caniniz mesela salmon balik yemek istemez, karides, oyster caniniz cekmez, guzel bir prime steak hic yemezmisiniz? Evinize hic es dost misafir gelmez mi? Hic mi ikramda bulunmazsiniz? Lafa bakin, yemegiyle hosafiyla tatlisiyla haftalik masrafi 50 dolar bile tutmuyormus iki kisinin. Ben mi insanlari yanlis yonlendiriyorum?

    Eger caniniz cekerse gidip alirsiniz 🙂 50 dolardan daha fazla harcamaya izin yok mu? Sizin argumaninizi tam anlayamiyorum, siz haftalik ortalama yemek harcamasinin kac dolar oldugunu savunuyorsunuz? Net bir sayi verin, herkes kendi hayatina gore degerlendirsin...


  • Bolca yazdım, 3 litre süt, sigara, bira, şarap, tavuk eti, kırmızı et baya baya güzel oldu (kaynak: numbeo.com , şehir Houston)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1M4F16xDjBdohcg0pCfsxhWbEUrbWR-E5rdC9M0JrSko/edit?usp=sharing


  • @caglaror Daha ucuz eyaletler de var. Dolar Tree gibi yerlerden alırsanız 50$/hafta çok bile. Havyarı kaşık yok diye eliyle yemek de nedir yahu... (eklemek zorunda hissettim bkz. 'o kadar fakirdik ki kaşık alacak paramız yoktu, havyarı elimizle yiyorduk')


  • @caglaror

    @caglaror Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    @caglaror Daha ucuz eyaletler de var. Dolar Tree gibi yerlerden alırsanız 50$/hafta çok bile. Havyarı kaşık yok diye eliyle yemek de nedir yahu...

    Ne demek istedin sen simdi burada? Oraya gidince goreceksin havyari mavyari nasil yedirdiklerini acele etme efendi.


  • bana da haftalık 50 dolar düşük geldi ama bir öğüne de 50 dolar biçmek çok saçma!


  • @newman Üslubunuzun tasvip edilemeyecek seviyede olduğunu düşünüyorum. Daha önce Amerika'da bulundum. Çarşı pazarı da bilirim. Ama bu bilgi çağında özellikle bilinen maddelerin rakamları üzerinden üstünlük taslamak eksik bir tez doğrusu. Hesapta olmayan giderleri tartışsak hadi neyse de çarşı pazar alışverişinin neyini tartışıyoruz. Domates gibi TR'ye mal edilebilen bir ürün bile iki semt pazarı arasında iki katı kadar oynuyor TR'de. numbeo.com adresi gönüllü girilen verilerle kıyaslama yapıyor. 100-170$ arası 4 kişilik bir ailenin mutfak ihtiyaçları (et-süt-yumurta-sebze-meyve vb. dahil) çok rahat karşılanıyor.


  • @caglaror Havyarı kaşık yok diye eliyle yemek yakistirmaniza daha uslublusunu bulunca yazarim merak etmeyin.
    Her ogun 50 dolar demedim. Damla hanimin haftada 50 dolar fazla fazla yetiyor sozu uzerine oyle ogunler olur ki 50 dollar bile yetmez demek istedim. Bunuda insanlara bir fikir vermesi icin soyledim. En basitinden hafta sonu evinize 3-5 dostunuzu cagirip bbq yapsaniz en az 100-150 dolar. Hani nerde 50 dolara gecinmek. Hic mi disari cikmaz bu insanlar, mesela hic mi sinemaya gitmez? 2 kisi bilet 25-30 dollar, 2 icecek bir large popcorn toplam yine 50 dolar. Yani anlataya calistigim insanca yasam 50 dolara olmaz orada. Yine de size bol sanslar dilerim. Yolunuz acik olsun.


  • @newman Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newman Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    @caglaror Havyarı kaşık yok diye eliyle yemek yakistirmaniza daha uslublusunu bulunca yazarim merak etmeyin.
    Her ogun 50 dolar demedim. Damla hanimin haftada 50 dolar fazla fazla yetiyor sozu uzerine oyle ogunler olur ki 50 dollar bile yetmez demek istedim. Bunuda insanlara bir fikir vermesi icin soyledim. En basitinden hafta sonu evinize 3-5 dostunuzu cagirip bbq yapsaniz en az 100-150 dolar. Hani nerde 50 dolara gecinmek. Hic mi disari cikmaz bu insanlar, mesela hic mi sinemaya gitmez? 2 kisi bilet 25-30 dollar, 2 icecek bir large popcorn toplam yine 50 dolar. Yani anlataya calistigim insanca yasam 50 dolara olmaz orada. Yine de size bol sanslar dilerim. Yolunuz acik olsun.

    Sizin haftalik ortalama harcamanizin miktari ne kadar? Lutfen net sayiyi vermeden bu konusmalara devam etmeyin.

    Surekli ayri bir "etkinlik"ten ve harcamalarindan bahsediyorsunuz, ama ortalama ne kadar olmasi gerektigini israrla soylemiyorsunuz. Net olarak haftalik ortalama yiyecek harcamaniz ne kadar? Ya da ne kadar olmali?


  • Eger baska opsiyon mevcut degilse, izninizle devam etmeme şıkkını seciyorum sn @crazycells.
    Fesuphanallah ne gunlere kaldik.


  • @newman Komiksiniz, insanların zekasıyla dalga geçiyorsunuz. Bu kadar bariz bir konuşma var ortada. Normal şartlar altında haftalık 50$ tutuyor diyorum. Herhalde canimiz steak çekince yiyoruz ha ama onunda seçenekleri mevcut. 8 dilim kızartmalık eti 10$a alıyorum beyfendi. Benden daha mi iyi bileceksiniz neye ne kadar harcadığımı. Dışarı çıkmak eve arkadaş çağırmak ben bunların hiçbirinin bu 50$ içinde olduğunu söylemedim zaten. İlk postumu okuyun. 2 kişi haftalık birkaç kap yemek yapma ve salata malzememiz dedim. Cevap vermeye bile değmez ama artık bu kadar da gereksiz uzattığınız icin yazıyorum. İsterseniz dünkü alışverişimin fişini koyayım 32$ tuttu cunku. Ama biz tuza ekmek banıp yiyoruz rahat olun.


  • Ev ekonomisi bir beceridir. En kısa zamanda öğrenmenizi tavsiye ederim. İsinize yarar 😉

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newman Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    Eger baska opsiyon mevcut degilse, izninizle devam etmeme şıkkını seciyorum sn @crazycells.
    Fesuphanallah ne gunlere kaldik.

    Devam etmeyin lutfen sayin @newman , cunku hem deneyim yanlislamaya calisiyorsunuz hem de argumanlariniz hep negatif. Bu tartisma foruma bir sey katmaz maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav lutfen devam etmeyin sayin @damladav

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Konu başlığına bak gereksiz girilen tartışmaya bak. Allah aşkına yararlı bir şeyler yapmak istiyorsanız değişik meslek grupları hakkında faaliyet yürüten kişi ile sohbet edilip yayınlanır. Çünkü herkes ne iş yaparım diye soru sormaktan dolup taşıyor


  • Konuyu hem dağıtalım, hemde biraz özüne döndürelim;

    Uber veya Lyft yapmak isteyenler arkadaşlara Amazon Flex’i araştırmalarını ve düşünmelerini şiddetle tavsiye ederim.

    İlgili konu;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1673/amazon-flex-delivery


  • @freeworld aouth jersey deyim amazon flex e kabul edildim fakat verdiği schedule ler 40-45 mil uzakta o yüzden başlayamadım 😞


  • @maranty evet maalesef en önemli faktör depolara yakın olmak. O kadar uzak mesafe kesinlikle mantıklı olmazdı sanırım.


  • Dün bir whatsapp grubumuzda uber/lyft'in giderek daha az kazandırdığı, bazı eyaletlerde/bölgelerde hesap limitlerinin dolduğunu artı yeni hesap açılmadığı, uber ve lyftin eyaletten eyalete bazı kurallarını esnettiğini konuştuk. Açıkçası benim de yapılabilecek işler listemdeydi, ama ne yalan söyleyeyim başka alternatifler neler olabilir diye düşündüm. Doordash ve Amazon mantıklı geliyor şimdi de.


  • @caglaror uber kesinlikle kazandırıyor. Ayrıca haftada iki bonusu var ortalama bir çalışmayla kazanılabilecek ve bu iki bonus 100 doları buluyor dahada zorlarsan bonus yükseliyor. Belli tatihlerde taşıyacağın yolcu sayısı bonusun içeriğini belirliyor. Aynı zamanda yeni gelen güncellemeyle rating i yüksek driverlara benefits ler veriyor. Benzin alımlarında cash back ve yaptığın ciro dan yüzde 3 veya 6 iade gibi. Ben şuan platinium statüsündeyim bunun üstü diamond.. yaklaşık bir haftadır çıkmıyorum ubere halletmem gereken birkaç iş vardı bundan dolayı. South jersey deyim burda herkesin arabası var uber normalden az kullanılıyor fakay burda bile kazandırıyor. Beklentilerle alakalı bir durum. Bence uber yaparak insani tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bekar gelirseniz para birktirrsiniz aileniz ile gelirseniz eşinizinde çalışması durumunda para biriktirirsiniz. Ama her ihtiyacınızı karşılayacak kadar rahatça kazanırsınız. Perşembeden pazara 700-800 kazanabilirsiniz bazen fazla da olabilir bu sizin ne kadar çalıştığınızla alakalı. Haftaiçide buna eklenirse ciro yükselir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum