Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k

• Herkese selam arkadaşlar. Konuya tamamen yabancı biri olarak bir sorum olacak. Card benim adıma çıktı bu sene ve mevzuatı net olarak bilmiyorum, belki daha önce buna benzer sorular sorulmuştur ama foruma yabancı ve yeni kaydolmuş biri olarak, bu sene sıralamada önde olabilmek için zamanla yarışıp ds-260 formunu erken göndermek gerekiyormuş. Birkaç sorum olacak;
    1- Eşimin soyadı pasaportta evlenmeden önceki olarak görünüyor fakat kimlikte benim soyadımı taşıyor. Benim aile üyelerimi gösteren (beraber gitmeye hak kazanan kişiler, forma başlamadan önceki listede) bölümde benim soyadımla görünüyor. Eşimin form bilgilerini doldururken pasaporttaki gibi mi girmeliyim yoksa tc kimlik kartındaki benim soyadım ile mi?
    2- Benim veya çocuğumun form sayfasında eşim ile ilgili sorularda hangi soyadını kullanmalıyım.
    Bu durum tutarsızlık olarak görünür mü?
    3- Birden fazla lise değiştiren birisi olarak sadece mezun olduğum liseyi mi yazmalıyım?
    4- 2 üniversitede kaydım var 1 inde pasif diğerinde aktif öğrenci olarak görünüyorum ve henüz diploma alamadım. Pasif öğrenci olduğum üniyi yazmam gerekir mi? Bu tür detaylar mülakatta ciddi sorunlar teşkil eder mi?
    Şimdiden zaman ayırıp cevap verenlere teşekkür ediyorum.

• Merhabalar arkadaslar.
    Case numaram 52bin civarinda. Sans olasiligi nasil diye soracaktim.

Saygilarimla

• Arkadaşlar DS-260 belgesini doldurmak üzere ekrana giriş yapmaya çalışıyorum. "Case number" ve "Electronic Diversity Visa Confirmation Number" doğru girmeme rağmen "The case information you entered does not match our records." diye hata veriyor. Dolayısı ile form girişi yapamıyorum. Bu hata ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?

• ⭐⭐⭐

@Hanhun DV2024 Aşamaları hakkında artık buraya sormayalım kocaman linklerle dolu konuyla alakalı buraya sorulan sorular muhtemelen cevaplanmayacak!!

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/

• @karaçay Ben inanmadım çıktığına. Baksana daha yazmadı bile :D

• ⭐⭐⭐

@Hanhun Merhaba, oncelikle tebrikler. Forumdan maksimum faydayi saglamak icin lutfen surecinizi imzaniza tasiyiniz. Ayrica sizi DV2024 Green Card Asamalari basligina alirsak daha saglikli sonuclar alabilirsiniz.

1. Esinizin pasaportu bu durumda degisecektir, eger mahkeme karariyla kendi soyismini kullanmiyorsa tabii ki; o nedenle onun formunu doldururken mevcut pasaport bilgilerinin yerine (eski oldugu icin) girmemek icin 'other travel document' secenegini secmenizi, mulakat alinca da yeni pasaportla bilgilerini guncellemenizi oneririrm.
    2. Esinizin evlilik belgesi ve nufus cuzdanindaki bilgileri kullaniniz, 1. maddede soyledigim yontem sayesinde veri kaosu olmayacaktir artik.
    3. Sadece mezun oldugunuzu yazin.
    4. Ogrenci olarak gorundugunuzu current olarak yazmaniz yeterli.

Guzel gunler.

• @ahmetyorulmaz, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

merhaba bir sorum olcak ds260 formunda yanlışlık yaptım cinsiyet kısmına erkek yerine kız seçmişim sorun teşkil eder mi bunu mülakatta düzelte bilirmiyim

Yani acikcasi bunun icin eleniceginizi sanmiyorum. Mulakat zamani aldiginizda (pasaportsuz ds260 gonderdi iseniz) hem pasaport numaranizi girmek icin hemde cinsiyet kismindaki yanlisi duzeltmek icin formu actirabilirsiniz.

• @Faruk-Aslan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Ben onay kodumu ve gmail hesabımı ss almıştım telefona format attım ikiside gitti be kazanıp kazanmadığımı nerden öğrenicem

Mail adresinizi hatirliyor iseniz bilgilerimi unuttum kismindan ogrenebilirsiniz

• @mamudo case numberı aradaki sıfırlar olmadan yazın

• @akmal Avrupa'dan 30 bine kadar vermiyor muydu?

• ⭐⭐⭐

@Yıldıray81 Bu sayilar her sene degisir.

• @gnollzy genelde herkes çıktı dışında ekran görüntüsü de alıyor. Oradan tarih bulunabilir ama. Tarih şöyle önemli olabilir belki, avrupa için EU seçerken, türkiyeden şu tarihte başvuranları çekiyor olabilir. 3 rastgele gün belirleyip o gn baş buranlardan 1000kişi örneğin. En iyi ihtimal böyle bir istatistik çıkabilir ama belirlediği günleri de rastgele belirliypr olabilir. Yani 2024te 5-14 ve 20. Günleri seçmiştir ama 2025 te 8-16-19 olacaktır belki. Bu durumda bir istatistik çıkması onlarca yıl alır.

• @akmal dostum forum sitesindeki dosya taşıma konularını okumaya başla, ankaradan almayı unut bana kalırsa. Ankarada konsolosluk yokmuş gibi düşün. Geçen senw viyanaydı, bu sene yine tüm abd konsolosluklarına mail atıp dosya taşımaya çalış. Bu arada yunan turu vs ile 1-2 kere schengen almaya çalış ki viyanaya vize alabilesin. Zor ama yakalamışsın bırakma green cardını

• @Yıldıray81 🤷‍♂️ birkaç mesaj daha armış çıktı diye. Umarım çıkmıştır da onunla meşguldür. Onu boşver biz ne yapacağız 😂 42. Yaşımızda da gidemiyoruz. 43 e kaldık. Altımızda bezle gitmeyelim abdye ? 🤔

• Aynı yaştaymışız ama sen nerden biliyosun benim yaşımı? :D İsmimdeki 81'den mi?

• @Yıldıray81 evet geçen de yazmıştın yaş 42 diye. 81 liyim ben de

• @gnollzy confirmation number için ekranın fotosunu çekmiştim. baktım şimdi 8 kasım saat 02:45’te formu doldurmuşum

• İlave olarak 3 çocuk var bende tabi :D

• Merhabalar,
    ds 260 formu için süresi geçmiş olan pasaportla doldurma yapsam problem yaşar mıyım?

• Merhaba
    Bize green card çıktı formu doldurup gönderdik ama eşim burnunu kırdı ameliyat olucak düzeltme olucak bu bize görüşmede sorun olucak mı

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    202k Bakış
    Onur KürekçiO
    @yusuf-çetin Pasaport ve 1 dolar ücret olacak
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k