Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 121.1k 195

• @emrsvt, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@joker00 Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yeşillendirsin bende tüm vize evraklarını hazırladım sadece başvura basmak kaldı ama süreler ile ilgili şüphelerim var eğer 1 yıl falan sürecekse benim için bir anlamı yok

Benim de süre konusunda endişem var. Kimisi çabuk geldi diyor kimisi Kanada’da grev var. Süreç uzar diyor Kanada’nın sayfası da şuanda tahmini 83 gün diyor. Bu arada Kanada sitesi çok karışık. Hangi evraklar lazım turist için o bile net değil. İnternette niyet mektubu diyor Ve 2 biyometrik diyor. Resmi sayfada ben göremedim mesela bunu required veya optional kısmında. Siz hangi sayfayı baz alarak işlemleri tamamladınız. Link paylaşabilir misiniz?

• @joker00 required kısmında yok optional kısmında ise " client information" sekmesi oluyor. Bu sekme içerisinde tüm belgeleri tek PDF ve 4 MB den büyük olmayacak şeklinde yüklüyorsunuz. Talep edilen belgeler olarak ise bende resmi siteden edinemedim. Vize ofislerinin yayınladığı evrak listeleri var. Aşağıda baz aldığım evrak listesini paylaşıyorum.

1. En az 6 ay geçerli pasaport; Yeni pasaport başvuruları 4 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanınızın aslı ile birlikte ikamet ettiğiniz ilçe emniyet müdürlüğüne yapılabilir. Pasaport başvuruları ile ilgili detaylı bilgi için http://www.iem.gov.tr/pasaport/index.asp adresini inceleyebilirsiniz

2. Varsa eski pasaportlarınız. Kopya gönderecekseniz, işlem görmüş tüm sayfalarının kopyaları.

3. 1 adet vesikalık fotoğraf (arka fon beyaz, biometrik)

4. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aileyi göstermeli belge) E-devletten alınabilir.

5. Adli Sicil Kaydı. E-devletten alınabilir (Arşivi de gösterecek şekilde olmalıdır) İngilizce
      olarak alınabilir.

6. Eğer yakın zamanda mezun olduysanız en son okuduğunuz okula ait mezuniyet
      belgesi/diplomanız. Uzun zaman geçtiyse üzerinden, gerekli değil.

7. 18 yaşından küçükler için muvafakatname.

8. Çalışanlar için; SGK Tescil Hizmet Dökümü, işe giriş bildirgesi, eğitim süreleri boyunca
      işyerinden izinli olacaklarını dair onayı izin yazısı ve şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi,
      kuruluş gazetesi ve imza sirküleri. Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları.

9. Erkek adaylar için askerlik terhis / tecil belgesi.

10. Varsa evlenme cüzdanı.

11. Yurtdışındaki yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren dokümanlar;

• Size veya size sponsor olacak kişiye ait banka hesap dökümü (son 3 aylık- Bankadan kaşeli, imzalı ve imza sirküleri ile ve içerisinde son 3 aydır düzenli para akışı olan bir hesap olması gerekiyor. Bakiyede de seyahatinizin süresi ile doğru orantılı olarak uçak biletleriniz, konaklama masraflarınız ve yaşam giderlerinizi karşılayacak yeterlilikte nakit para gösterebiliyor olmanız gerekmektedir)
    • Size veya sponsor olacak kişiye ait son 3 aylık kaşeli ve imzalı maaş bordroları.
    • Ailenizde çalışan kişilere ait son 3 aylık maaş bordroları.
    • Eğer siz veya sponsor olacak kişi kendi işini yürütmekte ise iş yeri ile ilgili vergi
      levhası, faaliyet belgesi, kuruluş gazetesi ve imza sirküleri.
    • Aylık yaşam giderleri + konaklama ücreti olarak 1200 CAD hesaplanacaktır.

12.Tapu, araba ruhsatı ve kira gelirini gösteren belgelerin fotokopileri

13.Aile fertleri içinde yurtdışına giriş çıkış yapan var ise pasaportlarının işlem görmüş
    sayfalarının fotokopileri.

14.Nüfus cüzdanı fotokopisi

1. Niyet Mektubu

• Kafamı karıştıran ve cevabını bulamadığım bir şey var. Amerika başvurusunu yaparken annemin adına hesap açtıktan sonra aile başvurusu yapmıştık annem ben ve kardeşim için(ikimiz de 28 yaşındayız). Tabiki formları ayrı ayrı doldurmuştuk ama aile başvurusuydu. Şimdi Kanada turist vizesine başvururken annem adına GCkey ile bir hesap açtık ve aile üyeleri adına da başvuracak mısın sorusuna evet deyip kendim ve kardeşimi ekledik. Hepimiz için ayrı ayrı formlar geldi ama bu şekilde aile başvurusu yapabiliyor muyuz yoksa yaşımızdan dolayı ayrı ayrı hesaplar açıp başvuru mu yapmalıyız ve finansal destek kısmına annemi yazmalıyız ? Bu konuda bir bilginiz var mı ? Teşekkür ederim şimdiden

• Herkese merhabalar amerikadan canada turist vizesi için başvuru yaptım canplus olarak 4 nisanda biometri yaptım 2 haftaya size mail gelir denildi 1 ay geçti hala bir mail yok ve herhangi bir update olmadı enson biometri yaptıgım tarih yazıyor bunun ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• @Fatih-Ekici GC key e giriş yaptığınızda ne görüyorsunuz.

• Bu ileti silindi!

• @emrsvt Biometri complete oldugu tarihi yazıyor sadece

• @Fatih-Ekici Şu aşamada sadece beklemelisiniz.

• @emrsvt başvuruyu abd den yaptım belli bir sonra dönmeliyim o zamana kadar gelişme olmasa tr de iken onay gelirse vizeyi oradan bastırma şansım var mı?

• @Fatih-Ekici bu konuda bir bilgim yok , Kanada Türkiye konsolosluğuna mail atarak öğrenmeye çalışabilirsiniz.

• Arkadaşlar ailece turist başvurusu yaptık annem, ben ve kardeşim için.
    Annem adına bir hesap oluşturarak main applicant olarak. Kardeşim ve ben 28 yaşındayız. Annem ve kardeşim için biyometrik talebi geldi ancak sistemde bende sizin biyometriğinize ihtiyac yok diyor. Konsolosluğa mail attım cevap gelmedi. Sorun yaştan dolayı dependent child olarak geçmemem ise kendi başvurumu ayrı bir başvuruya çevirebilir miyim biyometrik ücretini ödeyerek. Ne yapmam lazım? Yeniden başvursam 2 başvurum olacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @loremipsum, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@emrsvt Genelde basvuru yaptıktan sonra 24 saat içinde biometri maili geliyor. Ben 17 şubatta basvuru yaptım, mailim aynı gün geldi, 20 subat biometri verdim 2 martta öğrenci vizem onaylandı. Deprem bölgesinde değilim. Şubat başından itibaren Kanada vize sonuçlarında geçen yıla göre genel bir hızlanma var.

Merhaba, siz tek mi başvuru yapmıştınız acaba? Biz ailece 3 kişi başvuracağız ama bu yüzden olumsuz olma ihtimali var mı acaba. Tek tek mi başvuralım? Fikri olanlar yazabilirse çok sevinirim.

• Selamlar bende aktif abd vizem var ve daha onceden de abdye giris cikis yapmistim. Can+ programini duyduktan sonra başvurumu yaptim ve 8 Mayista parmak izim onaylandi. Turkiyeden yaptim basvuruyu ve Haziran sonu Torontoya gitme planim var yetisme sansi nedir sizce?

• @About-You Süre ile ilgili yorum yapmak çok zor... Bir an önce başvurun ve bekleyin.

• Merhabalar Aralık 28 Kanada turıstık vızesı ıcın VSF global merkeze parmak ızı verdım … bu arada avropayada ocakta vize aldım Marta 3 günlüğüne Berlin’e gıtım geldım . Kanada vızesınden hala meil gelmedi normalda parmak ızı verıldıkten sonra ne zaman vıze cevabı çıkıyor bılgısı olan varsa lütfen

• @Minoshka-Feliçita Merhaba Sistemden kontrol ediyor musunuz mail junk a düşmüş olabilir mi?

• @emrsvt edıyoruz ama haber yok …

• @emrsvt şirket kontrol ediyor ama haber yok diyor Meilde gönderdi cevap gelmedi.

• @Minoshka-Feliçita 28 Aralıktan buyana beklemenizi anlayamadım Türk vatandaşımısınız ?

9 Mayıs 2023 te biyometrik verdim. bugün itibari ile vizemin onaylandığı bilgisi geldi. ( 8 gün )

• @emrsvt hayır Özbekıstan vatandaşiyım 5 senedır turkıyada yaşiyorum . Aynı yerde 3.4 senedır sigortalı çalişiyorum patronum ve ailesiyle beraber başvuru yaptık onlar turk.ama hec bırımıza cevap gelmedi daha …
    Bu arada 2 kere shengen vızesı almıştım çok hızlı gelmıstı ıkısıde

Benzer Başlıklar

• Çocuklar için Kanada vizesi başvurusu

Kanada kanada
    3
    0 Oy
    3 İleti
    430 Bakış
    simurg9492S
    Ben sifirdan basvurdum... Esim bahsettigim sure icinde gitme firsati olmadi... Sizin konuyu da bilemiyorum. Yine internetten basvuruyorsunuz ancak kesin veriip vermedikleri konusunda emin degilim
  • Kanada PNP ile PR alma

Kanada
    10
    0 Oy
    10 İleti
    628 Bakış
    step_by_stepS
    @lupen Express entry kapsamında yer alan PNP eyalet aday programları için şartları bir inceleyin derim. Tercih ettiginiz eyalette bir okula kayıt olma, bir süre çalışıp iş deneyimi elde etme veya lmia belgeli bir işverenden iş teklifi alma gibi şartları var. Bunlardan bir tanesini veya bir kaçını yaparsanız ancak o eyalet size adaylık daveti veriyor. Kolay işler değil. özellikle işverenden teklif mektubu almak zor. Ayrıca dil seviye ielts gibi test skoru lazım. Ve bu eyaletlerde yaşam şartları ,sosyal yaşam kısıtlı küçük yerler gelişmekte olan yerler.
  • Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

Kanada
    51
    1
    1 Oy
    51 İleti
    6k Bakış
    lorenZoL
    @Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
  • Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)

Taşındı Kanada
    93
    1
    5 Oy
    93 İleti
    18k Bakış
    serkanistS
    @P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan .... usa vizesi olanlara veriyorlardır selamlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k