Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐

    @Atlantis00 ne guzel dedin oyle keske gercek olsa :d


  • @Birgariphayat çin ve kore için bakmıştım vatandaşlık vermiyorlardı, yasal gidersen sürekli çalışma izni yeniliyorsun. Çine gitmeyi düşünmüştüm covid dolayısı ile sürekli kapanmaya gittikleri için gidemedim sonrada vazgeçtim. Japonyada da Türk çalışanı olan bir dil okulu vardı. youtube dan bulup, iletişime geçersen dil okulu için yardımcı olur sanıyorum, uzak doğu toplumları biraz daha değişikler (olumsuz manada değil bu söylediğim)


  • @gariban Elbette hayallerim Amerika ama bulunduğum yerden uzaklaşma isteği ve beraberinde gelen umutsuzluklar silsilesi nedeniyle artık farklı alternatiflerleri de değerlendirmek istiyorum.


  • @selamibasaran hocam mavi diploma Türkiye de yanlış hatırlamıyorsam 60-70 üniversitede olan birşey. detaylı araştırmıştım tüm avrupa ve amerika da denkliği oluyor. Burda mühendis büyüklerimiz yada kardeşlerimizin de diploma denklik durumlarına bakmasını öneririm. Benim mühendislik diplomamda mavi diploma olarak geçiyor. Yurt dışındaki mesleğinizle ilgili başvurularda bunu belirtmek sizi bir adım öne taşıyor.


  • @simurg9492 Hocam 20-30 yaş arası nesil gitmek istiyor yurt dışına ama işte gel gör ki maddi durumlar çok zorluyor. belli bir birikim olmadan gitmek çok zor ( yurt dışında iş bulunursa gidiş çok basit ) ama öbür türlü bir dil okulu veya master yapmak için çıkıp daha sonra orda kalma durumunu ayarlamak içinde dediğim gibi bir birikim lazım.

    Şuan da zaten herkesin kazandığı maaş ile evini zor geçindirir durumda. özellikle de benim yaş aralığındaki beyaz yaka gençler Türkiye de asgari ücretin bir tık üzerine çalıştırılmaya zorlanıyor. Hatta İnşaat Mühendisleri arkadaşların durumu daha da vahim. 10-15 senelik mühendislerimiz çok iyi ve tatmin edici maaşlara çalışıyorlar ama genç nesil bu maaş skalasında nasıl bir birikim yapıp gitmeye çalışıcak o da zor. Aile desteği ile anca.

    yani uzun lafın kısası, sıkıştık kaldık nefes alamıyorum artık. ondan zaten bu sene herkesin dilince Green Card vardı. gidişin en basit yolu.

    İnşallah seneye Green Card ile ilgili daha tatmin edici kurallar gelir de gerçekten gitmeye imkanı olanlar başvurur. Yoksa şimdi şimdi görmeye başladık. GC çıkış da gitmiyecem diyen çok kişi var. Bunları duydukça da burda herkes üzülüyor.


  • @Atlantis00 sadece sözde kalır ülkenin durumu belli insanlar kaçmak için bahane arıyor Avrupa bu topa hiç girmez

  • ⭐⭐⭐

    @Sabri-FT Ya beni acaba ciddi ciddi olacak mı diye düşündüren şey sonuçta bu adam bunu yapamayacağını bilse 3 ay demez 2 yıl der. iki yıl sonra vizeler kalkacak diye sallar diye düşündüm. Neden 3 ay gibi kısa bir sürede vizeleri kaldırabileceğini söylesin ki mesela? Çünkü ciddi ciddi bunu yapamazsa ve o gün geldiğinde şunlar yüzünden yapamadık derse cidden çok büyük bir kesimin tepksini alabilir. İnşallah kalkar ama vizeler en azından biz gençlerin bir nebze olsa içi rahatlar.


  • Dv 2024 konusunda gc kazanan kişilerin sordukları soruları görünce, ciddi ciddi bu kartın hiçbir şekilde ilgisi olmayan öylesine başvuranlara çıktığı konusunda karar verdim :) :)

    biz çok fazla araştırıp hazırlık yaptığımız için çıkmadı galiba.
    Evren bizle dalga geçiyor böylece :D:D:D


  • @Kesinİzmirli Ben artık umut bağlamayı bıraktım. Çıkmıyor işte her sene '' o sene bu sene, yok bu sefer çıkacak, yok rüyamda gördüm''. Açıkçası kendi açımdan saldım. Bu sefer zaten mutsuz olduğum ülkemden hepten soğuyorum. Bulunduğum kendi alanımı daha yaşanılabilir kılmak için uğraşıyorum sadece artık. :) Yoksa biri geliyor ''orkodoşlor bono çokto şomdo nopmom lozom'' diyor hayata küsüyorsun :)


  • @Atlantis00 bu güzel ülkemizi 20 yıldır yönetenlere bak ne vaatler verdiler neler gerçekleştirdiler neler yapamadılar diye

    Her verilen söz yapılsa zaten Amerika, Almanya'dan farkımız olmazdı ve şu an 10 bin TL'ye aldığın arabayla Türkiye turu yapardin🙂


  • @gariban 3 gündür bakıyorum


  • @simurg9492 2014 yılında aylık gelirim 4-5 bin dolar seviyesindeydi o zamanlar gitmedim aklımda yoktu,ülkenin durumuda fena değildi, istesem vizede alırdım bir kara sevdaya takıldık kaldık sonra oda olmayınca yurtdışına yöneldik bu sefer finansal sorunlar baş gösterdi dolar molar derken bugüne kadar sarktık :(


  • @Atlantis00 Ülkenin her yeri Suriyeli, Afgan mülteci kaynıyorken bence imkansız..


  • @Yıldıray81 bence de yoksa onlarda gidecekler oralara avrupa bunu istemez.


  • @Atlantis00 Gerçekleşmesi imkansız olan bir durumdur. (Bkz. Paki afgani suri) mülteci yuvası olan güzel ülkemde vize şartının kalkması ancak bir rüya olarak kalacaktır. Ne zaman ki bunlardan kurtulur ve iyi bir demokrasiye sahip olursak, belki o gün olabilir. Şunu da unutmamak lazım cahil toplumlarda ki demokrasi her zaman monarşiye evriliyor.


  • @Kesinİzmirli baktım.Yıldız teknik yok zaten. :) ben elendim mavi diplomadan. ahhah


  • Selamlar herkese, nasılsınız?


  • @zazozu iyiyiz hocam siz nasılsınız ?

  • ⭐⭐

    @justozkan öyle bir dönem gelmesi çok zor gibi artık. .. Ülkenin mali disiplini koptu gidiyor.Ben ticaret yapıyorum yılbaşından beri işler çok durgun.Kar ettiğimiz ay olmadı 4 aydır.Bu ay zarar yazacağız.
    Bu seneki ülke olarak bütçe açığımız 659 milyar TL olarak tahmin ediliyor. Depremin zararı yaklaşık 100 milyar DOLAR ve 3 seneye yayılacağı öngörüluyor. Bu yıla 30 milyar dolar desek (600 milyar TL) Seçim boş harcamaları ve gelecek ek faizlerle v.s bu seneki bütçe açığı en az 1,5 trilyon TL olacak. Birde bunlar buzdağının görünen kısmı, iktidar el değiştirirse görünmeyen kısmınıda görebilecek miyiz bakalım.
    Sonuç olarak ekonomik tablo hiç iç açıcı değil. Bunun yanında dışardan gelen düzensiz göçmen gibi çok büyük bir problemimiz var.O da çözülmeyecek kısa sürede.

    Maddi gücü olanda olmayanda bir şekilde ülkeden gitme derdinde.Malesef...


  • @Atlantis00 Türkiye ekonomik olarak fakir bir ülke. Pek çok fakir ülke gibi üstüne birde amansızca ürüyor. Yetmiyor birde göçmen alıyor. Kapıyı açsalar Avrupa’ya akacak milyonlar var. (Ben dahil) Hollanda gibi küçük ülkelerin demografik yapısı bile değişir. Avrupa sosyolojik olarak çökmenin eşiğine gelir. Şimdi düşün, sence vizeler kalkar mı?


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum