Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

• @Chromium hocam aklıma düştü artık bir kere bu yurt dışına gitme olayı .

Bana aylık 100 bin tl maaş da verseler ben daha da durmam burda.

Hocam gece sokakta yürürken tedirgin olmayan var mı Allah aşkına ? Kimin ne olduğunu bilmediğimiz büssürü insan etrafımızda.

Biz çocukluğu sokakta yetişmiş son nesiliz sanırım. Gece yarısına kadar sokakta oynar eve girmezdik. Hiçbirşey de olmaz kimse de korkmazdı. Şimdi ufak çocuğunu sal bakalım tek başına sokağa.

Yani artık kendimi de geçtim de bizim zaten gençliğimizi çaldılar. İleride çocuklarım rahat yaşasın diye bile hiçbir güç beni tutmaz burda. Bu özgürlük para ile ölçülebilecek birşey değil.

• Bir de ek olarak şunu söylemek istiyorum.

Ülkemizde ne kadar yetenekli ama imkan verilmeyen genç varken, sırf maddi imkanları iyi yurt dışına çıkabilmişler diye o yurt dışındaki kişileri çağırıp da, buradaki fırsat bekleyen gençlerin önünü kapatmaya çalışmazlar inşallah.

27 yaşında adamım. Gençliğimizin baharında konuştuğumuz şeylere bakın ya 😂 gülsem mi ağlasam mı bilemedim

• Sosyal medyadan çok (Instagram, Twitter,YouTube)zamanımı burda harcıyorum,gitmeyi o denli kafaya koyduk artık. @Kesinİzmirli'nin de dedigi gibi aylık 100 bin tl de verseler yol gözüktü gibi...

• Ya kimseyi eleştirmek istemiyorum da

Şu başvuruyu ciddiye almayanlara çıkınca şu çekiliş gerçekten koyuyor ya

Adam yazmış “çocuklarımı başvururken belirtmedim belirtmem gerekiyormuş, ds-260 formunda belirtsem kabul olur mu”

Ya beni geçtim ben önemsizim de şu forumda 10-15 senedir başvurup çıkmayan kişileri gördüm gerçekten bu gibi adamlara ayıptır bu yapılan yazık gerçekten çok yazık

• Biraz önce bir iş teklifi aldım

Asgari ücret teklif ediyorlar . Bir mühendislik mesleği bu kadar ayaklar altına alınmaz ya.

Sonra da gel ülkende kal hizmet et diyorlar. Bu paraya ben nasıl ev kurup evleneyim ?

• @Raskolnikov-0 hocam birisi de soyisimleri yanlış yazdık klavye oto tamamlama da kalmış . Formu gönderdikten sonra fark ettik demiş

Yahu bu kadar önemli bir işi nasıl tekrar tekrar kontrol etmeden yaparsınız ki ??

• @Kesinİzmirli İnanılmaz gerçekten klavye otomatik düzeltti ne whatsapta yazı mı yazıyorsun 😂 Gerçekten kim öylesine başvuru yapıyor onlara çıkıyor heralde

• ⭐⭐

Bende okuyorum soruları da, hakikaten o kadar çalışıp hazırlanananlara çıkmadı şurdan en üzüldüğüm konu. Ben adres ve iş yeri listesi yapmıştım excelde. Hazırdım yani. Ama olmadı. Seneye artık.

• @Kesinİzmirli Diş hekimliği ve avukatlıkta buralara düştü hocam, şuan herkes üniversiteye giriyor en tenekesi bile. Ama 💡'ler bununla övünüyor

• @Kesinİzmirli Hocam olay 100 bin lira maaş falan değil artık. O civarlara yakın bir maaşım var ve 25 yaşındayım. Olay şuna dönüştü benim için, dediğiniz gibi huzur yok. Şöyle bir durum da çıkıyor ortaya; orada normal iş hayatımdaki çalışma saatlerini uygulasam yine 5-6k dolar arası bir parayı kazanacağım UBER'de bile. Fakat ben 5k dolara Türkiye'de şahin alabiliyorum anca. Ya da 4-5 ay biriktirip 0 clio alabiliyorum. Aynı şekilde orada 2020 model mustang alabilme imkanın bile var(misalen konuşuyorum). Ev konusu da aynı şekilde, sırada 2+1'ler bile 3-4 milyon civarına çıktı İstanbul'da. Artık ben bizim yaş grubumuzda gitmeyi istemeyecek kimseyi tanımıyorum.

• 4 5 yıldır başvurmak için bekliyordum artık yaşım yetiyor umarım buradaki herkese çıkar

• ⭐⭐

@aldaci-0 gayet doğru bir yaklaşım. Parası olanda olmayanda gitmek istiyor. Paran varsa bazen soyutlanıyorsun ama sokağa çıkınca Türkiyedesin. En pahalı benzine en pahalı elektronik eşyaya sahipsin. Ve hergün paramın değerini nasıl korurumu düşünüyorsun. 20-30 yaş arası imkan yaratın gidin. 40 üstü ben gibiler düşünerek gitsin. 🙂

• @selamibasaran Valla abi EB3'e başvurup ilk gidenler kervanını izlemek istiyorum aynı zamanda da orada kendime iş kurabilmek için biraz birikime ihtiyacım var açıkçası. Sorunumuz toplumsal bazda biraz. Kimin yönetip-yönetemeyeceği hiç umrumda değil çünkü ülkemizdeki bu düzenin en azından yaşanılabilir standartlara yükseleceğini hiç ummuyorum.

• ⭐⭐

@Kesinİzmirli, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Raskolnikov-0 hocam birisi de soyisimleri yanlış yazdık klavye oto tamamlama da kalmış . Formu gönderdikten sonra fark ettik demiş

Yahu bu kadar önemli bir işi nasıl tekrar tekrar kontrol etmeden yaparsınız ki ??

Ben 8 senedir bu lanet kartın çekilişine başvurmama rağmen her başvuruda başvuruyu göndermeden önce 10 kere tekrar tekrar kontrol ediyorum yanlış bir şey yazmayayım diye.

Bizim gibilere çıkmaz. Yalan yanlış doldur gönder çıkar ama..

• ⭐⭐

@aldaci-0 ben bir kaç varyant baktım. 60-70 bin dolara bir işletme satın alınabiliyor. Çamaşırhane gibi. Kuru temizlemeci vs. Yeterki istensin,orda ticaret yapılır. Ama gc lı şekilde yapmak lazım. Ticari vizeyle sınırlı kalıyorsun. Eb3 ve sonrası ticaret benimde planım bu.

• @selamibasaran bir daire parasına hallolur yani, eb3 den daha akla yatkın geldi, olur gibi.

• @selamibasaran benzer planlarımız varmış abi, umarım bunlara gerek kalmadan, seneye bu zamanlarda; hangi eyalet ve neden konusunu konuşuruz :D

• ⭐⭐⭐

@aldaci-0 bana nedense hiç güvenilir gelmiyor bu yöntem.. hele ki Türkiye’den ve dünyadan kaç bin kişi gitmiş diye verilere bakınca sonuc hiç iç açıcı değil bana göre.. Dilerim ki gerçekten bu yöntem tutar ve göçmek isteyen herkes göç eder çok soru işaretleri olan bi sistem birilerinin bu yolla gitmesini izlemek en az 3 yıllık bi süreç ve bakalım bu 3 yılda bizi neler bekliyor :)

• ⭐⭐

@Murat-4 öyle ama işte önce amerikaya gideceksin. İşletmeye bakacaksın, alacaksın vize türünü değiştireceksin , çok kolay değil. Bide onda gc alamıyorsun. Türkiyeden işletmeye ortak oldun yada aldın o da ayrı bir uzun süreç. Devamlı yenilemen gerekiyor,şirketin çalışıyor olması gerekiyor.
    Benim aklıma yatan plan turist vizesi almak,oluyorsa aynı anda eb3 e başvurmak,eb3 vize sürecine gelince abd ye gidip aos yapmak şeklinde. Böyle daha hızlı olur gibime geliyor.

• ⭐⭐

@aldaci-0 evet. Ben birde oluyorsa öncesinde turist vizesi almayı planlıyorum.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2025 Sonuç Kontrolü Sırasında Karşılaşılan Hatalar

28
    5
    8 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    M
    Merhaba arkadaşlar ceca state.gov adresini visa status check sayfasına giriyorum bilgilerimi girmeme rağmen Invalid Immigrant Visa Case Number. bu hatayı alıyorum sebebi nedir yardımcı olur musunuz
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k