Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV Lottery'de Bilgilerimi Yanlış Giren Acenteyi Dava Edebilir Miyim?

• Merhaba ben Ahmet Sefa, Green Carda bir acente aracılığıyla başvurdum. Fakat acenteye her türlü bilgimi vermeme rağmen beni evli ve çocuklu olduğum halde bekar tek birey olarak girmişler. Kendilerine sorduğumda eşimi girdiklerini iddia ediyorlar fakat ds260 formunda tek ben çıktım eşimi ve çocuğumu sonradan eklemek zorunda kaldım. Şimdi mülakat tarihi bekliyoruz acentenin dediğine göre hiçbir sıkıntı olamayacak ama olması halinde ne gibi dava açabilirim, ne kadar tazminat alabilirim, şimdiden elime hangi kanıtları alabilirim. Bunun için siz bu davalara bakıyorsanız görüşmek isterim.

Dönüşlerinizi bekliyorum...

Ahmet Sefa Kaya

• @ahmtsefakaya gecmis olsun. Sorunuza Claudia Hanim cevap verecektir, ama acenta size dogruyu soylemiyor; bugune kadar cekilise basvuru esnasinda vize alabilecek bir aile uyesini basvuruya eklememis olup vize alabilen hickimse olmadi maalesef. Herkesin vizesi reddedildi, yani sizin de basvurunuz cok cok buyuk bir ihtimalle red olacaktir, bilginize.

• @crazycells, içinde söyledi: DV Lottery'de Bilgilerimi Yanlış Giren Acenteyi Dava Edebilir Miyim?

@ahmtsefakaya gecmis olsun. Sorunuza Claudia Hanim cevap verecektir, ama acenta size dogruyu soylemiyor; bugune kadar cekilise basvuru esnasinda vize alabilecek bir aile uyesini basvuruya eklememis olup vize alabilen hickimse olmadi maalesef. Herkesin vizesi reddedildi, yani sizin de basvurunuz cok cok buyuk bir ihtimalle red olacaktir, bilginize.

Sayin @ahmtsefakaya, acente TCde oldugu icin acenteye karsi ne gibi haklariniz oldugunu TCdeki bir avukata danisarak ogrenebilirsiniz. ABDde acenteye karsi bir hak talep edemezsiniz. Burada bir nevi suc kurbani oldugunuzu var sayar isek bu kozu kullanmakta yarar olabilir. Acente ile yazismalariniz ve delillerinizi muhafaza ediniz ve hatta acenteden sikayetci olmaniz ve dolandiricilik tabii bir suca maruz kaldiginiz elinizi guclendirecektir. Yine de isiniz zordur.

• Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    129 Bakış
    E
    @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
  • Amerika Dava Katilim icin vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize Merhaba, Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden Teşekkürler Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
  • 0 Oy
    3 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @natoly, içinde söyledi: Fiziksel sorun ve lise diploması olmadan Green Card (DV) alabilir miyim? soru aklıma geldi onu da yazayım. 3- Eğer kazanırsam mülakat tarihine kadar lise diplomamı da almış olacağım ve 18 yaşında olacağım ama büyük ihtimalle askeri belgem olmayacak. Bana tebligat gelmeden sağlık muayenesi olabilir miyim? %100 muaf olacağım ama yine de DV belgesi için şart mı? İstediğim zaman sağlık muayenesi olabilecek miyim yoksa tebligatımı beklemem lazım? Sayin @natoly, her nekadar bazi saglik sorunlari yesil karta engel olusturabilse de genelde skolyoz tek basina bunlardan biri degildir. Cekilise katilma tarihinde sartlari yerine getirmiyorsaniz cekilise basvuramazsiniz. Katilim sartlarini kontrol ediniz, eger butun sartlari tasiyorsaniz basvurunuz. Ne kadar cok kere katilirsaniz kazanim sansiniz o kadar artar. ABD'ye gidis icin saglik muayenesi sadece ABD'nin tesbit ettigi doktorlarda yapiliyor. Askerlik durumunuzun ABD icin saglik muayenesi yaptirmaniza bir engeli yoktur.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k