Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba ben ve eşimin amerika vizesi vardı. Çocuk için vize almaya karar verdik. ds160'ı ankara konsolosluğunu seçerek düzenledik. Fakat ais kaydı sırasında sistem istanbul konsolosluğuna yönlendirdiği için, evrakları istanbul konsolosluğuna göndermemiz isteniyor. Acaba bir yerde yanlış mı yaptık. ds160 da ankara konsolosluğu yazıyor, biz şimdi evrakları istanbul konsolosluğuna mı göndereceğiz.


  • @sanaldeniz evet posta yoluyla vizeleri İstanbul veriyor


  • @speedystop

    1- Gerek yok istenen belgeler aşağıdaki linkteki vize görüşmesine ihtiyacım var mı kısmında yazıyor, size kolaylık olsun diye görselde bırakıyorum⬇

    Screenshot_20230418-163113_Chrome.jpg

    2-Bunun cevabını bilmiyorum ama sadece B2 seçsenizde vizeye B1/B2 vize yazıldığı forumda daha önce yazılmıştı. B2 ya da B1-B2 seçsenizde bu durumun çokta farkedeceğini zannetmiyorum. Ama vize alanlar bu soruya cevap verse daha iyi olur.

    3-Dikkat etmeniz gereken soru ve cevapları görsel olarak buraya bırakıyorum

    Screenshot_20230418-162745_WhatsApp.jpg
    2 Numaralı görseldeki seçenekleri işaretlerseniz sizi posta yolu ile vize almaya yönlendirecek. Burada önemli olan seçenek "Ds160 vize başvuru formunda yer alan 'Tıbbi ve Sağlık sabıka güvenlik veya göçmenlik ihlali sorularının tamamına Hayır cevabı verdi" şıkkının işaretli olması

    Screenshot_20230418-162802_WhatsApp.jpg

    Ama 1 numaralı görseldeki gibi Ds160 vize başvuru formunda yer alan 'Tıbbi ve Sağlık sabıka güvenlik veya göçmenlik ihlali sorularının tamamına Hayır cevabı verdi sorusuna hayır derseniz sistem size mülakat tarihi verir.

    Eğer yanlışlıkla bu soruya Hayır dediniz ve size bir mülakat tarihi verildiyse üzülmeyin bunu düzeltme imkanı var.
    (Bu işlemleri mobilde değil bilgisayar başında yapın)
    İlk iş mülakatı iptal edin
    Ais ten çıkın ve tekrar girin
    Aşağıdaki görsel karşınıza çıkacak

    Screenshot_20230418-165050_WhatsApp.jpg

    Yeşil ile işaretlediğim kaldır kısmına kesinlikle basmayın. Mavi ile işaretlediğim ayrıntılar kısmına basın, karşınıza yanlış cevap verdiğiniz soruları değiştirme imkanı veren bir ekran çıkacak buradan soruları 2 Numaralı görseldeki gibi işaretleyin sizi evrakları posta yoluyla göndermeye yönlendirecek


  • @Muhtaradana Detaylı cevabınız için size müteşekkirim. Emeğinize sağlık harika bir tarif olmuş. Neredeyse hallettim sayılır. Şimdi aklıma tek takılan şey. evrak listesinde yazanların haricin de de insanlar bir sürü evrak göndermiş. Ben sadece listedekileri göndersem mi daha pozitifi olur daha fazlasını koysam mı?


  • @speedystop talep edilenleri gönderin lütfen

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cmlmj23 eğer 14 yaş altı çocuk başvuranlardan bahsediyorsanız 100 den fazla çocuk başvurusundan sadece 1 çocuğa başvurum onaylanmadı onlar da AoS yapacaklardı ABD'de, DS260 doldurdukları için onaylanmadı ve randevu verildi diye düşünüyorum. Çok şükür başka bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.


  • @denizci10 Merhabalar, Bizde vizemizi ocak ayında aldık şimdi 2 yaşındaki çocuğumuz için almak istiyoruz. Bu durumda biz nasıl yapmalıyız? Çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @eshat bence bir an önce başvuru yapın. 30 Mayıs tarihinden sonra vize ücreti 160 dolardan 185 dolara çıkacak.


  • Ben ve eşimin B1/B2 turist vizesi var. Kamu kurumunda müfettişim. Eşim de öğretmen. 2016 yılında amerikaya 20 günlüğüne giriş yapmıştık. O dönem kızımı götürmemiştim. 14 yaş altı olan kızım için 4-5 gün önce evrakları hazırladım. İstanbul konsolosluğuna postaladım. Fakat ds160'ı doldururken ANKARA konsolosluğunu seçmiştik. Bugün sabah Ankara konsolosluğundan https://ceac.state.gov/ceac/ bu adresten ankara konsolosluğunu seçerek sorgu yaptığımızda no status ibaresi varken, öğleden sonra ankara konsolosluğunu seçerek sorgu yaptığımda, sistem "Your search did not return any data." uyarısını verdi. Ben de bunun üzerine İstanbul konsolosluğunu seçerek tekrar sorgu yaptım. Ekranda işleme alındı ibaresini gördüm. Süreç şu an devam ediyor...Olur da benim gibi ds260'ı doldururken ankara konsolosluğu seçilirse, ais kaydı yaparken sistemin kendiliğinden istanbul konsolosluğuna yönlendirmesi, olağan bir durum gibi görünüyor. Bu arada vize durumuyla ilgili aşamaları 0850 390 28 84 numaralı telefondan da öğrenebiliyoruz.


  • @sanaldeniz Şimdi yaptığım ceac sorgusunda da onaylandı diyor. Yani şimdi vize aldık mı?


  • @sanaldeniz approved yazıyorsa onaylanmış demek oluyor, sonra da issued olması lazım. Hayırlı olsun 👏🏻

  • ⭐⭐⭐

    Dün itibari ile oğlumuz için yaptığımız posta üzerinden başvuru, mülakat alın şeklinde düzenleme ile reddedildi. Randevu alıp mülakata gideceğiz.

  • ⭐⭐

    @tolgasatir bu durumda risk var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @gariban çok büyük bir risk olmasa da neden cocugu sonradan aldığınıza mantıklı bir açıklama getirmek gerekiyor , bizim durumumuzda oğlumuz 3 yaşında ve bir ameliyat geçirdi 2-3 gün önce bizde bırakmak istemiyoruz o da çok korkuyor annesinden asla ayrılmıyor kabul etmezlerse de ben gidip geldikten sonra bir daha bakacağız.

  • ⭐⭐

    @tolgasatir, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    @gariban çok büyük bir risk olmasa da neden cocugu sonradan aldığınıza mantıklı bir açıklama getirmek gerekiyor , bizim durumumuzda oğlumuz 3 yaşında ve bir ameliyat geçirdi 2-3 gün önce bizde bırakmak istemiyoruz o da çok korkuyor annesinden asla ayrılmıyor kabul etmezlerse de ben gidip geldikten sonra bir daha bakacağız.

    umarım sorun çıkmaz 🙏🏻 çok üzülürüm sizin adınıza, bizim için motivasyon oldunuz. Lütfen haber verin sonucu.


  • Benim 12 yaşındaki kızım için yaptığım başvuru issued olmuş...


  • @tolgasatir geçmiş olsun, inşallah vize alırsınız


  • @tolgasatir biz de geçen hafta posta yolu ile başvurduk ulaşmış görünüyor mülakata cagrilmak çok zor olacak umarım cagrilmam ya 😞 hala no status


  • @sanaldeniz vizeniz hayırlı olsun


  • Arkadaşlar pasaportun gönderileceği yer seçeneklerinde sadece istanbul ve Ankara var. Ben yaşadığım ile gönderilmesini nasıl sağlayabilirim ben anlamıyorum ben alırken kendi ilimi seçebilmiştim nerede hata yapıyorum yardımlarınızı rica ederim
    aea4300b-cd57-489a-9575-d7ac29ec3e7e-image.png


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum